BOGDAN HOSSU, PRIM MINISTRU !

MOTTO:  ”Pe mincinos, il cunoşti după …vă spun, cu toată sinceritatea !” – Constatare Madi şi Onu

Onu, mi se adresează persuasiv, Madi: Ce zici de ghinionul domnului Preşedinte Băsescu ?
– Adică ?
– Păi, vrea să-l înlocuiască  pe domnul Boc, cu un independent, pe care nu-l găseşte.
Madi, am observat, şi-mi pare tare rău,  mai ales pentru deviza noastră “Salus populi suprema lex esto”.
– Dar, ce-ţi veni ?


– Ei bine, în timp ce-mi îngrijeam pacienţii, în dreptul unuia dintre ei, un gigant, în genul Coloşilor lui D. Paciurea, m-am gândit  prin similitudine fizică, la un potenţial înlocuitor al domnului Boc, ca o soluţie a intenţiei domnului Preşedinte.
– Interesant, ca o intuitivă cum te ştiu. Dar ce propui ?
– Mmm, da nu te superi, se alintă Madi. Eu m-am gândit la liderul sindical, BOGDAN HOSSU !

Un personaj care emană multă personalitate, destul de pertinent în păreri şi pe care nu l-am auzit niciodată, ”asigurându-ne, de toată sinceritatea”.

Asta-mi dă senzaţia unui  parolist onest, sub mintea ageră a căruia, fenomenul vamal, despre care am aflat în ultimul timp, nu se va mai repeta, iar economia subterană, despre care se spune că păgubeşte enorm, bugetul statului,va deveni un soi de cornul abundenţei, pentru economia naţională. Şi poate, noi, românii, care muncim în folosul străinătăţii, o vom face pentru noi înşine.

 – Interesant ! Mă surprinde comparaţia sugestivă, cu GIGANŢII lui Paciurea. Şi mă face să visez cu plăcere, la alţi, veritabili coloşi ai Istoriei Europei:

Petru cel Mare, sub conducerea căruia, Rusia cunoaşte o remarcabilă dezvoltare economică şi înfăptuirea unor reforme sociale ample. Cardinalul Richelieu,  creatorul statului francez modern, fost premier pe timpul Regelui Ludovic al XIII-lea. Bismark Otto, Cancelarul de Fier, făuritorul unificării Germaniei, în jurul Prusiei.

Toţi, cu excepţia Cardinalului Richelieu, aveau o statură fizică impresionantă. Şi, dacă-mi îngădui, acestor nume, l-aş adăuga pe Bogdan Hossu, Stentorul,  din cauza sonorităţii vocii căruia, Ex- Premierul Radu Vasile, spunea că se alegea  cu migrene cumplite, în urma negocierilor Guvern- Sindicate, la care participa şi Bogdan  Hossu. Ca şi năzuinţa că sub premieratul lui, România comunitară,  nu doar va depăşi criza, ci va intra chiar, în “Grupul celor 8”, ca un afront pentru Franţa şi Germania, care azi, ne sfidează cu viza Schenghen. Adept al determinismului istoric, sper să ai o intuiţie bună, în folosul tuturor românilor.  Cu condiţia să nu se fi lăsat şi el, furat de mirajul înavuţirii rapide, desigur.

Onu, mă încântă receptivitatea ta, dar ce-ar fi să ne grăbim încet ?
– ???
– Am citit pe net, că “ANI, va începe verificarea liderilor sindicali”, printre ale căror nume, l-am văzut şi pe al lui Bogdan Hossu.
– Dar ăsta nu e un criteriu  să fie şi vinovat ! Doar suntem adepţii ”prezumţiei de nevinovăţie !”. Şi-apoi, nu sunt mai bune lucrurile clare ?
– Să înceteze nebunia asta securisto-comunistă, de a ne teme şi de ecoul glasurilor noastre !
– Cum zici tu, Onu !

PS: Dacă în urma controlului ANI, se va fi dovedit, că am greşit, ne facem anticipat, mea culpa, şi ne exprimăm regretul de a nu fi găsit independentul necesar Domnului Preşedinte !

MADI şi ONU

23 comentarii

Din categoria Politică

23 de răspunsuri la „BOGDAN HOSSU, PRIM MINISTRU !

  1. Pingback: Dependentul « Ioan Usca

  2. îmi place firul logic pe care l-ați parcurs până la descoperirea independentului… oricum, dragi Madi și Onu, vă spun că tare îmi surâde și mie ideea de a găsi un uriaș cumpătat și socotit, cu voce tunătoare, cu principii ferme care să-mi șteargă cât mai curând imaginea zeflemitoare de pe retină și hăhăitul de hienă din timpane. o zi bună să aveți.

    p.s. – nu știu de ce, dar am impresia că oricine cu puțin tact și coloană vertebrală va părea un adevărat colos față de pigmeii teleghidați ce ne conduc

    • bogdane,
      Multumim,ales comentariu,fata de aspectul concluziei noastre, rezultat al unui salt hegelian, in fata acumularilor aberante, pe care suntem obligati sa le suportam, intr-o stare de umilire absoluta, din partea figurilor grotesti, care ne impileaza mai atroce decat ocupantii rusi, candva! .
      Speram ca momentul comentariului tau, sa fi fost unul astral!
      Te mai asteptam.
      Madi si Onu

  3. Pingback: Inocentul – 5 | Caius

  4. Pingback: Numele proprii care apar în Evanghelia după Ioan | Ioan Sorin Usca

  5. @ Madi si Onu,
    Interesant , logic si de bun simt dialogul vostru si ideea de a găsi un prim -ministru adevărat nu o păpusă montată si teleghidată care să repete spre disperarea românilor in general si-a mea in special, ca papagalul , vorbele idioate ale stăpânului său malefic.
    Din păcate, cu toate strădaniile voastre si-ale noastre ce vă vom răspunde, lucrarea in sine este imposibil de dus la capăt pentru un singur motiv după mine : DIVERSIUNEA presedintelui !
    Nici vorbă de un nou premier ci de o nouă diversiune si cacealma a cârmaciului cu corabia in derivă rău de tot ! Deja, mass-media a inghitit-o si-o va duce mai departe incă zile bune pentru că ăsta este scopul presedintelui diversionist : să distragă atentia opiniei publice si mai ales a politicienilor de la problemele grave cu care se confruntă România si de la nou infiintata coalitie Uniunea Social Liberală ! Diversiune după diversiune si cacealma după cacealma ( http://absolventi1969.wordpress.com/2009/12/05/cacealmistul ) ! Ca să minimalizeze efectul NEADERĂRII ROMÂNIEI la spatiul Schengen , a scos de la naftalină indicativul „ vămi curate ” , ca să se treacă pe sestache CODUL MUNCII a scos la inaintare liderii de sindicat pe care-i santajează cu ANI, ca să intimideze parlamentarii coalitiei de guvernare să nu treacă in tabăra USL sau să se mai manifeste ostil verbal impotriva lui Boc, a născocit ideea unui premier independent si lista mea e mare rău de tot dar mă opresc aici. Nu mă pronunt pentru sau contra lui B.Hosu pentru că nu-l cunosc dar, stiu foarte bine că, in mintea unui lider de sindicat se ascund multe necunoscute ! Si-ncă ceva : când liderii de sindicat au ajuns să fie băgati prea mult in seamă de puterea hăituită de toti, singura măsură de a-i „ băga pumnul in gură ” acelui lider, este să-i ofere ceva, chiar functia de prim -ministru ( cazul v.ciorbea vă spune ceva ? ).
    Weekend plăcut !
    Alioșa.

    • Aliosa,
      Multumim, dar daca vrei sa impusti un daunator, iti trebuie curajul sa-ti invingi prejudecatile, si sa apelezi chiar si la unicul vanator nesigur, din ambientul respectiv. N-as acredita premisa incorectitudinii romanilor, pentru faptul ca incidental, ne confruntam cu niste personaje grotesti.
      Si nici ca ar trebui sa importam caractere, de aiurea.
      Trebuie, pentru Dumnezeu, sa depasim momentele de debusolare si sa ne hotaram la o atitudine.
      Si daca admitem determinismul universal, intuitia lui Madi, cel putin in felul in care o justifica, mie, Onu, mi se pare de bun augur.
      Fara suparare, numele de ciorbea amintit, pentru mine nu este relevant. Si daca nu ne vom ghida dupa exemplele generoase ale istoriei, baza de date a evolutiei natiunilor, nu vom realiza nimic.
      Ne vom irosi in negura inceritudinilor fanteziste, despre semenii nostri.
      Ar cam fi ca in bancul cazanului de smoala din iad, de fierberea caruia se ocupa tot un roman. Noapte, cu Pace!
      Madi si Onu.

      • @ Madi si Onu,
        Bună diminata !
        Da, cu ciorbea sigur m-am grăbit dar ,doar el m i-a venit atunci in minte dintre fostii lideri de sindicat si de fapt era singurul care a ajuns prim -ministru in guvernarea de tristă amintire a tapului dâmbovitean.
        Intr-adevăr , trebuie să depăsim momentele de debusolare si să ne hotărâm la o atitudine mai ales că chiar B.Hosu a specificat-o la iesirea de la consultările cu guvernul privind noul cod al muncii : „ in stradă cu bâte si cu piatre ” ?
        O zi frumoasă vă doresc !
        Fără supărare, acelasi Alioșa.

      • Aliosa,
        Fara suparare,
        Madi si Onu

      • @ Madi si Onu,
        Diversiunea continuă !
        Ca lumea să mai uite de fărădelegile guvernului Boc -V si dezbaterile pe tema „CODUL MUNCII ” ce va fi trecut până la urmă părin „ asumarea răspunderii guvernamentale ” , dis de diminată la vama de la ALBITA , incă un episod din serialul „ cu vămile curate ” !
        Detalii pe : http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/02/12/12-februarie-2011-o-zi-de-neuitat , comentariul de la pct.20, DESCINDERI IN VAMA ALBITA, consideratii strict personale la prima oră .
        As vrea să stiu si părerea voastră dacă, se poate .
        O săptămână fructuoasă vă doresc.
        Alioșa.

  6. daca dl bas scu si-ar dori indendentu l-ar gasi…stratagema de 2 bani pentru a atrage atentia …bas scu e si el un GIGANT al pacalelilor …

    • Ghost Writer,
      Bun venit! Sa nu-i subestimam inteligenta. Necazul personajului este spiritul vindicativ, dus pana la pierzanie de sine. Iar handicapul in cestiunea in cauza, este ca nu gaseste obedientul imbecil, sa-l manipuleze.
      Tocmai in asta consta meritul intuitiei lui Madi, de a fi simtit omul de rectitudine, ireprosabila, in fata lui Mefistofeles.
      Cu bine,
      Madi si Onu

  7. Pingback: Misterul piesei lipsă « Gabriela Elena

  8. Pingback: In atentia pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5% – Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) vine in sprijinul pensionarilor carora li s-a retinut ilegal contributia de 5,5% la asigurarile d

  9. Pingback: Printre in-culţi şi des-culţi « Blogul lui Teo Negură

  10. Nici nu mai stiu ..Monica Macovei o fi independenta? :))

  11. Pingback: Pentru tine, Lisa! (3) « Cristian Dima

  12. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 56) « Blogul lui Teo Negură

  13. Vom iesi din criza cu Guvernul Boc 14 🙂

  14. Pai .. simplu… de la „li se rupe-n paispe”

Lasă un comentariu