SPRAY

 

Parcă spre  a mă confirma în articolul de ieri, azi la stopul din vecinătatea blocului meu, s-a întâmplat ceva demn de analele delincvenței.

Un tip grăbit, taie pe roșu, calea autobuzului. Prudent, șoferul evită nenorocirea, și iese să-l admonesteze pe delicvent. Insultat, acesta scoate un spray și îl descarcă în fața șoferului, care orbit de durere,  cade.

Călătorii din autobuz, nu rămân indiferenți, și îl rețin pe atacator. În câteva minute,apar Poliția și SMURD.

Delincventul este arestat.

Ajuns mai tîrziu, am asistat la reacția ciudată a altui revoltat pe șoferul victimă.

-Striga, derbedeul.., că el i-ar fi tăiat beregata șoferului.  Spre surprinderea mea, polițiștii , în loc să-i intimideze  reacția verbală agresivă , măcar prin a-i cere să se legimiteze, încercau binevoitor să-l liniștească, spunându-i ,  că și ei,  abia urmează să afle realitatea.

Probabil asta înseamnă o Poliție  ultracivilizată, dar poate nu era rău, dacă atitudinea individului, era descurajată, împotriva violenței cel puțin verbale, față de  care se pare că începem să ne comportăm maladiv, în ultima vreme, în cazul unor  indivizi  prea ușor iritabili, în detrimentul civilității.

Onu

Reclame

2 comentarii

Din categoria Educatie.

2 răspunsuri la „SPRAY

  1. Mulți români, și nu numai, au prejudecata că poliția e coruptă, mai ales când aud câte un caz concret în acest sens. De aceea, unii polițiști sunt timorați în fața mulțimii dezlănțuite.

    • Petru, obișnuiesc să fiu dur sincer, cu acei pe care-i apreciez, așa că, nu achiesez la prejudecata corupției românilor. Este o falsă creație , pentru credulitatea unor indivizi, indiferent de nație. Mă refer la un grad de stagnare în evoluție, al unor specimene, speculat de alte specimene pe măsură.
      Oricărei oi rătăcite și pornite spre prăpastie, Ciobanul îi salvează viața cu lovituri corective de bâtă.Cred în efectul educației punitive, în ciuda tuturor ifoselor de democrație. Elevului prost, îi dai nota cuvenită. Cu Prietenie, Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s