Orient și Occident

Oscilez între aceste zări ale lumii. Între cadână și zână. Și totuși, în sinea mea, mă simt atras fără să pot opune rezistență, de privirea curioasă a cadânei, de mișcările ei molatece, în care presimt arșița încinsului deșert saharian.Mă atrage privirea ei iscoditoare, de după gluga întunecată ca și misterul pe care îl acoperă. Nu cred că beduinii și-au obligat soțiile să-și acopere fața.
Înclin să cred că ele, saharienele, au decis intuitiv, să tulbure curiozitatea bărbaților , prin discreția provocatoare, în complicitate cu finețea nisipului dunelor încinse.
Nu știu, de ce, Occidentul îmi pare a fi creator de blonde. Poate unde, peregrinările mele prin Transilvania, prin Polonia și prin Ucraina, mi-au imprimat ireversibil, chipul blond, cu ochii cuprinzând în abisul lor irezistibil, imagini ale unor stări de plăceri îmbietor răcoroase. Privesc pe fereastra mea, chipuri cu ochii albaștri și verzi,iar senzația devine irezistibil interesantă.
Geamurile parcă își pierd materialitatea, la întâlnirea privirilor celeste, iar șansa integrității lor, nu rămâne decât nasul, care în curiozitatea lui, termină prin a se turti de ele.
În timp ce, blondele, dispar, în trecerea lor fantomatică.
Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s