P 81, Delicvenţă

Motto:”Măi, Doamna Judecător, Eu zic, că nu e bine!-Mihai Gâdea(Sinteza zilei, din 8 din 8octombrie 2014). Fără alte comentarii, mă simt obligat, să-i replic acestui cirac al lui Dan Voiculescu. Şi aş vrea să precizez:

–„pentru mine, şeful lor (Gâdea şi ai lui), nu este un fost securist, care şi-ar fi turnat o rudă plecată în străinătate, act despre care orice imaginaţie bolnavă poate născoci o „Antena 3 comedie”.

Şeful lor este ce a spus Traian Băsescu, „soluţia imorală”, la care a fost nevoit să recurgă politic, pentru a-l scoate pe Adrian Năstase, din poziţia dominantă în Parlamentul ales în 2004. Ce a avut în vedere Traian Băsescu prin

„soluţia imorală” nu ştiu, şi nici nu-mi pun imaginaţia la lucru. Prefer ariditatea aritmetică a faptului că „tovarăşul de drum electoral” al lui Adrian Năstase, l-a trădat în modul cel mai ordinar posibil, după ce acela, Adrian Năstase, luându-l ca aliat politic, l-a ajutat să intre în Parlamentul din 2004.

„Un trădător”, iar gustul trădării, noi românii, l-am gustat de-a lungul istoriei.

Aseară, un alt acolit al lui Mihai Gâdea, care vă mărturisesc, de când a invitat-o în emisiune pe Carmen Brumă, mi-este de-a dreptul simpatic, pentru felul studiat afectuos-neutru în care i-a vorbit. Este adevărat, şi feminitatea desăvârşită a invitatei, a contribuit la succesul comportamentului desăvârşit al gazdei.

Acest alt acolit, a reuşit să mă păcălească în chip diabolic, să-mi pierd timpul făcându-i rating. Tot ajutat de Gâdea, care am observat că are o adevărată slăbiciune pentru umorul de prost gust al acestuia.

Pentru „umor” sau naiba ştie pentru ce, că nu-l văd pe Mihai, un spirit aşa de jucăuş.

Nici nu l-ar prinde, cum perfect ştiu, că nici pe mine, nu mă prinde.

Aşadar, „umoristul” lui Mhăiţă, m-a păcălit, în secvenţa de final de la Sinteza zilei, promiţându-ne, nouă celor gură cască, asemenea mie, că ne va povesti cum Preşedintele a recunoscut într-un interviu acordat lui Sorin Roşca Stănescu faptul că-şi turna anual, familia la securitate.

Ştire, nu?

Adevărul care este însă?

Traian, pontos cum este când vrea să te ademenească, povestea despre formularele autobiografice anuale, pe care fiecare cetăţean cu o funcţie de conducere, era obligat să le completeze.

Şi în care vorbeai despre tine şi toate rudele, ca stare civilă, şi identitate înaine şi după căsătorie (sau înainte de deces, după caz).

Şi cu cât mai importantă funcţia, cu atât mai crescute exigenţele.

Nu-mi amintesc să se fi cerut ce mâncai sau ce beai(şi aci este abilitatea manipulatorie a Preşedintelui) .

Asta nu cred că însemna să-ţi fi turnat rudele, cum este şi în cazul „soluţiei imorale”

Şi nu consider că obligaţia cetăţenească de a-ţi anunţa schimbarea de domiciliu este o preocupare comunistoidă.

Poate în cazul unui schizoid.

Şi ca în cazul unui şcolit într-ale diversiunii subliminale, păcăliciul meu, a reluat obsesiv pasajul respectiv, mirându-se şi ţăţăindu-se, ca o ţoapă cu mâinile-n şolduri de ce „minuni” auzise.

–„Cum, şi- a turnat-o pe Ebaaaa?”Şi Voiculescu pentrucă a fost întrebat de mătuşa lui, care plecase din ţară, era securist?

Şi tot circul, care nu cred că-l onorează pe Voiculescu, să fie apărat astfel!

Ajuns aci, îmi amintesc o vorbă inspirată de –a lui Richelieu:

–”Prefer un d’Artagnan loial, decât un tâmpit vocal.”

Onu

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, râsu-plânsu.

2 răspunsuri la „P 81, Delicvenţă

 1. Am navigat multi ani si sa stiti ca nici un comandant de vas nu putea fi comandant fara a da unele declaratii acolo. Acum depinde ce declara fiecare. Dupa revelionul din 89 (cu aproape un an inainte de evenimentele din decembrie 89) eram in stationare in Canare de peste doua luni si la intoarcera din tara a comandantului (in ianuarie) mi-a spus intre patru ochi „vezi, ai grija, cei de la securitate ti-au facut dosar, s-ar putea sa ai probleme la repatriere”. Stiam la ce se referise. Seful meu mecanic ceruse azil politic acolo chiar atunci si am mers zi de zi la noua lui casa desi pe atunci imi era interzis sa intru in locuintele private. M-au vazut de doua ori niste colegi de nava, fosti colegi de liceu, concitadini chiar, altceva si altcineva nu puteau fi. Si-au aratat atunci nimicnicia, pipernicia morala, poate adevarata lor valoare. Dupa decembrie 89 pozau in mari revolutionari, acum sunt americani, defapt niste oportunisti fara moralitate. Intre timp am fost arestat cu nava cu tot in Dakar si mi s-a amanat acea repatriere cu cateva luni iar cand am sosit in tara deja Romania era cuprinsa de febra evenimentelor din tarile vecine si URSS. Cred ca nu mai avea nimeni timp de un parlit de navigator. Dar ce doream sa spun defapt, este ca daca toti comandantii de atunci (si nu erau putini, flota era imansa in vremurile acelea) mergeau uneori pentru diverse rapoarte acolo, nu insemna ca erau turnatori, poti scrie pagini intregi in care sa nu spui nimic. Adica daca stai in fata unui „rahat” nu inseamna ca il si mananci, asta nu vor, nu stiu sau nu doresc sa inteleaga unii.

  • Popasuriinviata, mulţumesc mult, pt un comentariu excelent.
   Ca să fiu sigur de răspuns, mi-am recitit postul şi cred că nu am făcut o nuanţare necuvenită.
   Corect, întâlnim caractere, care în existenţa lor insalubră, simt nevoia celor relatate.
   Şi, datorită lor, pentru nişte beneficii mercantile, au fost posibile ororile prin care a trecut destulă lume. Dacă nu am realizat finalul comentariului tău, te rog să mă corectezi.
   Sper să avem acelaşi comandament cerebral.
   Din sumarul relatat, cred că ai avut o viaţă interesantă, plină de aspecte pe care nu mulţi le-am trăit.
   Cu simpatie,
   Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s