RECOMANDARE

Cu ochi șterși de crocodil la pândă, Mihai scrutează presupusul efect  de audiență produs de victimele  victimelor proxeneților, obligate la produs a doua oară, prin specularea imaginii acestora, evident fără nici un drept de venit/autor.

Faptul în sine, mi se pare lugubru, și revolta provocată, nu-mi îngăduie comentariul adecvat. Să fie o metodă de coabitare cu realizatorii imaginilor victimelor a căror specie a apărut de când lumea ? Retransmiterea lor cu atâta emfază,  mi se pare tot o formă parșivă de umilire a românilor.

Să  fie o meodă securistică  mai abilă decât comunismul carea înființat-o?

O nouă formă de cerșetorie publică, o diversificare a obținerii veniturilor media?

Într-adevăr, hidra comunistă, poate oricând scoate capul, spre a ne reînhăța în tentaculele ei lipicioase.

Sub masca altruismului  civic?

Dar să fie o năzuință către un altruism național, propunerea cuiva ca demnitarii înstăriți să ia în îngrijire proprie unul sau câțiva copii sărmani, pentru a-i scoate din ghearele mizeriei din care unii au ajuns exploatatori și alții, exploatați?

Ideea nu pare rea, exceptând posibila ipocrizie. De aceea cred că sugestia lui Radu Tudor, nu trebuie de ignorat, ba mai mult, aplicată în propria locație, și extrapolată. Mai ales că , poate dacă mai există legea donației, s-ar valorifica simultan, viabil două legi.

Concret, Antena 3,  după ce și-a scos cheltuielile salariale și materiale, să se ofere să doneze acelor categorii defavorizate social, pe care le deplângea cu atâta patos Pastoral, azi noapte.

Ar fi cineva împotrivă? Dimpotrivă, pentru mine.., o dovadă de înțelegere a românilor deplânși  cu atâta mironoseală. Și poate, ratingul ar crește vertiginos, știindu-se că nevoia de cultură  se îndreaptă și către binele celor care privesc. Poate ar trebui să ni se citească și despre Pestalozzi,  ale cărui eforturi altruiste, au reformat spiritul elvețian, către performanțele actuale.

Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s