Pentru…

Scriu pentru Domnul Petrică Ichim. Simt că merită, să-i fie dedicată, o creație spirituală, pentru încântarea emoțiilor Domniei Sale. De aci, intenția ca efortul meu de compunere, să-i placă.
Mă tem însă, că deranjat de bețivanii din vecinătate,nu mă voi concentra pe ceea ce-mi propun. Oricum, voi încerca o speculație, privind râca dintre unele rubedenii.
O narațiune simplă, care descrie esența ranchiuneriei între unele așa zise legături de rudenie.
Casa în care s-au aciuat bețivii, aparține unei doamne și nepotului său.
Ei însă nu se înțeleg.
Naiba știe, pentru ce își dispută casa.
Și atunci, într-o meschinărie tipică, preferă, ca imobilul, să fie locuit, de niște persoane dubioase, prin felul zgomotos de trai, stropit abundent, cu băutură.
Indiferența celor doi, pe fondul ostilității egotice, este de neînțeles.
Care credeți că ar fi cauza unei asemenea comportări bolnăvicioase?
Cumva prostia, pe principiul, că mai bine nici eu, decât tu?!
Onu

Publicitate

4 comentarii

Din categoria Din lume ..., Pagini de jurnal. Proza scurta., Râsu/Plânsu

4 răspunsuri la „Pentru…

 1. Cearta și ura între oameni se manifestă peste tot: în familie, între prieteni, în politică, între state,,,,,Păcat! – Apelativul „Potecuțo!” ce mi s-a adresat, m-a surprins. Probabil că ruperea cam de multă vreme a firului comunicărilor noastre în spațiul blogosferei a făcut să fiu confundată cu”Poteci de dor”, numele unei blogărițe dragi mie.
  Lecția pe care trebuie s-o învățăm este aceea pe care ne-o oferă propria
  noastră experiență de viață și chiar dacă diferă de a celorlalți oameni, cuprinde cerințele comune tuturor: răbdare, perseverență.curaj, efort sporit și nu în ultimul rând încrederea în forțele noastre.
  Toate cele bune pentru Madi și Onu!

  • victoriaetveritas, sărut mâna! Sunt mâhnit, și chiar trist, de gafa comisă,Încerc să-ți prezint scuze, cu justificarea palidă, că am simțit, intuitiv, gafa confuziei botezării tale Rețin, că am sesizat , așa cum simțim, cu coada ochiului, prezența cuiva lângă noi, dar am fost neglijent, să verific.Mă vei putea ierta?Adevărul, este că am scris articolul, cu toată bunăvoința, însă, de ce să ascund, tembelismul care mi-e specific, m-a făcut să neglijez verificarea îndoielii. Poate că, a fost un joc al hazardului, ca să ne cunoaștem mai bine?!Ce zici, îi putem da curs?!
   Ar fi pentru mine, o bucurie, și, poate pentru noi, un început! Onu

 2. Cum să mă supăr pe invitații mei la „ospățul ideilor” pe care l-am organizat în cadrul blogosferei? Ar fi culmea! Vă cunosc pe toți cu simțămintele voastre, cu felul de a gândi, cu plusurile și minusurile fiecăruia, dar toți sunteți niște oameni minunați, așa cum am afirmat în articolul meu din 23 mai 2017, când făceam bilanțul activității noastre. Din curiozitate, cei care nu l-au citit până acum, pot să-l citească. Prin urmare nu este nicio problemă cu gafa făcută, Doar m-am amuzat, că toți facem gafe.
  Un nou început? Nu este cazul, că el a luat naștere împreună cu „ospățul ideilor”. De atunci , timp de șapte ani și mai bine, activitatea noastră continuă pe acest blog. Unii s-au retras temporar, alții definitiv, dar continuă să apară noi și noi participanți și frumoasa noastră acțiune va continua până la retragerea ultimului oaspete. Atunci, va fi un nou început, sau probabil altceva, cine știe?!
  O zi frumoasă și gânduri bune pentru Madi și Onu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s