Aparențe

Ceea ce voi scrie, sper să fie luat ca un gest specific omenesc, o reacție inerentă viului, care trăiește spontan intimitatea, sau care ne caracterizează atașamentul nediscriminatoriu, față de intimi.
Mi-am făcut rondul de plimbare zilnică. La înapoiere,m-am oprit la buticul meu de cărți, preferat. Înăuntru, buticăriței, îi era rău. Vomita. Am întrebat-o, dacă o pot ajuta cu niște antivomitve, mi-a mulțumit, dar nu a dorit. Starea respectivă, o chinuia după sărbători. În timp ce-mi vorbea, o dâră persistentă de salivă, i se prelingea de la gură, nereușind s-o oprească.
O stare firească omului cu probleme de indigestie. Am mai insistat câteva minute, dacă o pot ajuta în vreun fel, dar la refuzul său, că nu, am plecat. Pe drum, reflectam aiurea. Oare aș mai dori să o sărut, cu aceeași ardoare, după ce i-am văzut criza de indigestie? Răspunsul sincer, însoțit de un înghițit ușor forțat, a fost de un nu categoric.
Ciudat, mi-am răspuns eu, surprins de propriu-mi răspuns.
-Ești un insensibil , mi-am reproșat.
Doar ai mai comis gestul, când cei dragi ție, au fost în momente critice și când ți-ai fi dat orice, chiar și sufletul, ca să-i ajuți!
La auzul acestui glas interior, am realizat că, una este trăirea emoțională autentică, și alta, reacția tulburătoare, a senzualității animalic dominatoare.
Onu

2 comentarii

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta.

2 răspunsuri la „Aparențe

  1. Aţi ,,plagiat” titlul ultimului meu articol…
    Coincidenţă, desigur!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s