Regrete

Oare de ce, facem aprecieri eronate, asupra caracterului unora?
M-am trezit, cu un gând îngrijorat, la Doamna Primar General al Capitalei.
Mai mult, ca un soi de compasiune, pentru cineva, care a luat apărarea cuiva, atacându-se orbește, pe sine însăși.
Cu ocazia acestui moment, îmi amintesc destul de clar, că din cauza Excelenței Sale, am avut conflicte opiniale, cu Viorica, soția mea, Dumnezeu s-o odihnească!
Mie, îmi plăcea, soției , nu!
Îmi spunea, că sub aerul simulat cumsecade, Personajul, îi inspiră senzația de neloialitate.
Și tot așa, până apelam la un mediator, de vizavi de noi. O făceam, bineînțeles, amiabil, fără tarife de consultanță. Așa, ca între vecini prieteni.
Timpul, a intervenit firesc, și și-a pus IMPLACABIL, amprenta.
Viorica, soția mea, a decedat, în urma unui AVC.
Subiectul disptei noastre, a ajuns, cu sprijinul șefului său, /mult hulitul actualmente, chiar de către Domnia sa, Președinte al PSD Liviu Dragnea /, Primarul General al Capitalei, și în alte mărimi politice,mai mititele.
Dar nostimada, este c ă se confirmă proverbul cu/ pe cine ajuți, te lovește, la rându-i/.
Eu, nefiind un adept al disputei, asist, chibițește, la penibilul căruia i se expune Excelența Sa, și-mi pare rău că soția mea, al cărei fler infailibil, în aprecierea unora, nu se poate bucura, de justețea aprecierii sale.
Onu

4 comentarii

Din categoria Pagini de jurnal. Proza scurta., Râsu/Plânsu

4 răspunsuri la „Regrete

 1. Bună dimineața, Onu ! 🙂
  De unde se vede că fosta ta SOȚIE,
  Dumnezeu s-o ODIHNEASCĂ în PACE 🙂
  și s-o țină mereu la Dreapta Sa 🙂 🙂
  a avut DREPTATE 🙂 🙂 🙂
  versus persoana despre care ai POSTAT ce-ai POSTAT ! 🙂
  Zi faină,
  Alioșa ! 🙂

  • Bună dimineața, Alioșa!Într-adevăr, Viorica, Dumnezeu s-o odihnească avea un fler aparte,față de cei nesinceri.La apropierea lor, se lipea de mine, ca parcă să ne protejeze!
   Sau, pur și simplu, își pierdea plăcerea de a vorbi în fața acelor persoane, ca în preajma unui pericol iminent. Reacțiile sale spontane, erau pentru mine, semnalul de alarmă, că pericolul planează în jurul nostru.
   Cât despre Firea, eu, acum, o consider, propriu-și dușman, orbită de sine însuși,. Păcat de ea, ca ființă umană, rătăcită în bezna închipuirii sufletești! Onu

   • Bună dimineața, Onu ! 🙂
    La cele sus postate,
    sunt convins că ai dreptate 🙂
    iar a mai spune și eu ceva,
    memoria SOȚIEI tale aș întina………..
    Despre cealaltă ființă,
    ” Dumnezeu cu mila ” !
    Alioșa.

   • Alioșa, Eu sunt un feminist, și , după mine, orice femeie, , pe lângă calitatea de a ne ferici, prin prezența sa, Intimitatea, o mai are și pe aceea de asigura continuitatea Speciei, fapt, de care, oricât ne-am strădui, noi așa zișii disprețuitori, nu am fi în stare, în vecii vecilor. Și dacă bunul Dumnezeu, și-a recunoscut nerozia, de a nu-i fi dat lui Adam, posibilitatea multiplicării, noi, închipuiții a fi niște Dumnezei, trebuie să ne recunoaștem incapacitatea Procreerii, oricâte gesturi manuale, am efectua. Este un adevăr crud ! De aci, pentru noțiunea de femeie, eu nutresc un sentiment de trăire specială.
    Chiar și pentru acelea, cărora, Prea Înaltul,le-a uitat menirea. Pentru aceste considerente, eu rămân aievea recunoscător , noțiunii de feminism.
    Se zice, că atunci, când o molimă de ciumă, aproape a distrus Omenirea, repararea greșelii acestuia, a fost posibilă, datorită scăpării de a fi uitat doi locuitori, un El,și o EA, rămași într-o Peșteră, să facă Dragoste. Și din Dragostea lor, în ciuda vicisitudinilor prin care a trecut , Pământul s-a repopulat. Poate, printre Premierii pe care i-o fi avut Omenirea, o fi fost și o Premieră?! Ce crezi? Eu, sunt convins! Cu Prietenie, coleg de Virtual! Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s