VDB , 2

Robert Young, ca un trimis din ceruri, a conceput pentru noi, oamenii o modalitate de viaţă, a cărei idee este foarte simplă.

Restabilirea pH-ului sângelui,uşor alcalin, pentru asigurarea unui mediu de viaţă sănătos tuturor celulelor, astfel ca noi, sacul de celule bine organizate în ţesuturi, sisteme şi aparate, prin care viul să-şi exprime personalitatea în plenitudinea exigenţelor sale biologice, să avem condiţii de viaţă optime.

Ideea este absolut mirabilă. Alimentele digerate, crează în baza compoziţiei lor chimice, un mediu acid sau alcalin.

Mediul acid favorizează fermentarea resturilor alimentare din tubul digestiv.

Deşeurile metabolice ale florei bacteriene, la rândul lor toxice, măresc potenţialul toxic al conţinutului colonic (intestinul gros), de unde pătrund în sânge.

La toate acestea se adaugă corpurile celulelor moarte firesc în ciclul vieţii lor, ca şi alte noxe din aerul atmosferic: gaze de eşapament, fumul de ţigară, alte particule de metale toxice.

Ţinând seama de acest complex de factori, generând o acidifiere accentată a sângelui, R.Young a apreciat, prin experienţe de laborator şi clinice, cât şi pe sine şi soţia sa, că proporţia dintre hrana alcalină şi cea acidă, să fie de cel puţin 4 la 1. Adică, la o cantitate determinată de hrană cu potenţial acid (x), să se consume o cantitate care să producă de 4ori mai mult potenţial alcalin(4y).

Concret, dacă la o masă se consumă 100 de grame de seminţe de floarea soarelui al căror potenţial acid este de-21.6, pentru echilibrarea raportului optim bază- acid, va trebui consumată o cantitate de +86.4 potenţial alcalin(respectiv:21.6, amplificat de4 ori).

Spanacul are un potenţial alcalin relativ(pH) de +32 unităţi .

Prin raportarea necesarului de potenţial alcalin necesar de 86.4 la cel al spanacului, de +32 la suta de grame , rezultă 2.7, respectiv, pentru tamponarea acidităţii produsă din consumarea a 100 de grame de seminţe de floarea soarelui . vor mai trebui consumate încă 270 de grame de spanac. Procedeul se va repeta pentru fiecare aliment acidifiant.

În concluzie, autorul spune că „pentru menţinerea unui pH echilibrat în sânge şi ţesuturi, dieta trebuie să cuprindă cel puţin 70-8o% alimente bazice, nu mai mult de20-30% alimente acidifiante, şi cel puţin din cele 70-80% trebuie să fie în stare crudă.

Alimentele în stare crudă sunt alcalinizante, în timp ce mâncarea gătită este mai acidifiantă.

În treacăt fie spus, vegetalele au un potenţial de alcalinizare mult mai mare decât al celorlalte cunoscute: fructe dulci, zaharuri, lactate, făinuri albe, ciuperci şi altele.

Pentru eventualitatea că vreun blogger-vizitator doreşte să-mi urmeze pilda, îi promit, că la solicitare, îi voi transmite, valorile pH-ului alimentelor dorite.

În unul din episoadele următoare, voi reda valorile cantitative calculate pentru alimentele mele preferate.

Onu

2 comentarii

Filed under Pagini de Jurnal, Proză

2 responses to “VDB , 2

  1. Toate studiile și sfaturile cercetătorilor și nutriționiștilor sunt bune, până în momentul în care le folosim pe corpul nostru. Dar fiecare dintre noi e diferit și nu se aplică la fel. Eu îmi las corpul și mintea să facă un compromis, pentru a mă bucura de gusturi plăcute și sănătate, în același timp. Până acum a funcționat relativ bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s