P 43, Antidot social

Am dat ascultare spiritului înţelepciunii Universului feminin din blogosferă, şi m-am abţinut să-mi mai irosesc timpul şi nervii la Antena 3. Aşa, îmi cruţ subliminalul, şi previn o distonie neurovegetativă provocată de o mentalitate, care nu mă miră că avem “mondiali” printre noi.

Aşa spre pildă, noul nostru Preşedinte de Asociaţie de Proprietari, om de afaceri, cu o firmă de asigurări, promovată legal, conform noului Legislativ, ce şi-a zis:

–“ia să înlocuiesc eu nişte conducte pe scară, să văd ce-mi iese. Şi cu ce i-a ieşit, o lucrare inutilă la el în apartament, gratis şi ceva miişoare, neclarificate în acte, a plecat în concediu, băiatul.

Sunt singurul care m-am prins, dar acum, nu ştiu ce să fac.

Să-l dau în vileag, să-i devin complice prin tăcere? Voi cei care mă citiţi, ce aţi face?

L-aţi demasca pe borfaş, sau fiind primul descoperit, să ne facem că nu-l vedem? Mă tem că şi escrocul de la firma de instalatii, care s-a pretat la o asemenea mânărie, şi-ar perpetua năravul.

Şi dacă va candida în Parlament? Şi electoratul l-ar alege, pe argumentul că e băiat descurcăreţ? Dar aştept decizia voastră.

Să mă mai consolez cu iluzia că poate nu sunt singurii din Ţară, iar situaţia nu e prea gravă!?

Onu

 

 

8 comentarii

Din categoria Din lume ..., Pagini de Jurnal

8 răspunsuri la „P 43, Antidot social

 1. În sfârșit! Jucați-vă cu el până când se dă de gol singur!

  • Simona, e o idee, dar nu există riscul favorizării infractorului, prin neobservarea lui la timp?
   Onu

   • Uneori observarea nu rezolvă prea multe. Și apoi, înainte de a porni orice să aveți toate mutările ca în șahul orb. M-am gândit adesea că putem să mânuim vinovăția în celălalt cumva încât să aducem o schimbare. În bine. Cunoaște-ți datele problemei, veți lua decizia corectă. Partea aceea a personalității care vă îndreaptă spre dreptate mereu o să-și facă treaba.

   • Vezi tu, Simona, eu nu sunt misionar.
    Si nici detectivul Poirrot.
    Eram curios , să văd cum ne raportăm la infractori.
    Ce indemnuri ne dam noua insine, ca sa scapam de această lepră a hoţiei, acolo unde se manifestă!
    Onu

   • Nu am susținut nimic de misionar sau detecti. Era doar o pornire venind din capacitatea mea de a înțelege lucrurile și dintr-o incapacitatea de a suporta nedreptatea oricât de mică.
    Ceea ce spuneam era ceea ce am observat la firea dumnevoastră, dincolo de ce ați expus în text. Dacă am regreșit, retrag totul. Să aveți o seară edenică.

   • Problema este ca nu trebuie tolerati acesti infractoriŞi asta mi-ar fii plăcut să văd. Astfel, nu vom fi nicicînd o naţiune demnă!Se poate trai şi fara hoţie!
    Onu

   • Tolerat e și atunci când li se aplică pedepse ce nu ele simt. Doar când își conștientizează propria vinovăție, doar atunci putem vorbi de strunirea infractorilor. În rest le adăpăm firea!

   • Tu, Simona, vorbesti ca un suflet caritabil. E drept naravul din fire n-are lecuire, dar frica păzeşte bostănăria! Dacă te-am necăjit, iartă-mă!Aşa văd eu problema. Fără chirurgie, fără carantinizare, nu se poate face medicină socială!
    Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s