Stafii

N-am văzut niciodată, o stafie. Nici n-am auzit-o vorbind, cum li se pare unora. Și-mi pare rău, pentru că, în copilărie, vorbeam mereu despre spirite, care probabil, sunt tot niște stafii. Aseară, am văzut un film de groază. Despre o tânără obeză, într-un hal înspăimântător. Faptul mi-a amintit de o verișoară de-a mea, după mamă, care se numea Margareta. Pe mine, fata aceasta, mă cam speria. Îmi spunea să închid ochii, să-mi arate ceva, și mă săruta. Ea spunea, că totul este o joacă. Adevăr, este că și mie îmi plăcea jocul. L-aș practica și acum, dar nu am găsit o verișoară circumstanțială, inspirată la asemenea plăceri. Graseia Margareta, și avea un accent străin, urmare unor ani, destul de mulți, petrecuți în Franța. Ca în viață, am ajuns amândoi, în București. Ne-am întâlnit, și am plâns de bucurie, unul în brațele celuilalt. Este plăcută, și caldă, emoția îmbrățișării.
Fiecare cu treburile lui, nu ne-am mai văzut, dar cred că ne-am dorit-o în taină. Într-o zi, sora mea, mă anunță, că Margareta, s-a stins din viață. Ciudat însă, nu am fost trist. Amintirea șotiilor ei din copilărie, m-a făcut să o retrăiesc, cuprins de aceeași emoție, care mă învăluia, când îmi cerea să închid ochii.
În timp ce scriu, prin geamul deschis, aud vocea unui vecin. Nimic deosebit, dar în timp ce-l ascult, îmi amintesc de faptul că el este mort, cam de mult. Îmi fac cruce, și-mi zic.
– Piei din fața mea, Satană!
Și vocea, dispare.
Mă închin din nou, și spun, recunoscător.
-Îți mulțumesc, Satană!
Onu

2 comentarii

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta.

2 răspunsuri la „Stafii

  1. Stiri media online

    Felicitări !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s