STARE

De când public „Dreptul de a zâmbi” al Elei,  sunt într-o stare de iritare continuă. Îmi este de neînţeles, nevoia de bestialitate a unora. Eu o dădeam pe incultură. Nu mare mi-e însă uimirea, să constat, că indivizi cotaţi drept culţi, intelectuali, mai precis, sunt îmbibaţi de acelaşi permanent  sentiment al urii , ca bestia care victimă a genei mamei sale, făcuse din soţia lui, obiectul manifestărilor josniciei caracterului maică-si.

Cum Ela a suportat cu stoicism miasmele iadului sufletesc al soţului său, nu am reuşit să  înţeleg. Mai mult, spunându-i că sunt atât de revoltat, că dacă aş avea posibilităţi financiare aş organiza un act justiţiar, pentru a-l face pe individ, să-şi realizeze fărădelegea, în aceleaşi condiţii, credeţi că Ela a surâs, încântată de pedepsirea bestiei?

Nu! Mi-a spus un lucru, care m-a năucit, pur şi simplu.

Anume, că nu vede necesar, el urmând să-şi primească răsplata divină.Şi ca să mă uluiască definitiv, asupra a ceea ce  poate trăi un mare suflet, cu menajamentele cuvenite, mi-a relatat, că mulţi ani după divorţ, auzind că el este internat în stare gravă, şi-a luat fiica de mână, şi l-au vizitat, să-i uşureze astfel suferinţa internării.

De felul meu, sunt cam aspru, dar în faţa  gestului său, am simţit o stare de înţelegere, care m-a depăşit, efectiv. Am reuşit doar să îngaim:

-”mă gândeam şi eu, dar cred că nu va folosi nimănui!”

Totuşi, nu cred că ar fi rău, ca treptat, societatea să încerce să inducă, în subliminalul fiecăruia, prin măsuri adecvate,  că românii au talent, nu-i aşa? că asemenea rebuturi bipede, ar trebui izolate, iar prin actul izolării, să fim responsabilizaţi cu toţii, ca asemenea manifestări să fie inhibate, chiar în  în momentul răsăririi lor în mintea noastră.

Onu

14 comentarii

Din categoria Educaţie, Pagini de Jurnal

14 răspunsuri la „STARE

 1. La ce sau cine faci referire atunci cind spui… ‘rebuturi bipede’ ?

  • Mala,
   Am incercat sa nuantez, faţă de patrupede, care mai au încă de evoluat.
   Rebuturi?
   Eşecuri genetice.
   Dar cum şi la circ se dresează, de ce să respingem ideea unei corecţii subliminale a mulţimilor, fără să recurgem la clonare?? Sau să ne arogăm un drept al Domnului:cel deviaţă şi de moarte asupra omului!
   Tu mă tachinezi?
   Onu

   • Nu la asta ma refeream .
    Ai rupt din context expresia. Tu ai folosit-o in strinsa corelatie cu personajele tale. Poate ar trebui sa clarifici nominalizarea altfel lasa loc de interpretari.
    Sau poate am inteles eu aiurea textul…

   • Mala, tu prietena mea,
    Contextul e al bestialitatii careia i-a fost supusa ELA., si probabil nu este un caz singular.
    Referirea mea apreciativa, la faptul ca si romanii au talent,este intr-un context aluziv, in care, in loc sa mi se vorbeasca despre acest talent, recunoscut de toata lumea, sa mi se vorbeasca si despre realitatea monstruoasa, ca romanii au si niste degenerati, care-si umilesc sotiile, copii, poluand astfel o mostenire spirituala.Si care ar trebui extirpati, ca o tumora cerebrala.
    Omenia, care cred ca este plasata in varful Piramidei lui Maslow, este pentru mine, tot o trasatura de spiritualitate.
    Sau poate, e prea fina aluzia ta?!
    Cu zambete!
    Onu

   • Doar „niste” degenerati ? Daca fac o statistica aici unde locuiesc, te asigur ca media sare bine de jumatate… bineinteles cu plusul si minusul de rigoare al fiecarui procentaj realizat.
    N-are rost sa vorbim de omenie acolo unde creierul primitiv e cel care coordoneaza totul in jur iar mijloacele de propaganda in masa a spiritualitatii nu fac altceva decit sa intareasca baza piramidei maslowiene.
    La ce aluzie te referi ca acu’ eu nu pricep… 😀

   • Mala,
    Cred ca nu reusesc, sa-mi sustin pctul de vedere, si ca sa nu cad din greseala in greseala, ma opresc la baza piramidei maslowiene.
    Cu zambet larg!
    Onu

   • Cu alte cuvinte ajunge o bita la un car de blide? Ca am dat si eu rau cu bita printre oale…
    Multumesc oricum pentru intelegere.

   • Nu, Mala, tu esti o delicata, si te rog,nu gandi rau despre sine!
    Ar insemna sa ma fi inselat asupra Pasarii rare, care esti!
    Deci, fara bâtă!
    Da? 🙂
    Onu

 2. Cred că vina pentru faptul că există asemenea exemplare este și a celor care nu se implică, adică a noastră, în general. Auzim strigăte, țipete… și ne retragem în coltul nostru, pentru că nu ne pasă nici de cel ce primește loviturile, nici de cel care lovește. Noi suntem cei care-i lăsam să se comporte asa cum au văzut la succesorii săi, noi suntem cei care ne lovim singuri cu indiferenta noastră. Noi suntem cei care vom sfârși cu nepăsarea la purtător. De ce? Din simplu fapt că nu mai știm și nici nu mai vrem să iubim. Devenim liste lași, nici măcar nu recunoaștem asta. Dăm vina pe cel de lângă… doar atât ne-a mai rămas… Nimic nu mai e pur, nici măcar puritatea. Azi suntem în STARE, mâine în stări diferite.
  Noapte bună și liniștită!

  • Corect, absolut corect, Daniela! As mai adauga subiectiv,următorul gand, presupus a fi al Domnului:
   -„Dacă voi nu sunteţi în stare să-i carantinizaţi unde trebuie, ca pe orice purtător de molimă,nu vă aştepţaţi să vă fac eu treaba!”
   Noapte asemenea şi ţie!
   Onu

 3. Eu cred că Dumnezeu ne iubește ca și florile. Dumnezeu ne dă lumină, apă, aer, florile ne dăruiesc parfum, culoare, tandrețe, noblețe, splendoare… contra unei guri de apă, pe care uneori ne e asa de greu să le-o dăm… deși ele ne zâmbesc din toate colturile… o singură gură de apa le-ar salva de la ofilire… o singura gură… dar… Dumnezeu ne dă acea picătură de apă pe care noi o ignorăm iar ea se evaporă… ignoranta asta…

 4. Cred că ţarcul, ocolul în care să-i izolăm ar trebui să fie întins pe multe hectare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s