Colega,

Caut în neștire, un chip de doamnă, să-mi placă. Cu gura mare, cărnoasă, să simți cum sărutând-o, se asimilează cu ființa ta. Pentru că, fără asimilare, totul este doar iluzie.
O trăiești, adică o săruți, apoi, totul se liniștește. Ori viața nu înseamnă doar liniștire. Viața cere contopirea ființei, retrăirea ei, la tot ce-ți amintește de ea. Nu credeam, să fi avut favoarea unei asemenea trăiri. Într-o zi, am constatat, că trăiesc momente din trecut, momente, în care era prezentă și o colegă de facultate, pe nume Stela.
Steluța, o alintam noi, colegii. O ființă, în care, viața palpita plină de dorință. Cu o privire ușor disprețuitoare, pe sub pleoape, părea de neabordat.
Sufeream în taină, gândind că privirii ei, îi eram inaccesibili. După absolvirea Facultății, Steluța, s-a căsătorit.
Cu un bărbat frumos,pe măsura ei.
Părea fericită, și ne bucuram, de strălucirea bucuriei sale. Dar, se vede, că undeva în înălțimi, cineva era pizmaș pe fericirea ei. Altfel, nu are noimă,următoarea întâmplare.
Deasupra unei pajiști, pe care mâncau, dintr-un norișor alburiu, pierdut în înălțime, s-au format nori negri, grei, plini de scânteia morții.
Un fulger necruțător, țâșnit din acel nor, l-a lovit pe soțul Steluței.
De atunci, nu cred să mai fi văzut, un chip, suferind de tristețea pierderii fericirii. Steluța, devenise de nerecunoscut. Un simbol al rătăcirii, în căutarea disperată, a celui ce nu avea să-i mai fie înapoiat.
Privind-o atât de îndurerată, și tristă, nu reușeam să găsesc o vorbă de alinare.
Iar faptul, că încă o iubeam, cu disperare, mă făcea și mai neputincios,în a o aborda, conform afecțiunii ce i-o purtam.
Nu mult după, am aflat că s-a îmbolnăvit de plămâni, boală care a măcinat-o , necruțător, în Spitalul de tuberculoși, din Galați.
Când am primit vestea, cei care poate o iubiserăm fără speranță, am rămas muți de cruzimea sorții, unei frumuseți , ce părea de neatins.
Onu

Reclame

4 comentarii

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta.

4 răspunsuri la „Colega,

  1. Cred că e prea cald la voi 😃

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s