BULAI

Nu, nu este o greşeală.

Nu am în vedere nici „bulanul” poliţienesc, instrument de mângâiere a delicvenţilor recalcitranţi, nici vreo sonoritate argotică.

Este pur şi simplu, numele unui sociolog.

BULAI!

Un personaj fălcos, cu un chip împănat cu grăsime. Privindu-l, mintea te duce la Adrian Ursu, o „ilustră” personalitate antenistă.

Iar când deschide gura, vorbindu-l cu destulă rezervă cerebrală, pe noul Preşedinte, te întrebi dacă nu este trimisul de serviciu al unei agenturi televizioniste, rămasă setată pe negativisme.

Aşa spre pildă, acest bulai durduliu, cu aparenţă de specific al sărbătorilor Crăciunului, a avut mereu de mârâit ceva împotriva noului Preşedinte.

Parcă ar fi rămas cantonat în nişte ochiuri de baltă mâloasă, duhnind tot soiul de miasme.

Astfel, durduliul, nu a văzut în discursul noului preşedinte, un program dens ideatic, de acţiune naţională, a cărui finalitate să fie redresarea socio-economică a ţării, astfel ca noi românii nu numai să o ducem mai bine, spre admiraţia întregii UE, să nu mai fim nomazi din motive de mizerie, ci înşişi cei din diaspora care au cunoscut vicisitudinile căutării unui trai decent, să revină acasă, şi pe baza condiţiilor propice de muncă, să-şi aducă nemijlocit, aportul competent.

Cu alte cuvinte, pe „bulaiul” invitat al Pro tv, ori nu l-a dus mintea, ori nu i-a permis negativismul partizan, să vadă esenţa dezideratului noului preşedinte. Anume, că: „Salvarea naţiunii române, trebuie să devină legea supremă”, în timpul mandatului său.

Exceptând această prezenţă greţoasă, şi fizic, şi mentalitar, ceremonia investirii noului Preşedinte, mi-a părut un prim pas către realizarea dezideratului acestuia:

”România lucrului bine făcut”, prin imperiosul” facta, non verba”.

Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Animaţie, Pagini de Jurnal, PAMFLET

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s