Telepercepţie

Motto: ”Corpul se reface constant – creîndu-se şi distrugându-se efectiv – în fiecare secundă a existenţei sale. Corpul omenesc, se reînnoieşte complet, uimitor de des: 98% dintre toate celulele care îl compun, se schimbă într-un an. În fiecare an, corpul dumneavoastră fizic, devine complet altul, decât cel pe care îl aveaţi cu un an în urmă. E complet nou, complet schimbat la nivel celular.”Deepak ChopraMedic Ayurveda

 

Onu, mi se pare, sau eşti abătut ?

Madi, nu ţi se pare, sunt destul de abătut.

– De ce, Onu ?

–  Madi, din neînţelegere; noi ne străduim să facem un lucru bun, pentru semenii noştri, dar observ, că exceptând pe cei din vârful Piramidei lui Maslow, sau cei neindiferenţi de soarta lor, si care ne onorează cu prisosinţă eforturile altruiste, ne zbatem degeaba !

Onu, cred că ne-am grăbit şi am încălcat regula talmudică; în care se statuează… ”Nu da ajutor, dacă nu ţi se cere; nu se ştie, cum vei fi înţeles; dacă nu greşit !”

– Şi pentru asta, suntem trataţi, cu blamul indiferenţei ?

– Nu, Onuuuu, cred că şi noi am  greşit puţin; am pornit o temă, fără nici o pregătire prealabilă, a vizitatorilor  noştri; ce ştiu oamenii despre sânge, ca mediu  decident în soarta noastră, ca element anatomic de păstrare a sănătăţii si a conservării fiinţei noastre ?

Madi, pentru bunul Dumnezeu, ce legătură este între soartă şi sânge ?

–  Este, Onu, este; luăm decizii direct dependente de starea noastră  psihică/emoţională, condiţionată la rândul său de starea fizica, a corpului.

– Vrei să spui, că sângele, ca intermediar al asigurării substanţelor nutritive, către celulele corpului, hotărăşte starea psihică a acestuia, urmare căreia, deciziile pot fi luate corect sau nu în raport cu factorii ambientali, cu efectele aşa zis ghinioniste în consecinţă ?

– Da, Onu, dar am în vedere ceva mai important decât soarta, cuvânt conjunctural folosit de către cei care îşi ignoră nevinovat, cunoaşterea propriului corp. Am în vedere, ceea ce discutăm noi, cu pasiune: “reînnoirea celulară” ! Şi anume, faptul că fiecare celulă vie, în speţă, a noastră, omul, se reînnoieşte periodic; astfel că, în  medie, la un interval  anual, cum spune mottoul, corpul este aproape nou, în raport cu diferenţele  aferente, privind durata reînnoirii.

– Da, Madi, îmi amintesc, şi cred că este de interes, să cităm în consecinţă, pentru realizarea scopului altruist, al postului nostru, câteva informaţii interesante oferite în această direcţie, de către acelaşi doctor Deepak Chopra. Şi anume: ”la fiecare şase săptămâni, vă faceţi un ficat nou, la fiecare lună, vă creaţi un nou strat de piele, la fiecare cinci zile, va refaceţi mucoasa stomacului. Chiar şi scheletul se reînnoieşte la fiecare trei luni”. Din altă sursă, tot medicală după o viaţă care durează în medie, 130 de zile, globulele roşii ale sângelui, numite şi hematii sau eritrocite, sunt distruse, altele noi, luându-le locul; totul, coordonat cu nevoile de oxigenare a organismului. (Se ştie, că hemoglobina din acestea, are funcţia vitală de a capta oxigenul pulmonar şi a-l ceda ţesuturilor; în fapt, celulelor pe care acestea le alcătuiesc).

– Apoi, Onu, am în vedere aspectul proprietăţilor de apărare ale sângelui de agresiunea microorganismelor patogene (bacterii, virusuri).

– Te referi, la aşa zisa imunitate, desigur !

– Da, după care, vom aborda explicit, rolul grupei sangvine în alimentaţia/dieta individualizată. Şi când nu vom mai avea motive, a ne face reproşuri !

 – Doamne, ajută, să ai gura aurită, mămică de bloguleţ !

20 comentarii

Din categoria De sănătate ...

20 de răspunsuri la „Telepercepţie

  1. Pingback: CENUŞĂREASA «

  2. multumesc pentru pozitionare 😉
    sa inteleg ca pana acum am avut 27 de eu-ri si culmea ca toate au fost la fel 😀

  3. Pingback: Comentarii la Facerea – 42 « Ioan Sorin Usca

  4. Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 52 « Ana Usca

  5. Pingback: Este ceva putred in sondajul IPP « Hai ca se poate!

  6. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 50 « Caius

  7. Pingback: Inocentul – XII « Ioan Usca

  8. Pingback: Basescu Traian, Forma Pamantului, sistemul solar si sansele noastre « Hai ca se poate!

  9. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Sunet de vacanță

  10. Buna ziua,

    Detin site-ul http://www.paracetalol.ro/ . Daca doriti sa facem schimb de linkuri, adaugati site-ul http://www.paracetalol.ro/ cu numele si descrierea „Poze tari” si anuntati-ma sa va adaug si eu.

    Eu va pot adaug site-ul:

    – pe toate paginile siteului http://www.paracetalol.ro/ sub „Linkuri utile”
    – pe pagina http://www.paracetalol.ro/suporteri/
    – si/sau pe site-ul http://marianbucur.com .

    Cu respect,

    Marian

  11. Pingback: Ce oameni de afaceri au bulgarii « Hai ca se poate!

  12. Pingback: Ziua recunostintei – just another fuckin’ monday « Blogul lui Teo Negură

  13. Un material foarte interesant.

  14. Pingback: World Of Solitaire

  15. Pingback: Basescu Traian, forma Pamantului, sistemul solar si sansele noastre

  16. Pingback: Este ceva putred in sondajul IPP

Lasă un comentariu