Haita

Petrecându-mi copilăria la bunici, la ţară, am asistat la multe scene de hărţuială între câini.

Îmi amintesc de una crudă, când au intervenit sătenii să-i despartă.

Cu furci, cu ghioage, ca la răscoală.

Tăbărâseră pe un dulău marcat evident de semnele timpului.

Şi cine credeţi că erau agresorii?

Javrele mai tinere, care înainte vreme, se guduraseră poate în jurul său pentru atenţie şi protecţie . Câini, îmi spuneam impresionat de spiritul de complicitate al haitei.

Ce bine că noi oamenii nu avem asemenea ieşiri.

Azi dimineaţă însă, citesc pe Gândul online că Ponta ar fi pierdut alegerile, din cauza etichetei de partid comunist pe care o are PSD-ul din ale cărui rânduri, face parte şi Ion Iliescu.

O fi.., că noi românii din PSD avem fler, şi le ştim pe toate, când este vorba de arătat cu un deget acuzator.

Părerea mea însă, de român aplecat asupra fenomenului politic, este că Ponta a pierdut în primul rând, hăţurile demnităţii, calitate, care fără doar şi poate ne defineşte, fapt netrecut neobservat de ai noştri şi pentru care a fost amendat în consecinţă.

Spre pildă, mie mi-au displăcut încă de la început, două aspecte.

Primul a fost acela de a se folosi de blana de „creştin-ortodox”, şi de „român de-al nostru”, ambele cu evidente accente discriminator- ostile, trăsătură care nu ne este specifică, ba chiar ne umileşte.

Apoi, acceptarea inegalităţii de şansă, pe care i-a propus-o Antena 3, de a participa la dezbatere în lipsa lui Iohannis, a fost prompt şi energic sancţionată de spiritul justiţiar român.

Să nu mai vorbim de diaspora, despre care s-au emis atâtea ipoteze, dar care în final subliniază incapabilitatea lui organizatorică în probleme de talie naţională.

Apoi, nu pot fi neglijate unele inadvertenţe, eufemistic spus, cum au fost „gazele de şist”, „Roşia Montana”, „Coabitarea”, „suspiciunea de subminare a USL-ului”, graba de a candida la prezidenţiale, ca şi cum funcţia de Premier, era o bagatelă, au fost pentru mine tot atâtea semne de întrebare, că Ponta ar fi exprimat o soluţie fiabilă pentru reprezentarea României în devenirea sa europeană.

Iar degringolada la care asistăm post alegeri, mă face să mă gândesc la PSD, ca la un Colos cu picioare de lut.

Onu

Reclame

4 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, Politică, râsu-plânsu

4 răspunsuri la „Haita

 1. Draga prietene
  Eu nu sunt nici membru PSD, nici al altui partid. Convingerea mea fermă este că social-democrația trebuie sa fie cea care guverneze în România. Dar oare PSD a fost un partid social democrat în realitate sau doar în vorbe? Am ales Claus Iohannis.
  I-am cerut dlui Iliescu personal sa influențeze cat poate ca oameni corupți sa nu mai fie în partid. Am avut conflict si proces cu un lider local de partid care a fost închis si a executat o pedeapsa privativa de libertate pentru fraude economice. Unul gen Vanghelie, dar de altă culoare.
  http://www.olteniteanul.ro/2014/03/primarul-petre-tone-in-proces-cu-bloggerul-mugurel-lavrinenco-si-la-cat-s-a-estimat-cuvantul-delapidare/
  Aceşti oameni au tras înapoi PSD şi m-au făcut pe mine să votez Iohannis. Probabil în acest nou ciclu electoral vor fi pedepsiti, dar nai ales li se vor confisc averile celor vinovati. Pe viitor vom mai vedea!
  te invit la lectura http://www.ziarulluiipu.ro/2014/12/08/enel-dobrogea-isi-bate-joc-de-noi/

  • Mulţumesc pentru comentariu, şi sunt de acord cu tine.
   Dar acum, între noi:
   „nu ţi se pare ciudat că tocmai indivizi din habitatul familial al lui Ponta, au sărit la Ion Iliescu?”
   Îl am în vedere pe Ioan Rus prieten cu tata socru Ilie Sârbu, sau Ghiţă cu o atitudine insolentă la adresa veteranului PSD.
   Oare aceştia, dacă-i sunt prieteni, sau măcar apropiaţi lui Ponta, nu -i cer părerea?
   Sau au simţit că -i vor produce o bucurie?
   Parerea mea este că Ponta, creaţie alui Adrian Nastase, nu a învăţat de la Creatorul sau, nimic.
   Iar în ceea ce-l priveşte pe Adrian Nastase, sunt convins ca nu are mână la prieteni.
   Tot unul săltat de el a fost si „soluţia imorală”,asigurându-i intrarea in Parlament, ca apoi acesta să-l trădeze în mod imbecil?
   Să vedem urmarea, pentru că am convingerea că „nemulţumitului i se ia darul”.
   Lui Ponta nu i-a convenit funcţia de Premier!
   Când crezi că o va pierde?
   În final, toată mascarada asta cu „comunistul” de Iliescu cred că parcurge via Ponta-Sârbu.
   Ce să ne mai ascundem dupa deget?
   Onu

   • Sunt lucruri adevărate ceea ce spui dar este si vina lui Iliescu ca nu a stiut sa isi formeze urmasii, sa fie mentor pentru discipolii sai, iar exemplul sau sa fie piatra de temelie in educarea lor. Aceeasi remarca si fata de Adrian Nastase!
    A propos la Oltenita 57% au votat cu Ponta. De ce? sunt persoane care se identifica cu PSD, partidul lui Iliescu, lăutari, lingurari, etc cei care se mândresc ca sunt din același oraș cu Iliescu, Toti având pretenția falsa ca ar fi fost vecini cu casa în care a trăit Ion Iliescu. O zi buna! Sper sa putem, în continuare sa facem schimb de opinii în mod civilizat, la fel ca până acum!

   • Nu cred că ai dreptate în aprecierea insinuantă pe care o faci în privinţa aşa zis lăudăroşilor simpatizanţi cu PSD. Asta mă determină să constat o notă de subiectivitate care îl aruncă pe Ion Iliescu în gura detractorilor săi.
    Procentajul favorabil lui Ponta din Olteniţa exprimă cred o afinitate faţă de social-democraţie, opţiune personală asupra căreia nu mi-aş îngădui să fac aprecieri.
    Cât priveşte „vina” lui Iliescu, dacă exemplul său nu a fost şcoală şi pildă, pentru psdişti înclin să cred că ei nu au meritat un astfel de educator.
    Nici cum să-i caut lui acuze!
    Cu bine,
    Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s