VDB , 5

Spre bucuria mea, se conturează, chiar din primul episod, un colectiv numeros de autori. Prima a fost Nexya, care m-a luat cam scurt:”Poftă, poftă, dar fără ghiftuială!”Citindu-i îndemnul în sensul unuia japonez, am fost extaziat.

Japonezii, glăsuiesc mai nuanţat, astfel:”hara hachi bu”(Nu vă umpleţi stomacul până la refuz) şi”kuten gwa”(consumaţi mâncarea în porţii mici).

În concluzie, nevoia de a mânca, nu trebuie satisfăcută decât în proporţie de 80 la sută, în porţii mici şi multe.

Cu asemenea principii sănătoase de alimentaţie, frumoasa blondă, Nexya, trebuie să arate superb.

Păcat că nu pot să le exemplific măcar printr-o mini foto.

Tăcerea paşilor târzii,(TpT) mi-a recomandat zeamă de lămâie, ca fiind alcalinizantă şi tonic hepatic, la care precizez că este preferabil să se consume cât mai puţin îndulcită, şi dacă se poate cu miere,

Petru Racolta îmi recomandă pepene roşu fără să mă atenţioneze,că trebuie consumat neînsoţit de altă mâncare, pentru a evita procesul de fermentare, care va pregati terenul pentru acidifierea sângelui.

Simt că pe parcursul lecturii, fiecărui vizitator îi vin crâmpeie de completări pentru carte; fie din lecturi personale, fie din experienţa proprie, fie poate observând anumite inadvertenţe în textul meu.

Orice intervenţie, exigent observată de noi toţi, sper să fie de bun augur pentru fiecare dintre noi, dacă ne hotărâm să aplicăm ceea ce ni se potriveşte.

Fie chiar şi dacă este vorba de consumul de ceaiuri.

Am văzut câteva bloguri simandicoase, în care făceau destul caz de ceaiuri cu denumiri ne mai auzite de mine.

Nu cred să fie tot mofturi, ceaiurile recomandate de preotul Sebastian Kneipp în cartea sa bestseller”FARMACIA VERDE”.

Ceaiuri care cred că se potrivesc mănuşă pentru scopul cărţii noastre, şi anume îndepărtarea toxinelor din corp şi sânge, acumulate în timp, sub formă de mucus.

Asemenea plante cum ar fi angelica, urzica, genţiana, coaja de stejar, florile de soc, florile de tei, nalba de grădină, rozmarinul, ţintaura, cicoarea, coada calului, troscotul, salvia, afinul, atât fructele cât şi frunzele, joacă un rol decisiv în dezintoxicarea organismului prin îndepărtarea de toxine din corpul nostru, maltratat de o alimentaţie neraţională, şi nesăbuit consumată (vezi sfatul Nexyei).

Onu

2 comentarii

Filed under Carte, Pagini de Jurnal

2 responses to “VDB , 5

  1. Da! Arat bine cu degetul😀
    Ceai beau destul de des am renuntat la „drogul” zilnic, doza mea de cola in favoarea ceaiurilor. Zeama de lamaie o folosesc in salate si la peste, storc cam trei lamai la 2 fileuri de peste😀 Pepenele rosu e pe locul secund in topul preferintelor mele la fructe, dupa cirese. Mananc ciresele cum mananca unii semintele pe stadion.
    P.S. Nu-i tocmai ok sa arati bine, toti vor sa te aiba pt o noapte foarte putin sa te iubeasca, e greu sa faci trierile.I n cine sa ai, sau nu incredere, cui sa-i zambesti si cui sa te incrunti. In functie de ce intentii banuiesti ca are.

    • Nexya,multumesc!
      Grea intrebare, insurmontabila, pentru ca, deseori, devenim propria noastra prada, a propriilor tentatii
      Preferatele pepenele rosu si ciresele, merita sa aiba cate un subcapitol, sa le aprecieze si consume toata lumea.
      Despre lamai, ar fi bine sa le consumi la conservele cu pesti de apa rece: macrou, hering, somon, sardine, ansoa.:D
      Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s