Lilieci

Bunul meu coleg și prieten de Facultate, Nelu Grecu, mă sună deunăzi, să mă felicite de ziua mea de naștere. Printre altele, îmi vorbește despre un alt coleg și prieten, Ticu Crețu, care îi spune, că nu mai dă de mine, și nu știe ce să creadă. Ticu este un alt bun prieten și coleg de Facultate,cu care, am împărțit o cameră de cămin, într-un castel din Sânnicolaul Mare, în primul an de practică studențească.
L–am sunat imediat, să văd despre ce este vorba. L-am găsit cam bolnăvior, și ușor îngrijorat.
Ca să-l binedispun, i-am amintit de serile noastre de la Castel, când, înainte de a ne culca, aruncam cu pernele pe pereți, spre a alunga liliecii, care se aciuaseră, în cursul serii.
Nu mai rețin, dacă îi consideram vampiri, și ne temeam să nu ne sugă sângele peste noapte. Cert este, că serile, desfășuram adevărate vânători de lilieci, cu pernele aruncate în disperare, după bietele ființe, care probabil, nu ne-ar fi deranjat o iotă.
Dar vânătoarea de lilieci, cu pernele aruncate după ei, avea un fior de aventură, pe viață și pe moarte.
Camerele de Castel, își meritau faima, prin înălțimea lor, așa că, extenuați, și sătui de vânat vampiri, nu ne mai păsa că peste noapte, ne vor fi supt cât mai mult sânge, spre refacerea puterilor, după cât timp îi alergasem.
I-am amintit lui Ticu, despre vânătorile noastre de lilieci, de la castelul din Sânnicolaul Mare.
Vocea lui a căpătat vibrația de altădată, când sub spectrul groazei de a nu ne fi supt sângele de către vampiri, în timpul somnului, deveneam adevărați cavaleri, în zalele pijamalelor și ale păturilor, trase sârguincios , deasupra capului. Studenția primilor ani, își are farmecul său, când fantezia , transformă realitatea, în basme.
Spre satisfacția mea, dușul cu vânătoarea de lilieci din Castelul unguresc, unde am locuit în prima noastră practică studențească, l-a înviorat cum nu mă așteptasem, pe bunul coleg și prieten de facultate, Ticu Crețu.
De fapt, cred că a fost un reviriment reciproc, pe termen lung.
Onu

15 comentarii

Din categoria Diverse ..., Pagini de jurnal. Proza scurta.

15 răspunsuri la „Lilieci

 1. Everyday lifestyle

  Mi-a plăcut foarte mult.Dar o întrebare dacă nu deranjez Chiar mergeați la vânătoare de lilieci , și ce făceați cu ei ???

 2. arinuckptl

  Un an frumos iti doresc, si plin de infiorari si miez. In loc de searbad „la multi ani”.
  Deci noptile de student erau colorate de lilieci prin castel… de poveste! Frumos… si nostalgic.

  • Întocmai!Trăiri autentice de suflete zburdalnice, în entuziasmul cunoașterii!
   Sublimul viului în cunoașterea vieții , în toată libertatea sa.Cred că și tu, ai perceput asemenea clipe. Și, sper, că nu ai ratat Clipa!

   • arinuckptl

    Sufletul mai putin zburdalnic sa n-aiba si el parte de clipe de entuziasm? Sa zicem entuziasmul cunoasterii vietii, daca vrei. Sau mai degraba entuziasmul descoperirii pline de uimire ca nu doar ca exist, dar chiar produc infiorare altui suflet. Poate asta a insemnat sublim propriul meu suflet.
    Cat despre lilieci, i-am intalnit, ii privesc sugubat cand se gonesc vara pe inserat, inainte sa rasara luna. Sub cerul liber. De locuit, n-am locuit cu ei. Nu mi s-a aratat, pesemne…

   • Ai pus punctul pe i. Înfiorarea altui suflet. Mi-ai citat,fără să știi, trăirea!
    Poate ești așa cum o spui discret și tandru.Cuvintele tale, ating clape ale sufletului, fără să știe, în sobrietatea lor. Mă bucur să te fi cunoscut, prin Liliecii mei, de odinioară.Cu prietenie, Onu!

   • arinuckptl

    Prietenia ta mă onorează. Mulțumesc.
    Nădăjduiesc să îți pot oferi discretă înfiorare, cu câte un punct pe i, dacă nu altfel.

   • Un punct pe i, ar da sens vieții, marea speranță s-ar transforma în materie vie, palpabilă discret, Ce avânt în iluzii, Arinuc.
    Iar un unic punct pe i, ar completa alfabetul emoției recent visate. Scriu, și nu îndrăznesc, să sper!

   • arinuckptl

    Sens vieții mele nu poate da un om. (din fericire!) Însoțire, da. Tovărășie, încurajare, mângâiere, înfiorare (da…, musai), uneori mustrare – toate le primesc cu brațele deschise de la suflet grăitor pe limba inimii mele… suflet ce îmi știe tălmăci tăcerea și tristețea, bucuria și vorbele (uneori mie încâlcite) și care alege să fie aici, aproape, orice aș face. Și care mi-e daltă întru desăvârșire a chipului. Îngăduit de Cel care mi-e Domn. A, și multe altele primesc, de la toți ceilalți! 🙂
    Te poate un om transforma în viu? Te poate face a visa? Din nefericire, da.
    Emoția ne-o creăm unii altora dăruind. O viață în singurătate e opacă și ternă. Viața fără de speranță este cu adevărat fără sens. Deci dacă pot fi vânt sub aripile speranței tale (nu avânt iluziilor…) – cu drag. (Ariana)

   • Ariana,avânt speranței, suflet al cuvântului, nu am mai deschis calculatorul, să aflu acest mesaj al tău, și sunt, de-a dreptul, copleșit. Trebuie să fii o ființă excepțională, cu o personalitate, pe măsură. Mă întreb ușor emoționat, cum ne-am putea cunoaște, pentru o împlinire, fie și a ascultării șoaptelor tale condiționale. Aștept, neclintit, pe scaun, răspunsul tău, pe care mi-l doresc , în plenitudinea înzestrării sale sufletești. Cu căldură, apariție măiastră!

 3. arinuckptl

  Ce simţi tu oare a fi condiţional?
  De ce copleşesc biete vorbe? (fie ele şi calde…)
  Nu sunt excepţională. Unică – da. Ca noi toţi.
  Un fir de iarbă încolţeşte în taină. În liniştea fecundă a pământului. Şi răsare la timpul hărăzit lui. Şi creşte, încet, în tihnă, fără tumult sau zarvă, fără prea multă emoţie… dar creşte. Şi nu-i prieşte să-i cer înflorire când eu, încăpăţânat, poftesc. Ci doar când i-e timpul. Dacă i-o fi vreodat’.
  „Domnul a dat, Domnul a luat. Domnul fie lăudat.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s