Pe azi…,

Nu aș scrie.
Nu pentru că nu aș avea ce spune Dimpotrivă, am câteva teme chiar revoltătoare, cum ar fi :
care este calitatea ADN-ului unei nații?
Ce îi determină bunele obiceiuri; năravurile?
De ce A3 vorbește numai despre Băsescu ?
Ș. a. m. d.
Că doar parapetul metalic de pe malul Dîmboviței, nu l-or fi furat aceștia!
Sau.., spre pildă, dacă temele predilecte ale acestei media, ar fi mica hoție ca împrejmuirile metalice ale albiei Dâmboviței, s-ar diminua marea hoție? Corupția?
Poate ce spun sunt prostii, fleacuri de disprețuit.
Dar cinstea, nu poate fi însușită precum învățătura?
Oare Repetitio est mater studiorum nu poate da rezultate în atrofierea necinstei?
Nu poate constitui altoiul de soi, pentru un portaltoi de sorginte română?
Oare așa cum în eterosugestie se folosește o noțiune benefică, precum cinstea, nu ar putea media să ne transmită, astfel de mesaje, incriminându-i pe hoți, î ncât să le conștientizăm ca pe un modus vivendi?
Oare nu s-ar bucura de un rating mai mare, dorința de a ne cunoaște infractorii și consecințele avute de aceștia, în urma incriminării lor publice?
Oare o izolare socială din partea semenilor, a autorităților, nu ar duce la atrofierea instinctului hoției, ca o conștientizare a Rușinii sociale a necinstei?
Sau dacă însăși Biserica ar reacționa față de asemenea manifestări, ca față de NECURATUL?
Poate cele scrise, par INFANTILISME, dar educația împotriva Necredinței Necinstei, se poate face numai prin perseverența arătării cu degetul a Necuratului acesteia, fără îngăduința toleranței.
Articol scris sub impresia înecării unei șoferițe în Dâmbovița, pentru că niște criminali ai micilor furtișaguri, din România, au furat fără a se gândi la urmări…, parapetul metalic de protecție de pe malul Dâmboviței, hoție fără care, nu s-ar fi pierdut o viață.
Oare tot Băsescu să fie de vină?
Merită de reflectat.., ca Nație Română!
Onu

Reclame

6 comentarii

Din categoria Educaţie cetăţenească., Pagini de Jurnal

6 răspunsuri la „Pe azi…,

 1. Multe întrebări fără răspunsuri și multe (ne)fapte fără vinovați, și așa va rămâne încă o mare perioadă de timp. Totul a început în ’89, când am crezut că țara a scăpat de ce-l rău, doar că au venit șacalii și hienele.

  • Petru, Riscând să mă consideri un om slab, sunt dator, față de trăirea despre care am scris, să îți dau dreptate. Și aș mai adăuga ceva: am convingerea că mentalitatea acestor șacali și hiene, a contribuit la consolidarea molimei comunismului, cu toată hidoșenia care a caracterizat-o.

 2. In Romania se incearca sa se arunce vina pe cateva capete cunoscute si arhicunoscute de toti si care de cele mai multe ori au prerogative limitate in functiile detinute si lumea chiar arunca cu pietre in acestia pentru absolut tot ce se intampla rau in tara asta, fiind cei mai la indemana tapi ispasitori, cine naiba sa stie de X, Y, sau Z care fura tot ce vad la paravanul anonimatului si functiilor pompoase din parlament sau guvern fara sa le pese in nici un fel de indatoririle lor ? Daca ar fi sa ne luam dupa A3, ar trebui sa-l impuscam si pe Basescu, ca doar tot avem experienta in asta(la momentul dec.1989 a fost cea mai buna solutie aplaudata de toata lumea, degeaba incearca unii si altii sa se dea destepti acum si sa scrie altcumva). Sau si mai bine sa-i impuscam pe toti care-au fost pana acum, adica si pe Iliescu si pe Constantinescu. Cu siguranta ca nimic nu s-ar schimba in mersul tarii, ar fi ca si cum am umple rezervorul masinii pe cand noi avem o roata sparta. Trebuie starpiti hotii ascunsi si protejati de imunitatea a tot felul de functii importante care odata desconspirati si ramasi fara imunitatea asta prosteasca in fata legii, se zbat si improasca cu venin (nici macar barbati nu pot fi) tipand ca procesele lor sunt facaturi politice. Multi injura DNA-ul (cine si de ce oare?). Eu il sustin si-l admir, poate ca n-o face si n-o fi perfect dar este singurul care in atata amar de ani a facut ceva pentru dreptate.

 3. Salut Onu !
  Azi in zi de MARTISOR
  cand DOAMNELE primeaza
  nu o sa fac jocul politicienilor
  care zilnic agonizeaza ! 😦
  Asa ca ,da-mi voie prietene sa-i ofer DOAMNEI tale
  toti GHIOCEII din clipul ce urmeaza :

  O zi faina intregii FAMILII ! 🙂
  Aliosa.

  • Alioșa, rămâi același prieten impecabil!
   Eu și Doamna mea, îți mulțumim îndatorați, bunei tale educații!
   Și, bineînțeles, urări asemenea, bunului nostru PRIETEN!:)
   NB: Zilele acestea, nu am deschis calculatorul!
   Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s