Blazare

 

Nu știu, dacă sunt trist, sau plictisit. Poate că din cauza căldurii, a solitudinii. Este apăsător să fii singur.M-aș certa și m-aș bate cu toată lumea. Nici intriga politică, în care văd că avem vocație, nu mă mai interesează.

Probabil,  și de la toridul val brazilian,căruia îi este supus Dragnea. În care se pare că au început și liberalii să se liniștească.

Îmi lipsește virulența Ralucăi Turcan.Privind-o cu cât patos antiDragnea vorbește, credeam că a făcut o pasiune pentru biata victimă. Dar, argument irefutabil că funcția obligă, că te face și te desface, s-a mai liniștit, de când nu mai este șef în politică.

Ba, mai mult, am vaga percepție, că acerba  opoziție liberală, din principiu, s-a mai temperat, s-a mai politizat, a căpătat accente de raționalitate ideologică. Și nu cred, că este deloc rău. Pentru că, dacă din dispută corectă, se naște adevărul, Politica nu poate fi utilă, decât dacă se  apelează la realități. De la tv, constat că Dragnea nu poate avea liniște în propria casă politică. Acum, unul pe nume Cătălin Ivan,  mic toboșar  în struna lui Ponta, care spre a se convinge că nu este atât de scund, militează pentru o sciziune, în PSD.

Cât privește Ponta, oricât aș încerca să-i înțeleg lipsa de curaj politic, n-aș reuși, analizând oscilațiile melodramatice ale acestui personaj.

Și-a dat demisia din funcția de Premier, din aceea de șef de partid, și-a căutat cu lumânarea , excluderea, fiind prea slab probabil, în a-și părăsi Partidul, bagă zâzanie împotriva lui Dragnea, poate îl va provoca să gafeze la rându-i.

L-a slujit servil, pe perdantul ex-Premier, probabil tot cu gânduri uzurpatoare  de Dragnea.

Probabil, că așa suntem noi, cei care nu suntem în stare de ce visăm.

Cârcotim, în iluzia că ar fi ceva de capul nostru, dacă împrejurările  , conform proverbului, ne ajută.

Iar ca răsplată sorții, care ne-a purtat pe val, îi trântim o demisie.

Acum, nici nu mai știu, dacă l-au mai suportat cei din partid, printre ei. Important pentru el,  este să viseze cai verzi pe pereți.

Cică și-ar face un partid, Pro România.

Ce ți-e și cu arșița asta!Te provoacă să te gândești la  fleacuri.

Onu

 

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de jurnal Pamflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s