Plagiat…

Dacă tot suferim de mania plagiatului poate nu ar strica o evidență a marilor plagiate universale.  Departe de mine, gândul lipsei de respect cultural, dar cred că se impune, imperios necesar să ne convingem  cui ne aplecăm spiritual.

Lui MARX, ENGELS, EINȘTEIN, Oppenheimer, marilor medici  români, și altora?

Cred că Marx și-a plagiat CAPITALUL, c u broșuri statistice  întregi despre starea de mizerie a muncitorilor englezi, la fel cum o fi făcut-o Ponta, cu pagini întregi, din opera juridică a predecesorilor săi, deveniți la rându-le conducători de doctorat.  Ar fi oportun și să demascăm pe marxist –leniniști, a căror ideologie a adus  atâtea nenorociri  lumii, prin  plagierea nerușinată a unor idei sfinte din BIBLIE,  DESPRE ÎMBUNĂTĂȚIREA VIEȚII  MULȚIMILOR asuprite de povara Necredinței.  Acum, când aștern aceste rânduri, mă gândesc plin de pioșenie la Marea Catedrală a Mântuirii Neamului, ale cărei  binefaceri spirituale nici nu le bănuim.

Dar nu despre plagiatul infam voiam să vorbesc, ci despre manipularea  credulității unora,  cu ajutorul media, fie ea și sportivă.  Începusem să cred și eu că brânza de Brădet m-ar fi omorât de copil, dacă aveam neșansa  de a fi existat această firmă producătoare, pe timpul copilăriei mele .

Că doar Dobrogea nu este departe de Italia,  și de pe unde  s-au mai vândut trădătorii României. Mare noroc pe mine, că nu am fost bebeluș în timpul loturilor cu această brânză românească infectată născocit,  la comanda concurenței.  Dar ce vină poate avea concurența?  I s-a cerut, și s-a conformat.

S-o fi gândit că printre comanditari, erau mari patrioți români,  mascați din cuvioșia modestiei  naționale.

Păcat de acei care au crezut aceste născociri, și s-au descurajat să mai trăiască.

Oricum, când am dedus,  că Mihai și Mircea, l-au atacat pe Tolontan, pentru simpatia lui de odinioară, față de Băsescu, m-am mai liniștit.

Dar nu definitiv.

Nu poți cunoaște niciodată, fața reală a oponenților lui Băsescu, dublată de dualitatea firii umane.

Onu

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de jurnal Pamflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s