(Ne)Starea de Marţi – „Întrebări”

Există oameni, a căror putere de expresie sintetică te copleșește.

Luați aminte la sintagma/interesele  perverse(…….)/ din postul de astăzi al lui Cristian Lixandru.

Este devastatoare.

Onu

Cristian Lisandru

maini-flickr-doug88888Atentatele din Belgia ne obligă să strângem din dinţi şi să reluăm aceleaşi întrebări de bun simţ:

– Către ce se îndreaptă democraţia (în general) şi democraţia europeană (în special)?
– Lupta permanentă pentru respectarea drepturilor omului poate intra în conflict direct cu lupta pentru păstrarea stabilităţii şi a securităţii statale/ individuale. Cum poate fi rezolvată o astfel de dilemă, în aşa fel încât să fie împăcate capra şi varza?
– Sunt evidente chiar şi pentru ţaţa Floarea din marginea uliţei interesele perverse (politice, economice, geostrategice) aflate în spatele deschiderii unor fronturi în zone de pe glob unde, de fapt şi de drept, nu oamenii (şi viaţa lor) contează, ci tot ceea ce se ascunde sub pământul pe care subzistă. Pretextul că sunt eliminaţi dictatori de la putere (preşedinţi susţinuţi ieri chiar de puteri occidentale se transformă, la un moment dat, în duşmani care trebuie reduşi la tăcere, cu orice…

Vezi articolul original 249 de cuvinte mai mult

2 comentarii

Din categoria Diverse ...

2 răspunsuri la „(Ne)Starea de Marţi – „Întrebări”

  1. Cred ca Europa a pierdut demult timp intelepciunea in hotarari. Au acordat drepturi asa ziselor minoritati care sunt defapt bolnavi psihici (sexuale), au adoptat toate natiile pamantului cu obiceiuri cu tot, cladindu-le din inertia acestor drepturi internationale lacase de cult, scoli, cartiere in care sa se simta ca acasa (sau poate chiar mai bine). In lumea araba nu se misca un deget pentru crestini. La urma urmei de ce sa le creeze atata confort, ei au ales sa vina printre straini nu noi i-am chemat ca sa fim cumva obligati de bunul simt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s