Închipuire

Nu este un secret, că de la închipuire, până la obrăznicie, se află doar o întrebare.

Vorbesc de închipuirea autobănuită deșteptăciune, atunci când, spiritul lipsește.

Ieri, am urmărit un reportaj, care m-a încântat. Spun doar că m-a bucurat,  pentru că, nu este exclus, ca exigențele mai rafinate, de la noi, să nu-l fi perceput  asemenea mie.

Concret, Mihai Gâdea, despre care nu adeseori  am superlative, a făcut un reportaj, cu doamna Carmen Dan, Ministrul nostru de Interne.

Pe lângă ineditul locului prezentat, anume, fostul sediu al defuncților Ceaușescu, farmecul reportajului, a fost dat și de figura agreabilă,  a doamnei ministru de interne, Carmen Dan.

Mamă a unui tânăr de 21 ani, privind-o, gândul, te îndeamnă la subtilitățile feminității, indiferent de conjunctura în care aceasta,  își desfășoară existența.  Dar nu feminitatea Doamnei Ministru este scopul acestui articol, așa că, mă opresc la  alt aspect, ce mi-a impus , din personalitatea  domniei sale.

Promptitudinea în reacție, față de tupeul întrebării lui Radu Tudor. Poate că, în virtutea atributelor de jurnalist tupeist, și-o fi zis , că îi este permisă orice insolență.

Așa că, la capitolul întrebări, și-a arătat,  într-o formă interogativă, nedumerirea asupra deciziei doamnei ministru, de a o solicita ca adjunct, pe procuroarea Șmidt-Hăineală.

Cu calm, deși vizibil surprinsă de mojicia întrebării, doamna ministru, a răspuns, că dorește să fie lăsată să își aleagă singură colaboratorii, după care a prezentat virtuțile profesioniste ale preferinței Domniei Sale.

Replica fără echivoc, a doamnei ministru, a constituit pentru  mine, dovada calității incontestabile a fermității profesionale a acesteia.

Pentru că, nu este de colo, să vezi un ministru integru, indiferent de impresia pe care o lasă personalitatea sa,  asupra atotînchipuirii presei.

Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s