P92.1, Hrană şi sănătate!

Motto:”Dezintoxicarea organismului este similară cu a face curăţenie în casă”-dr. F. Avalone Wolfe

Am înţeles, din experienţa altor oameni, şi din lecturi, cât de importantă este alimentaţia pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

Aşa că, expresia „Hrană şi Sănătate”, mi s-a părut un început de viaţă sănătoasă, la care trebuia să reflectez tot mai preocupat.

Documentându-mă, am aflat  şi înţeles câteva adevăruri fundamentale ale anatomiei şi fiziologiei corpului uman.

Sunt în număr de cinci, şi le voi expune, în viziune personală, în continuare:

  1. Organismul uman se reînnoieşte continuu.
  1. Toate funcţiile organismului (viaţa)se desfăşoară prin consumarea unei cantităţi de energie, pe care corpul nostru o obţine din mediul înconjurător, atât prin hrana ingerată, cât şi prin oxigenul inhalat în timpul respiraţiei. Hrana este pentru om, asemenea carburantului unui autoturism.
  1. Dar cum prin arderea carburantului în prezenţa oxigenului , rezultă zgură şi gaze toxice, la fel, din arderea hranei (combustibilul uman), înprocesele de digestie şimetabolism, cu ajutorul oxigenului inspirat, organismul uman elimină tot felul de substanţe –deşeuri, care neîndepărtate din corp, devin toxice(otrăvitoare) pentru viaţa celulelor din care este alcătuit.

S-a stabilit ştiinţific, faptul că într-un mediu supraîncărcat de deşeuri, celulele mor sufocate.

  1. Toxinele sunt generate de corpul nostru, pe două căi:

a)prinprocesul metabolc normal;

  1. b) prin digestie incompletă (resturile mâncărurilor care nu au fost total digerate).
  1. a) În procesul metabolic, vechile celule sunt continuu înlocuite cu celule noi(vezi punctul1); celulele moarte devin toxice şi treubie repede îndepărtate din corp, pe una din cele patru căi deeliminare: intestin, rinichi, plămâni şi piele.

5. Dacă produsele reziduale nu vor fi eliminate pe măsură ce se produc, ele ar distruge pur şi simplu, mediul intern de viaţă al celulelor şi chiar celulele înşişi. Mediul intern este mediul lichid, format din sânge, limfă şi lichidul interstiţial.

Lichidul interstiţial, numit şi limfă interstiţială, este lichidul care se găseşte în toate spaţiile dintre celule, şi care scaldă toate celulele corpului, formându-le mediul de viaţă: între lichidul interstiţial şi celule se realizează schimbul de substanţe care asigură metabolismul celular.

Dacă produsele reziduale (deşeurile) depăşesc puterea de filtrare a organelor excretoare( de eliminare şi purificare) se produce o curăţare tot mai incompletă a sângelui şi o intoxicare lentă a organismului, prin starea de toxemie (acumulare de toxine în exces).

Din adevărurile de mai sus se poate concluziona, că biologic, suntem mai tineri sau mai bătrâni decât vârsta din buletinul de identitate;

mai tineri biologic, conform pct. 1, mai bătrâni, conform pct 5.

Pentru a fi însă mai tineri şi mai puternici biologic, trbuie să ne formăm şi dezvoltăm convingerea că „Hrana este sănătate”, să conştientizăm necesitatea de a ne curăţa permanent organismul prin dezintoxicare, atât prin hrană sănătoasă, cât şi printr-o higienă corespunzătoare.

 Onu

v

2 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal

2 răspunsuri la „P92.1, Hrană şi sănătate!

  1. Felicitari, Onu! Acesta este genul de articol pe care vreau sa – l citesc la tine.
    O seara buna! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s