Relativitate

Mărturisesc, după ultimul dumicat introdus pe gât de Radu Tudor, după „gogoaşa” că nu ar fi zăcăminte de gaze de şist , exploatabile rentabil, în România, începusem să mă resemnez.

Îl vedeam pe Ponta câştigător (în ciuda convingerilor mele că este un arivist lipsit de educaţie socio-politică, dat fiind că zeflemeaua nu este nici cunoaştere, nici pricepere).

Prin cunoaştere, nu înţeleg informaţiile culese din trasul cu urechea, şcolită la năravul securist ceauşist (aseară, RT relata nonşalant, că a aflat el din sursa”trasul cu urechea”, cum că dacă în staful său, Iohannis nu era somat să participe la o întâlnire cu contracandidatul, ar fi dat dovadă de laşitate, acesta nu a avut ce face şi, asta explică „de ce nu a fost pregătit”(sâc!, nu este isteţ băiatul?).

Nepregătire, cred că după Radu,  ca în mintea elevului imbecil cu „tâgâdâm”.

Dar, este prea greu să apreciezi valoarea în haosul mentalităţii moral-comuniste. Asa că, le iau într-o ordine percepută de mine.

Aseară, după întâlnirea Iohannis-Ponta, aprecieri.

De un penibil pe care poate Caragiale, Baranga, Muşatescu sau Eugen Ionescu le-ar fi catalogat de tendenţioase.

De fapt, de la un Gâdea, Ursu, Badea, Adina Anghelescu, şi măscăriciul de serviciu de duzină , aşa zisul Felix Rache(nota bene, lingăul de serviciu şi-a luat numele de Felix) sau Ciuvică, ce puteai auzi decât în loc de Klauss, kraut, ori că participarea la o discuţie despre principii „preşedenţiale”, cum cu morgă de savant ceauşist, rostesc fecioarele de la Antena 3, a fost deplorabilă, fără să ştie vreo cifră, fără ca măcar să înţeleagă, întrebările ,vai de capul lor, puse de un moderator neutru, încercând o dezbatere obiectivă, şi mai ales relevantă asupra diferenţei dintre informaţia plagiată şi răspunsul einşeinian, lapidar, polivalent, pentru cine voia să-l accepte, dacă îl pricepea.

Spun dacă îl pricepea, pentru că şi pe timpul lui Einştein, fizicienii antenişti în gândire, contestau, vehement, dar sincer, teoria relativităţii. Era peste puterea lor de înţelegere, fără să fi fost aserviţi vreunui partid al demosului.

A fost nevoie de o altă celebritate, parcă Max Planck, să înţeleagă subtilitatea „legii lucrului bine făcut” al Universului, ca Einştein să răzbată prin pătura proletară insalubră a pseudo -fizicienilor plini de morga autoînchipuirii.

Parcă mi-i imaginez, oferind cifre despre pensia minimă din România, cifre copiate din ce le puseseră probabil la dispoziţie laboranţii lor de la catedrele pe care le ocupau incompetent.

Pentru că, în timp ce teoria relativităţii a umplut, prin minţile care au înţeles-o lacune ale cunoaşterii Universului înţelegerii umane, respectivii nu au deschis decât mici gropi mortuare, pentru „a se odihni în pace”.

În plan concret, apreciez că prestaţia lui Iohannis, fără fiţuici furnizate de un întreg guvern, l-a penibilizat pe Ponta, şi cred că multora le-a amintit episodul jalnic „al plagiatului”.

Şi mai cred că discernământul bunului simţ al românului, privind „necesitatea lucrului bine făcut, şi în România”, va prevala asupra grotelor cu miasme pestilenţiale de mentalitate comunistă.

Paradoxal mi se pare faptul că Preşedintele Traian Băsescu, a fost incriminat, de aceeaşi camarilă, de a se fi amestecat în treburile Executivului.

Iar lui Klauss Iohaniss, i se caută nod în papură , că nu a memorat penibil papagaliceşte, cifre care sunt exclusiv de atribuţia Guvernului.

Ahhh.., dezgust total!

Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de Jurnal, PAMFLET, râsu-plânsu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s