O. B. ,10…

Postul acesta, îl rescriu. Dintr-o neatenţie, l-am şters, şi mor de ciudă.

Dar îl voi rezuma.

El se referă la indiferenţa imbecilă a unor oficialităţi, faţă de violul din Vaslui.

Mă întreb cu groază, cum s-ar fi reacţionat oficial, dacă făptaşul ar fi fost Victor Viorel Ponta. Cred că dacă unora le-ar merge tărtăcuţa, i-ar organiza un flagrant de viol.

Şi ar scurta obsesia “vreau guvernul meu”.

Iar Codul Fiscal, s-ar aplica, vai de capul nostru, mai curând.

Asta…, o dată!

Apoi…, dacă eram preşedinte, săream în sus….

Nu că m-ar durea suferinţa Pătimitei, întrucât..nefiind soţia mea, ce contează?

Iar dacă eram vreo doamnă…, nu baba viermănoasă, atât de miloasă creştin, încât să ceară iertarea criminalilor, făceam un mare tărăboi, dintr-un ipocrit feminism, să dea bine bine la viitoarele alegeri, când va trebui reprostit românul cu suflet sensibil.

Dar, nefiind nici unul nici alta, m-am gândit să-mi arog nişte ceva, să par şi eu vreo valoare naţională.

Aşa că…imaginativ, voi pune sub ascultare telefoanele criminalilor.

Sunt convins, că aş descoperi câte ceva. Primul ceva, ar fi că este vorba de o crimă premeditată, concepută de bestia,(fostul prieten al victimei), care a iniţiat şi organizat violul.

Apoi, că aş da de urma altor germeni de corupţie, care au scăpat DNA, deşi în cazul “bestiei” de la Iaşi, a avut o intuiţie genială, descoperind niscaiva “suspiciuni rezonabile”, care prevăd că vor statua sintagma “România lucrului cinstit făcut.”

Sutele de mii de răspunsuri de revoltă la lista iniţiată de câţiva români de suflet, mă fac să cred că este un caz neîndoielnic de linşaj virtual, prilej de mândrie că sunt roman.

Am convingerea, că episoadele de linşaj crud, petrecute în America, au contribuit realmente la devenirea acesteia în “Visul American”(Paradisul omului de liberă iniţiativă, fără paralizia fricii, că nu este apărat de lege).

.Aşa că, adepţi ai Axei România -America, luaţi atitudine, faţă de monştrii crimei de la Vaslui!

Vă implooor…!

Onu

6 comentarii

Din categoria Pagini de Jurnal, Pamflet.

6 răspunsuri la „O. B. ,10…

 1. Tacerea pasilor tarzii

  Sunt sigura ca fiece om care a auzit aceasta unaaaa din muuuultele nelegiuiri ce se intampla foarte des la tot pasul isi scuipa in san si zice pentru sine un fereasca domnu’ – insa cum locuitorii acestora meleaguri sunt ocupati cu sportul „Strutul ” bineinteles ca marea majoritate isi tin capetele in nisip … Si in tara asta se tot intampla –Candva vreo 7 indivizi (bauti) au dezbracat o femeie (se intampla noaptea intr-o institutie – adica la serviciu ) au abuzat-o si apoi au pus cutia de table pe abdomenul ei si au jucat in batjocura o partida de –table bineinteles –caci sexul se consumase …Dimineata , dupa ce au plecat , femeia i-a reclamat … Unul singur a luat vreo 7 ceilalti intre1 si 3 …Femeii ii era rusine de ceea ce patise , nu a rezistat si a demisionat .. Hoti , violatori , talhari , pedofili , nesimtiti , betivi , cutitari , criminali –-iata ce scoate pe banda rulanta un stat compromis , cu coruptie la palatul de justitie si cu neica nimeni la butoane …Iarta-ma te rog , insa eu nu vad tarmul … Mi-am facut o micuta casuta de vacanta unde scriu sau ma relaxez ..am lucrat 2 ani la ea …Au intrat hotii si neavand ce fura (leptopul il port cu mine ) mi-au distrus mai mult munca si mi-au consumat timpul cu deplasarea pana acolo ..Bineinteles ca nu s-au gasit hotii – vreo 7 masini de politie suierau si vreo 8 politisti incercau sa ia amprentele inexistente –insa niciunul nu lua mulajul pasilor de pe pamant – nu aveau tehnica …S-a facut un dosar si cu asta – basta – Imi intrase frica putin prin oase si vreo 6 luni , pana mi-am revenit , nu am mai calcat pe acolo . Si din cand in cand , hotii le sparg casele , le fura animalele , intr-o bucurie si intr-un abur inmiresmat de tuici … Violuri inca NU… Lege blanda si justitie corupta –-

  • Tpt,
   Să mă declar mâhnit de cele scrise de tine, ar fi ca o ipocrizie sau o actualitate mizerabilă.
   De aceea nu ştiu cum să procedez. Cred că totul se reduce la educaţia în spiritul proverbului cu „dacă tăceai…”
   La noi, dar pe scară umană, totul se reduce la darwinism.
   Şi totuşi, un fapt cutremurător, mai cutremurător decât mineriada, a dovedit că „se poate,…”
   tot conform unui proverb:
   acela cu „paza bostănăriei…”
   Ei bine, într-una din nopţile mineriadei, în Bucureşti, nu s-a anunţat nici o hoţie… Poţi crede?
   Eu am crezut-o, şi o mai cred, pentru că spiritul de conservare ne determină existenţa.
   Intervine însă o altă trăsătură:
   „laşitatea”, sub masca ipocrită a „milei din credinţă”…, cum că e păcat de Dumnezeu.
   Poate că judecătoarea „miloasă”, s-o fi gândit cu nostalgie, că nu i s-a întâmplat ei violul respectiv, şi într-o pornire de invidie, s-a răzbunat pe „norocul” fetei.
   Noapte liniştită! 🙂
   Onu

 2. Tacerea pasilor tarzii

  Scuza-ma Onu – nu exista nici un pacat de dumnezeu – exista doar lasitate , iar ea , lasitatea nu are legatura cu dumnezeu si nici cu toate apucaturile speciei darwiniste asa cum bine le-ai spus tu . Apropo de acele timpuri – La televiziunea romana erau raiduri de tiruri anuntate . Cam asa sunau anunturile : Atentie in 5 minute se va trage dinspre zona metroului –Si da , in 5 minunte exact de acolo incepeau suieraturile . Pai cum poti sa-mi explici ca acesti „ei” stiau dinainte de unde trage „inamicul” ? Si sa-i mai cred acum ? Poate noi traim decent – insa majoritatea oamenilor de pe la tara – din cate am observat eu prin multele mele plimbari – traiesc din alocatiile copiilor -bani de tuica ! Si prietene si femeile si barbatii , se imbalsameaza bine si trec asa pe ulita , mergand agale de zici ca sunt zombi . Eu prima data , nestiind , am vazut o femeie cazuta jos in poienita . Si saritoare de fel , repede sa-i dau primul ajutor – Ma vede mama preotului si striga la mine – Lasati-o doamna acolo jos ca ii biata , o baut pi caldura aista si o doborat-o – Sunt din bucuresti de loc , nu am pe nimeni pe la tara sau in alte orase si traiam cu gandul cartilor citite , cum ca taranul roman este asezat , intelept si harnic . Intr-adevar , mai sunt unele familii -insa marea majoritate si-au vandut pamanturile si au tras pe dreapta . Intr-o noapte , alergau carutele intr-o veselie –-furau de pe campul cumparat de un spaniol grau !
  Eu nu cred intr-o redresare si sunt satula de generatiile de sacrificiu . Am auzit prea mult timp numele ceausescu -acum aud basescu ponta iohannis . Si ironia sortii romanului este ca –-Romanul are drept de vot !!!!!!
  Daaaa , insa uitam draga Onu ca suntem datori vanduti si interesele noastre nu mai exista – altii conduc destinele lumilor impovarate de datorii externe si un stat sarac nu are cu ce se mandri –Asa , ca la tara !!!! Sa auzim de bine si o zi frumoasa sa ai !

  • Tpt, Mesajul tau suna trist, dar ma contrariaza salutul final pentruca-mi aminteste de propagandistii „agenturilor straini” al caror interes abia acum ne este evident. Napoleon spunea parca:”Doua parghii misca oamenii:frica si interesul”.Intr/o logica reptiliana, vezi vreo diferenta intre drepturile clamate de ilegalistii comunisti si drepturile urlate mai comunist decat ilegalistii de catre asa zisii revolutionari?As vrea sa devenim prieteni , de aceea ma tem sa nu te supere raspunsul meu.
   Dar apropo de sinceritate.
   Eu o consider expresia irefutabila a evolutiei spirituale.
   Si nu circumstantial, simt la tine o personalitate distincta, sincera.
   Cu prietenie evoluata, fara ingrediente mai insidioase ca opiaceele.Da? 🙂
   Apropo: eu sunt opusul tau:
   „parvenit de Bucuresti.” 🙂
   Onu

   • Tacerea pasilor tarzii

    Nu ma va supara niciodata adevarul celuilalt . Oamenii ar trebui sa comunice intre ei caci doar comunicand vom invata care ne este dreapta si care ne este stanga . Putina istorie nu ar strica romanului …Cum au inceput razboaiele mondiale si in urma caror caderi , cine a avut primul tupeu si a lansat o bomba ( bombele) atomice .. Care este interesul unei crize economice si cum se incheie asa zisa criza economica .. Tangoul nuclear din 1995 .. De ce exista lumea a treia … De ce suntem impartiti in bogati si saraci ..Cine si cum conduce lumea … Eeeeh Napoleon – o adevarata istorie , cum a condus , cum a mentinut sferele de influenta , … Frica paralizeaza gandirea iar interesul o exalteaza . Spiritualitatea nu poate face razboi intre oameni . Iarta-ma Onu – eu iubesc omul , iubesc libertatea , iubesc dreptul la viata cu care sosim , iubesc naturaletea , caldura , iubesc decenta si sunt sigura ca daca ne-am ajuta noi intre noi i-am elibera din functii pe toti ‘influentii ‘ astia . Nu ma intereseaza statutul oamenilor ci doar sufletul lor . Nu ma intereseaza de unde vin si incotro se indreapta . Eu , ca persoana , militez pentru dreptul la statutul de OM si nu am partipriuri cu oamenii pericol public , nu fac politica si nu am frustrari . Si inchei cu o urare de seara frumoasa 🙂

   • Poate ca este cazul sa ma opresc.
    Daca nu te intereseaza decat sufletul. Confundam notiunile si mai bine vorbim despre animale.
    Dar acestea nu au vina, nu atins stadiul de asa zis om.
    E perfect sa nu ai frustrari, si te admir!
    Eu nu reusesc sa raman impasibil, fata de mizeria umana!
    Incepand cu politica si incheind cu asa zisul suflet credincios. Si apropo de Napoleon, despre care nu putem spune ca a fost un involuat.
    Cand i s-a cerut sa starpeasca banditismul care ajunsese sa atace chiar si armata, a facut-o cu o demnitate si fermitate care nu au umbrit istoria Frantei.
    Raman totusi, fidel lui Darwin!
    Iar evolutia umana, nu poate avea loc fara ajutor uman.
    O seara frumoasa si tie! 🙂
    Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s