Batoane din hrisca fara drojdie

Arome de poveste

Batoane de hrisca

Batoane de hrisca

Batoane de hriscsa

De 10 ani am renuntat sa cumpar paine din comert; prefer sa o pregatesc fie la aparatul de facut paine, fie pun doar aluatul la framantat in aparat si fac chifle sau batoane pe care le pun in cuptor. De obicei fac paine din faina integrala si secara, insa de curand am facut aceste batoane de hrisca care sunt extrem de gustoase.

Hrisca nu face parte din categoria cerealelor ci din familia Polygonaceae, familie din care fac parte macrisul, rubarba, stevia creata. Calitatile sunt cu mult superioare fata de cele ale fainei de grau integrala. Astfel, contine mai putine glucide, nu contine gluten, este bogata in lisina (aminoacid esential), fier, seleniu, calciu si antioxidanti.

Batoanele se fac usor, nu contin drojdie, au o consistenta mai tare si au un gust deosebit.

Pentru 8-9 batoane am folosit:

  • 350 gr faina hrisca
  • 2 linguri ulei masline
  • sare neiodata dupa gust
  • aproximativ 200 ml apa calduta

Vezi articol original 93 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Diverse ...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s