PROSTULE.., ÎȚI MULȚUMESC !

Nu eu mă pronunț astfel.
Am alăturat denumirea a două experiențe ale cercetătorului japonez Masaru Emoto, prin care ne-a atenționat că dacă suntem grăbiți, furioși, sau neliniștiți, inducem energie negativă celulelor noastre și a explicat aceaastă teorie prin reactivitatea cristalelor de apă față de cuvinte.

Să nu uităm, că 70 de procente, suntem alcătuiți din apă.
În acest scop a introdus orez gătit în două recipiente diferite, inscripționând pe unul sintagma PROSTULE, respectiv, pe altul.., ÎȚI MULȚUMESC.
După un anumit timp , orezul etichetat cu PROSTULE, s-a înegrit, prin alterare, iar cel etichetat cu ÎȚI MULȚUMESC, s-a îngălbenit, datorită unui grad atenuat al degradării.
Simplu spus, cuvintele poartă energie și influențează vibrația hranei ,  contribuind la propagarea acestei energii.
Așadar, gândurile afecteză energia hranei.
Altfel spus, energia vibrațională vindecătoare a hranei, poate fi micșorată și negativizată, de atitudinile exterioare, gândurile, cuvintele și acțiunile noastre, indiferent de proveniența alimentelor respective.
Concluzia savantului, poate fi înțeleasă și astfel:
dacă adăugăm energie pozitivă și avem gânduri bune în timpul mesei, hrana transmite o creștere exponențială de energie pozitivă .
Și invers, în cazul unor atitudini ostile.
Ajuns aci.., cred că ne aflăm în fața unei demonstrații științifice asupra rolului rugăciunii, fie înainte de masă, fie în general.
Sigur, este vorba de o atitudine sincer trăită, și nu ipocrit-simulantă.
Onu

Publicitate

6 comentarii

Din categoria Educaţie, Pagini de Jurnal

6 răspunsuri la „PROSTULE.., ÎȚI MULȚUMESC !

 1. Am citit și eu despre efectele pe care le au cuvintele asupra mâncării și, mai ales a apei. Mai ales dacă e vorba de rugăciuni și semnul crucii. Cred că un rol important îl are și autosugestia.

  • Petru, credință la credință, cu bucurie!Aceeași percepție…, aprofundând problema! Dar interconexiunea universală, rămâne! :)Pentru că, în cazul gândurilor accidentale, nu poate fi vorba de autosugestie. Acționează, pur și simplu, Universul, în atotmăreția lui.

 2. Gând la gând cu bucurie 🙂 http://www.ziarulluiipu.ro/prostia-este-un-lucru-rusinos/. Important este și clipul din articol!
  Numai subiectul este tratat altfel!

 3. Are dreptate japonezul. Energia vibrațională a hranei depinde de atitudinile noastre exterioare. Când mănânci grăbindu-te să pleci, parcă nu te-ai săturat, deși ți-ai consumat porția de mâncare. Când te frământă unele gânduri, în loc să stai liniștit la masă și să-ți savurezi bucatele, ți se pare că nici n-ai mâncat. Cu atât nai mult dacă se încep discuții pe ton ridicat, cu critici , cu injurii, bolul alimentar nu mai alunecă normal spre stomac, încât nu mai suporți, te ridici și pleci trântind totul în jurul tău.
  De aceea e necesar ca servirea mesei să fie un moment plăcut.De ce la mesele festive se așează flori și chiar la cele din familie?. De ce gospodinele aranjează bucatele pe platouri folosind atâtea artificii de artă culinară ca ele să apară atractive, îmbietoare? De ce se spune mereu : „la masă nu se vorbește”? Tocmai pentru ca noi să fim preocupați doar de a mânca liniștit, cu poftă ca la sfârșit să exclamăm mulțumiți: „ce bune au fost toate”! Dacă această constatare este afirmarea noastră sinceră a celor transmise de simțurile noastre: gust, miros, văz, atunci energia vibrațională a hranei a fost optimă.
  Rugăciunea își are și ea rostul ei; ori crezi, ori nu crezi, beneficul ei te atinge, chiar dacă numai pe moment ți-a îndepărtat gândurile negre cu care te-ai așezat la masă și tot înseamnă ceva.
  Pentru Madi și Onu, O primăvară frumoasă și poftă bună la fiecare masă!

  • Sărut mîna, Victoria, absolut adevărat!
   Mai mult, este demonstrat, că vibrația alimentelor, influențează activant și echilibrant, însăși funcționarea chakrelor.
   Iar cu chakrele, presupun că nu este de glumit!
   Încă o dată, prețuirea și admirația noastră, și desigur, urări asemenea! 🙂
   Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s