Prințul de tinichea…

Am auzit la Dana Grecu, această sintagmă ireverențioasă la adresa unui descendent al Casei Regale a României, Prințul Paul- Phillipe de Hohenzollern, zis și Paul de România. Nimeni altul , decât vărul după tată, al Regelui Mihai I.

De fapt mi se pare o lezmajestate.

Este desigur o impresie și nu-mi propun o intervenție în acest scop.

O poate face cu îndreptățire, însuși vărul acestuia, Regele Mihai I.

În realitate, Prințul Paul, în megareportajele privind tentativa Sa de a –I fi retrocedate, conform legii, niște bunuri economice care chipurile nu I s-ar cuveni, și pentru care ar fi apelat la un grup infracțional.

Nu știu pe ce se bazează constatatorii neregulii, dar tot pe auzite, știu că Zizi Lambrino, bunica Prințului Paul, provenea dintr-o familie de moșieri, deci, ar fi fost deținătoarea unor averi din care, probabil, pseudocomuniștii nu s-ar fi sfiit să se înfrupte.

Mai mult, am aflat nu pe știri, ci pe documente, că în 22 iunie 1884, a fost votată Legea privind crearea Domeniului Coroanei (12 moșii cu 118286 hectare, din care 67198 hectare pădure) din proprietățile statului.

Este de presupus, fie și la nivel de Gâgă, să îi fi revenit ceva și Regelui Carol al doilea, dacă și regele Mihai I a avut dreptul la niște retrocedări, fie și numai Castelul Peleș.

De ce atunci, Prințul Paul, a cărui legitimitate monarhică a fost recunoscută de cel puțin două tribunale internaționale (din Portugalia și Franța) , să nu aibă dreptul de moștenire, fie și la o ciosvârtă de pădure?

Judecând obiectiv.., la nivel de bun simț, cu atât mai puțin înțeleg subiectivitatea părtinitoare a câtorva acoliți ai A3, în a-l împroșca zelos cu balele îndoielii pe Prințul Paul.

Pentru  că a fost prieten cu Pistolarul verbal Traian Băsescu, autorul sintagmei soluției imorale, aplicată lui Dan Voiculescu??????????

Mai subtil, profesorul Ilie Șerbănescu, întrebat ce părere are, a răspuns genial: poate este vorba despre lupta pentru niște bunuri, oricum furate.

Fapt la care Dana Grecu, a făcut ciocul mic, și a lăsat-o mai moale.

Scriu acest post pentru  că dezavuez atitudinea câinoasă de român contra romîn, indiferent de partizanatul colonic al manifestanților.

Onu

Publicitate

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de iurnal, Rasu-plânsu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s