Gustul unui deget

Poate titlul, vă va mira, sau deruta. Oricum, ca să nu uit, furat de mirajul acțiunii de a ne gusta degetul, îți recomand, insistent, și călduros, să te speli bine pe mâini, înainte de a săvârși, ideea titlului.
Nu de alta, dar degetul, fiind multifuncțional, la rândul său, ar putea constitui o atracție imperceptibilă , și pentru alte existențe, periculoase prin sine, precum microbii, praful, și Dumnezeu mai știe cine.
Apoi, polivalența funcțională, a unui deget, este imprevizibilă, acesta fiind foarte săritor la a ne ajuta în orice moment.
Uneori, chiar indispensabil.
Oricât am vrea să ne ferim de ceva, nu reușim, așa că am recurs la mijloace de protecție.
Azi, pentru arătător, mâine pentru cel mare,poimâine pentru inelar, și tot așa, până am constatat, că mai bună, ar fi o mănușă. De aceea să nu vă mirați, dacă mă veți vedea purtând mănuși chiar și vara, eu fiind, ambidextru.
În aceste momente, de extremă importanță, îmi amintesc de un coleg de facultate, care nu purta mănuși, dar se spăla imediat, pe mâini.
Chiar și după ce, jovial, ne strângea mâna, la fiecare întâlnire, și despărțire.
Acum, mă întreb, dacă el, s-o fi căsătorit, de teamă să nu ia microbii.
Chiar că nu-mi amintesc, dacă în rând cu toți tinerii, avea vreo prietenă, cu care să se sărute. Pentru că, vrei su nu, trebuie să accepți sărutul uneori pătimaș al prieteniei, fie și al colegei, care-și închipuie, că s- a îndrăgostit iremediabil de tine.
Iar tu, fără ifose, te lași mușcat, fără să mai știi, ce se petrece cu tine.

Așa dar, cu arătătorul, nu-i de glumit. Mai ales în politică, la incriminarea anemică, a minoritarilor.
Mă uitam aseară, la tv, urmărind arătătorul incriminator, al dreptei unui liberal. Chiar dacă părea fals , și tendențios, mânuit de ranchiuna perdantului, îmi dădea senzația unui pericol inevitabil, și sugestiv, pentru viitoarele alegeri parlamentare.
Nu de alta, dar frica păzește bostănăria.
De altfel, dacă bine-mi amintesc, vehemența, mă sperie într-atât, încât pun ștampila de vot, pe cel agresat. Iar la ștampilat buletinul de vot, arătătorul, este primul care acționează. Că n-o să-mi leg arătătorul, pentru un inabil politic!
Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s