VDB 3

Ştiţi că 8o la sută din imunitatea noastră se află în colon?

Un exemplu ar fi umplerea cavităţilor sinuzale cu mucus., consecinţa toxinelor rezultate din procesele de fermentaţie colonică.

Mucusul reprezintă tot material toxic neeliminat din corp.

De neglijarea acestui aspect al curăţeniei interioare a organismului, corpul ne previne prin producţia de mucus, care nu ar trebui ignorat, întrucât mucusul este urmat de numeroase afecţiuni mai mult sau mai puţin grave.

Pentru o imagine convingătoare, gândiţi-vă că viaţa fiecărei celule a corpului vostru este cel puţin îngreunată tot aşa cum vă este şi respiraţia în cazul sinusurilor înfundate de mucus.

Având în vedere temperaturile excesive din această vară, m-am orientat către o alimentaţie cât mai uşoară.

Aşa că am ales seminţe de floarea soarelui şi de susan, din care îmi voi prepara lapte vegetal.

pH pentru susan este alcalin (+2), deci nu mai trebuie neutralizat cu alt aliment.

Iar pentru tamponarea efectului acid, produs de floarea soarelui am decis că voi suplimenta hrana cu spanac.

Desigur, congelat, sezonul lui fiind trecut.

De altfel , de nevoie, pentru verdeţurile care nu sunt de sezon, voi folosi produse congelate.

Spanacul îl voi decongela în apă plată uşor încălzită, apoi îl voi pasa în blender.

O teorie recentă spune că pentru a trece prin intestinul subţire, alimentele, în urma digerării lor de către enzime, alimentele trebuie să fie bine fărămiţate la dimensiunea de 1-2milimetri.

Fapt realizabil în urma mixării hranei prin blender.

Pentru contactul obligatoriu al hranei, cu enzimele salivare, bolul respectiv va trebui amestecat de câteva ori prin gură.

Pentru a evita supraîncărcarea stomacului, şi o digestie uşoară, porţia va fi de cel mult 2 căni, capacitatea orientativă a stomacului. Iar intervalul între mese de2-3 ore.

Există câteva avantaje ale hranei vegetale verzi.

Digerarea lor este mai uşoară, dacă nu sunt prelucrate termic.

Din ea primim proteinele direct sub formă de aminoacizi.

Se ştie, că la hrana obişnuită, proteinele trebuie mai întâi descompuse în aminoacizii componenţi, după care, pe baza lor, corpul îşi construieşte propriile proteine, de care are nevoie.

Este evident, totul cu un consum mai redus de energie şi rezidii metabolice minime.

Onu

2 comentarii

Filed under Pagini de Jurnal, Proză

2 responses to “VDB 3

  1. Văd că de puțin timp încoace te-ai axat pe o alimentație sănătoasă, cel puțin teoretic. Sper să nu fie o necesitate, ci doar o măsură profilactică. Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s