Bowtech, 2…

De fapt, este a 3-a şedinţă. Doar episodul este al doilea.

Cert este că în urma acesteia, într-o clipă de relaxare s-a produs reconsiderarea atitudinii mele de tembelism faţă de exerciţiul fizic, de nelipsit din viaţa noastră.

Ştim cu toţii, din recomandările media, că exerciţiul fizic zilnic este o binefacere pentru corpul viu.

Ne-o demonstrează felul în care se întind pisicile şi se scutură câinii, imediat după trezire.

Sau chiar nevoia noastră de a ne întinde când ne ridicăm de pe scaun.

Dar îl neglijem cu o nonşalanţă aproape suicidară.

Aşadar, aproape aţipit, în urma relaxării induse de procedeele specifice de această terapie, am observat că sunt atinse puncte aflate la baza gâtului, la ceafă , de ambele părţi ale coloanei vertebrale, inclusiv la articulaţia acesteia cu bazinul, ca şi în zona genunchilor: rotula şi spaţiul popliteu/spatele acestora.

Ca o automustrare, m-am întrebat, de ce nu aş face şi eu acasă nişte mişcări prin care să solicit tocmai aceleaşi puncte, cu efectele sanogene implicite.

Concret, mişcări de aplecare a capului pe direcţia faţă- spate, stânga-dreapta, aplecări ale acestuia pe umeri, şi apoi, rotiri ale sale în jurul propriei axe, antrenând şi coloana cervicală.

Sau genoflexiunile uşoare, cu sprijinire de ceva, fără un efort exagerat, ca şi rotirea trunchiului în jurul bazinului, cu braţele întinse lateral sau deasupra capului, menţinute în poziţie, prin întrepătrunderea degetelor celor două mâini.

Folosite de sportivii de performanţă, pentru încălzirea pregătitoare în vederea unui efort intens şi susţinut, aceste simple mişcări, şi din experienţa personală, ştiu că făceau minuni de înviorare şi crearea unui tonus vital deosebit, chiar imediat după efectuarea lor.

Probabil, nu zadarnic, în Japonia, aşa zisa „pauză de gimnastică de producţie”, este atât de îndrăgită şi aşteptată cu nerăbdare în orele de program ale salariaţilor niponi.

Aşadar, Bowtech nu este o glumă  dacă îl priveşti cu toată „responsabilitatea seriozităţii”.

Deci, de mâine, cei care veţi fi citit postul, începeţi cu mişcări ale gâtului, genoflexiuni şi rotiri ale trunchiului, în jurul bazinului.

Nu multe, nu exagerat.

Pofta, efectele şi necesitatea vin pe măsura practicii!

Onu

Publicitate

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de Jurnal, Sănătate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s