De demult

Este clar. Tot ce încep să scriu,trebuie să finalizez, și să public imediat.Altfel, totul se duce pe apa sâmbetei.Nu mi-e prea clar, ce este apa sâmbetei, dar dacă se vorbește, înseamnă că există.Este mai greu, cu echilibrul pe scaun, când mă apucă moțăiala. Echilibristica,în timpul acesteia, poate deveni periculoasă.
Dar, cu puțin exercițiu, pentru ieșirea de sub birou, merge.
Așadar, m-am trezit cu gândul la Steluța, colega mea de facultate. O brunetă sensibilă din a cărei vorbă molcomă, simți mireasma Indiei. Atât de aferată este Steluța, încât, atunci când povestește, te învăluie cu sensibilitatea ei indiană.
Și s-a căsătorit Steluța, cu un băiat frumos, Cristian, de la Institutul Mecano-Naval.Parcă rupt din soare, Cristian, a avut o soartă nemiloasă. Probabil, vreo zeiță din Mare, l-a vrut numai al ei, și l-a răpit, în adâncuri.Pentru Steluța, viața, n-a mai avut rost.S-a dus, să-și caute soțul, în brațele mării ingrate.
Este frumoasă viața în Liceu.Nu-ți pasă, când vreun profesor,enervat de șotiile tale, îți trântește câte un lăboi, de mai să-ți disloce capul adolescentin.Așa am pățit-o cu profesorul de franceză, un tip prețios, în timpul explicațiilor căruia, mă apucau entuziasmele copilăriei.
Lăboi, după care, am declanșat războiul rece, în entuziasmul admirativ, al colegilor. Teribilism, care m-a costat exmatricularea din Liceu.Noroc de tatăl meu,profesor-director,la o altă Școală gălățeană.
S-a rezolvat rapid, cu o condiție. Să mă apuc serios, de franceză.
Minunați, sunt anii tinereții.
Onu

Scrie un comentariu

Din categoria Diverse ..., Pagini de dor, Pagini de jurnal. Proza scurta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s