Anul Nou

Pentru mine, de când mă știu, Anul Nou era un prilej de bucurie, de năzuințe și de speranță.
Anul acesta, de când am rămas singur, a fost un prilej de ceață sufletească. Înțeleg mai cu sens, tristețea, și durerea insidioasă, care copleșește pe cei cărora, li s-au dus cei dragi. Durerea nu poate fi redată în cuvinte care să o exprime, să-i suplinească lipsa.
De la pierderea vieții dragi, de lângă tine, hăul existenței, devine năucitor și buimac. Ceva îți lipsește, nu-ți dai seama ce, iar viața este parcă fără conținut.
Mă învârt singur, prin casa pustie, fără să știu, dacă eu însumi, nu sunt o nălucă!
Peste 12 ore, sosește momentul, în care anual, ciocneam cu Viorica, pentru sănătate ,bucurii și viață lungă. și scoteam darurile, de prin frunzișul bradului, de pe unde le pitise , Moșul simbolic.
Pentru că, sufletul omului, rămâne mereu copilăros, spre a se bucura de clipa vieții.
Iar Viorica, avea un fel elegant, de a oferi darurile Moșului.
Era o bucurie, să o privești cum se înclină îndatoritor, spre a-și îndeplini parcă pios, misiunea transmiterii mesajului divin, al Darului de Crăciun.
Un fel ceremonios, și omagial, pe care nu-l mai văzusem, dar pe care l-am remarcat din prima, până în ultima clipă.
Este tare trist, fără Viorica.
Ce rost ar mai avea, pentru mine, urarea de La Mulți Ani?
Onu

12 comentarii

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta.

12 răspunsuri la „Anul Nou

 1. O caldă îmbrățișare, Onu! Si un nou an cât mai bun!

  • Georgiana, Sunt depășit în răspuns, Îmbrățișarea ta, m-a copleșit. Nu-mi rămâne, decât să te parafrazez. Iar când va fi să ne vedem, de va fi cândva, bucuria mea, va fi specială.Dar, o voi trăi, deplin!
   Și ție, un An pe placul tău!

 2. Acum 4 ani am pierdut și eu pe „cineva drag”. Nu este deloc cineva, este chiar mama. Da, durerea și dorul nu pot fi exprimate în cuvinte, iar uneori e atât de greu că și ți se face rău la stomac sau începe să te doară capul doar dacă încerci să te gândești la ea, darămite să mai și scrii despre asta. Îți voi spune și eu ție ceea ce mi-a spus și mie o prietenă acum 4 ani: „în timp, amintirea celor dragi devine ca o păturică caldă”. Ai răbdare și profită de timpul tău aici. La mulți ani 🙂 !

  • Nadine, Este dificil, să faci o ierarhizare a intensității durerii pierderii celui drag, mai ales, când aceasta, vine ca un trăznet, fără nici un norișor pe cer. Nici nu știi cui s- o reproșezi. Lui Dumnezeu? Ar fi ridicol, El, fiind doar o noțiune. Și atunci, te zbați neputincios în a-ți suporta o existență fadă, despre care, nu știi cine ți-o dirijează.Îți mulțumesc, suflet delicat, pentru încercarea ta de a-mi ostoi o suferință, care mă depășește!La Mulți Ani, Fericiți, și Ție, suflet Nobil! 🙂

 3. Te îmbrățişez şi sărut ! La mulți ani binecuvântați !

 4. Onu, fiinta speciala aflu acum despre pierderea ta imensa. Nu stiu cand s-a intamplat, dar regret nespus sa aflu ca ai pierdut-o pe doamna Viorica. Mi s-au inundat ochii de lacrimi si nu pot decat sa spun ca regret tare mult ca ai ramas singur, Dzeu sa o odihneasca in pace, iar tie sa ti dea putere si multa sanatate!
  Calde imbratisari si numai bine!
  Adeena

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s