Nutriționist

Sunt în conflict intern, cu Pușa. Din două motive, pentru care, ea nu are nici o vină. Unul, este că îi cade enorm părul, și pentru aceasta, n-o mai las să doarmă în pat, lângă mine. Iar ea, deși i-am cumpărat o pernă specială,o refuză cu îndărătnicie, în semn de protest.
Altul, este că s-a cam îngrășat, și nu o vreau obeză. Nu că nu mi-ar place, așa plinuță cum este, ci mă gândesc la sănătatea ei. Am văzut în filme, că femeile obeze suferă mult din cauze de necomunicare, iar eu, neștiind mieuna ca ea, cum să compătimim împreună?
Așa că, mai bine flămândă și sănătoasă.
O să-i îngădui un regim alternativ de pofte și restricții. Mai bine galbănă și slabă, decât cu micșorarea chirurgicală a stomacului. Că am auzit despre efecte secundare, care i-ar putea fi fatale.
Mă sfătuiesc cu Dorina, din Milano, a cărei odraslă,care arată ca o leoaică pitică, calcă pe urmele Pușei. Și ea, o pune la regim. Nu-i dă decât carne friptă în sânge, tăiată bucățele mici, garnisită cu sos de tomate. M-am mirat la început, dar mi-am spus că și pisicile, or avea capricii. Negăsind însă sos,am cumpărat un File de hering în ulei. Cică, ar conține și acizi grași Omega -3, buni pentru creier. Iar pisicile, cred că au și ele un pic de creier.Necazul, este că lui Pușa, nu-i place heringul. Mie, nu-mi place uleiul. Îmi pare grețos. Îl arunc, și consum peștele. Creier am și eu ,îmi spun, așa că, îl mai ajut puțin. O să mai caut sardine, în sos tomat. Cică și ele, sardinele, sunt bune pentru creier. Sosul pentru Pușa, deci, împac și capra, și varza.
Sper, ca experimentul, să-mi reușească. Plec după cumpărături.
Pușa și eu, merităm!

Onu

Publicitate

2 comentarii

Din categoria De mâncat ..., Pagini de jurnal. Proza scurta.

2 răspunsuri la „Nutriționist

  1. ,,Leoaica mea” a trecut, de ceva vreme, la dieta cu fructe exotice si ginseng acompaniate de ton in suc natural.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s