P25, Liberalism

Aseară, pe Messenger, cea mai bună prietenă virtuală, mă întreabă: –De ce simţi nevoia să te lauzi cu studiile tale? Întrebarea m-a lăsat perplex.
Nu m-am gândit la nuanţa respectivă. Dar în situaţia că poate cititorii postului, vor fi gândit la fel, simt nevoia de precizarea, că intenţia mea nu a fost fanfaronadă, ci gândul că  vi se adresează cineva care nu fantazează.
Şi în accepţia mea, cele spuse ieri, aveau în vedere nuanţa de insultă adusăInstituţiei Prezidenţiale, în persoana domnului Băsescu, prin sistemul acesta de glume care plac vulgului. Dar, „cum tot răul spre bine”, după ce am postat, am apelat la ziaristul doct, de a cărui pertinenţă nu mă îndoiesc, CTP, de la ziarul Gândul.
M-am edificat, şi rămânând la ideea de lezmajestate, sub forma băşcăliei dâmboviţene, aş mai adăuga ceva. Ideea Premierului de a reduce CAS-ul nu numai că nu este greşită, ci mi se pare de sorginte liberală, fapt că USL-ul, nu a fost ceva conjunctural politic, ci animat de bune intenţii pentru ţară.
Mă surprinde însă faptul, că tărăşenia de la Cotroceni, i-a amintit domnului CTP de violul lui Caligula, dar nu i-a vibrat neuronul privind faptul că „boom-ul economic” al Hong Kongu- lui s-a datorat măsurii statului de a reduce sau chiar de a desfiinţa unele taxe pentru oamenii de afaceri. Şi mai cred că ideea Ioanei Petrescu/ministrul de finanţe/ privind reglementarea economiei subterane, lucru iluzoriu momentan, dar de recuperare a unor fonduri, ar rezolva „problema-cui” a Preşedintelui , recte „MTO”. „Cestiunea” este: are domnul Ponta bărbăţia oficială, să ia taurul de coarne?
Că nu-l văd…, tot aşa cum nu-l văd curajos în faţa Preşedintelui.
A, problema cu Şcoala. Este vorba de:
– 11 ani de Primară şi Liceu(Colegiul Vasile Alecsandri din Galaţi),
– 5 ani de Facultate de Îmbunătăţiri Funciare din Galaţi şi
–4 ani de Aspirantură la Moscova.
Scriind, îmi amintesc o discuţie avută cu un personaj, „cu trei facultăţi”. Veste la care m-a bufnit râsul, iar”titratul” nostru, ştiindu-se cu musca pe căciulă, m-a înjurat. Fiind în public, nu i-am aplicat trozneala cuvenită.
Dar nici nu l-am mai salutat.
Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de Jurnal, Politică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s