FICATUL

Motto: ”Realizaţi oare faptul că dacă ficatul ar putea să menţină puritatea fluxului sanguin, filtrând otrăvurile nocive, omul ar trăi veşnic,  cu excepţia unor accidente fizice?”Dr. Henry G. Bieler

M-am săturat, sincer vă spun,
Să văd minte proastă-n corp român !

Este motivul pentru care, simt nevoia vitală, să renunţ la o tematică politică imundă. Şi, pe fondul atacului obscur, de distrugere a numeroase unităţi spitaliceşti, să încerc măcar din convingerea, că mai bine minte proastă, în corp sănătos, să abordez preocupări de menţinerea sănătăţii. Oricum, am înţeles, că un român naiv, sănătos şi puternic, ar conveni mai mult, FMI.

Încep cu o temă, care mă interesează şi pe mine, direct, întrucât am aflat că ficatul este a doua linie de apărare a sănătăţii.
Ori, pe bune, cine nu are nevoie de sănătate, că de deşteptăciune, n-am auzit pe nimeni, să ducă lipsă ! Nici la Guvern, nici la Televiziuni. În afara celor arătaţi, că au fost înainte, şi care ar fi dus Ţara de râpă.  Şi, dacă nu recunosc.., ce să însemne, decât că au fost şi ei, la fel de infailibili ?

Iar aceia, cine-au fost ? Parcă-mi amintesc, vag: actualii , când încă, nu-i alungase PSD-ul, sătul de ifosele lor democrate.

Apoi, tot actualii, până i-au alungat ţărăniştii, de s-au mâncat între ei, Dumnezeu să-i odihnească !

După decepţia ţărănistă, au urmat odioşii PSD-işti, care, n-au învăţat din păţaniile predecesorilor, că nu poţi prosti, decât o dată. Şi, au revenit tot actualii, cu altă pălărie, DA. Urmăriţi însă de ghinion, au dat peste unul forte, cu numele de Tăriceanu, care nu le-a suportat, cine ştie ce fiţe democrate, şi, nici una, nici alta, i-a dat afară din casă, îngrijorat, de  exemplul proaspăt al PSD-ului, să nu i-o  decredibilizeze. Bineînţeles au mai existat şi infime intruziuni: parcă PDAR, PRM, PUNR şi UDMR sau  poate chiar altele.

Aşa că, după 20 de ani, s-a remarcat un fost, de culoare roşie, devenit portocaliu, prin galbenul liberal, şi care nu-şi recunoaşte mimetismul.

Ei, dar tot în acelaşi interval, s-a convins.., că dacă nu ai spor, există şansa recurgerii la „o soluţie imorală”, pe care s-o şlefuieşti, persuasiv, până când, cei cu vederea minţii slabă, nu mai discern adevărul de minciuna vehement clamată.

Şi asta-mi dă fiori, că ne putem aştepta la surprise. Aşa că, mai bine un ficat sănătos, pentru o minte proastă, în corp sănătos.

Să revenim la ficat deci şi fără multe cuvinte, care mai ales, ne-ar  complica, să repetăm afirmaţia specialiştilor, că şi el, poate obosi; că obosit, nu-şi mai face treaba de filtrare a sângelui, când organismul se acidifiază, iar  el, ficatul, vulnerabil, într-un mediu acid, devine victima propriei neputinţe. La aceasta, contribuie si dereglarea, provocată de epuizarea rezervei  proprii de sodiu, elementul  său chimic de bază, necesar pentru menţinerea  echilibrului acido-bazic al corpului.

Cum poate fi protejat ?

Medicii ne spun, că prin dezintoxicare, cu alimente  şi suplimente alimentare alcaline. Sau prin nemâncare/cură de foame, post, când odihnindu-se, el îşi reface forţele.

Datorită curei de post, la care ne supune implacabil, criza cred că ar fi mai util, să încercăm dezintoxicarea, cu suplimente alimentare acaline, cum ar fi zeama de lămâie, drojdia de bere sau argila.

Da, spun cei mai exigenţi; dar lămâia e acră, înseamnă acid, şi atunci, cum îmi neutralizez aciditatea organismului, atât de nocivă ficatului.

În capcana gustului acru al lămâii, împotriva efectului alcalin, am căzut şi eu, până când am citit, că sucul de lămâie acţionează în organism, ca o bază, fiind deci un antidot natural împotriva hiperacidităţii  dăunătoare  întregului organism.

Dar, de ce drojdia de bere ?

Tot chimie ! Drojdia de bere, conţine mult din sodiul organic, de care duce lipsă ficatul, aportul respectiv, ferindu-l de epuizare.

În mod similar, compoziţia minerală alcalină a argilei, conform practicii naturiste, ajută activ, dezintoxicarea ficatului şi revigorarea acestuia.

În episodul următor, în funcţie de preocuparea manifestată de vizitatori, vor fi prezentate, modurile de administrare a celor trei suplimente: zeama de lămâie, drojdia de bere şi argila.

MADI şi ONU

47 comentarii

Din categoria De sănătate ...

47 de răspunsuri la „FICATUL

  1. Pingback: Ultimul Mitropolit – 8 « Ioan Usca

  2. Bucuria Invieri sa va lumineze viata si sa va aduca pace in suflete!
    Sarbatori frumoase! 🙂

  3. Pingback: Candida – alimente ce întrețin această afecțiune | Despre Candida

  4. Pingback: Circ fara paine- Ce pot face unii pentru rating – Jocul de-a Tom si Jerry dintre Vantu si Ghita– “sa para ca suntem certati in continuare, ca ne batem, ca ne f… in gura, ca ne gazam” « Hai ca se poate!

  5. Pingback: Paste Fericit « Rinder Razvan Catalin

  6. Pingback: Lista anti-depresie a lui Stash « Rinder Razvan Catalin

  7. @ Madi si Onu,
    Interesantă expunere stiintifico-medicală !
    Chiar dacă românul a tinut post si chiar si post negru, FICATUL tot nu s-a revigorat din cauza stresului zilnic la care a fost supus prin excelentă in ultimii doi ani . Foarte bune sfaturi ! Eu consum periodic suc de lămâie , ocazional drojdie de bere si deloc argilă.
    Fiind in Vinerea Mare, mă opresc aici dorindu-vă din toată inima, SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE si un PASTE MINUNAT !
    Cu stimă si gratitudine, Alioșa.

  8. Un subiect interesant, pe care l-am citit incercand mai multe unghiuri de vedere. Cand spui ca te doare ficatul… banuiesti doua motive clasice: abuz culinar sau… de suparare.
    Altfel, ficatul e filtrul amator de toxine si imediat imi vine in minte cat de mult imi place ficatul la gratar. Nu al meu, cei de pui, de curcan (intre noi fie vorba, il gatesc genial).
    Eh, si gandindu-ma la ficatelul ala rumenit pe gratar nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva in bucatia aia ispititoare zac toxinele pasarii ce l-a purtat de colo-colo prin cotetul de sarma. Cotet e mult spus, si pana si pasarea crescuta la ferma si hranita cu bombe de crestere imi cam da fiori. E clar ca nu e prea sanatos ce consuma ea si nici ce consum eu consumand-o pe ea.
    Si daca ficatul contine urme din toxine, iar eu mananc o punga de ficatei odata, mai ca ma ia cu draci! Deci eu chiar nu-mi pot accepta propria teorie!

    De suparare, te doare in cam toate partile, inima, stomac, ficat… suflet. Pentru asta nu exista doctori si nici spitale inde-ajuns de multe. Ar fi o solutie, dar tare ma tem ca nu se poate aplica si pe la noi prin Romanica. Are legatura cu lumina din Noaptea Invierii si cu ideea de a fi mai buni incepand cu noi si nu asteptand doar de la altii…

    Un Paste Fericit si un strop din sarbatoare rezervati-l doar pentru suflet!

    • mitsana,.. nespusul ramas de povestit;
      ce s-ar vrea, si parca nu, dezvaluit!
      Stiu, esti ecologista in suflet de mare artista,
      Ce infruptata, s-ar dori, din ficatei,
      Lacrimi amare varsand pentru ei
      Si de suferintele descrise
      De miel sialte bunatati pascale,dorinte
      Ne-au fost si mai intens, incinse
      Asa ,deci, noi.., Madi si Onu
      Te rugam rezerva-ti pentru suflet, doar un pic
      Sa lacrimam, pe saturate,
      Oricat ar fi mielul de mic.

  9. Pingback: Lovitura – 1 | Caius

  10. Pingback: Comentarii la Cartea Profetului Zaharia – 1 | Ana Usca

  11. Pingback: Aminteşte-ţi! « Gabriela Elena

  12. Pingback: Comentarii la Cartea Iona – 1 | Ioan Sorin Usca

  13. Haide sa facem toti o dezintoxicare de tot ceea ce este legat de pacat si sa cautam izvorul Iubirii! 🙂
    Sarbatori binecuvantate-ti doresc, alaturi de cei dragi sufletului! 🙂

  14. Mitzaa Biciclista

    Îmi place blogul vostru şi îmi este drag că vă plac poeziile.
    „Fără poezie viaţa e pustiu” 😀 Iar mie îmi place să glumesc!

    Sfintele sărbători să vă poarte în suflet numai gândurile cele bune şi să vă îndeplinească toate dorinţele!

    • Mitzaaa,

      Rima, de tu-i spui poezie,
      E forma de a transmite,
      Prietenilor, Bucurie.
      Asa cum, Sarbatorile Pascale,
      Prin grija Domnului, ni-s date,
      Sa ne ajute Izbavirii,
      De-ale pacatului OCALE.

      Sfintele sarbatori, cu bine, Madi si Onu

  15. Sarbatori fericite Madi si Onu!

  16. Sărbători pascale fericite, Madi şi Onu, numai bine să aveţi, în tot şi în toate!
    Gândurile noastre bune!

    Cristi şi Geanina

  17. Cristi si Geanina,
    Mesageri de ganduri bune.
    Sa va bucurati si fiti ferice,
    Cum doar voi reusiti, zice!
    Madi si onu.

  18. Pingback: Ceva mai simplu « Teo Negură

  19. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi. Hristos a Inviat!

  20. Pingback: Asaltul « Rinder Razvan Catalin

  21. Hristos a inviat! Sanatate si putere de-a zambi iti doresc! 🙂

  22. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 65) « Teo Negură

  23. i.o.flavius

    Cristos a Inviat!
    Soare in toate va doresc!
    Toate cele bune!

  24. Pingback: Blog de furăciuni 2

  25. Pingback: A form of silent | Raza mea de soare

  26. Sărbători fericite, alături de cei dragi,multă sănătate pace și lumină în suflet!

  27. Pingback: Ce să vă spun? | Gabriela Savitsky

  28. Pingback: Fenomenul (I) « Rinder Razvan Catalin

  29. Da, numa’ tre’ să fie drojdie de bere, nu drojdie de pită! 🙂
    Cât despre practicile politice, e clar că nu vom apuca partidele care să contribuie la dezvoltarea vreunor lucruri bune. Normal, ceva tre’ să punem acolea, da’ să nu aşteptăm minuni…

    • ela,
      Bine-ai venit!
      Berea alimentara presata, in pachete de 400g, parca, are aceleasi virtuti vitaminizante, ca si drojdia de bere lichida, cu o concentratie mai scazuta; nu prea mult insa!
      Te mai asteptam. Serialul va continua, si merita vizionat.
      Noapte cu Pace! Madi si Onu

  30. Pingback: Tatăl nostru « Gabriela Elena

  31. Pingback: Licoare care te tinea in putere: Usturoi cu lamiie | Rinder Razvan Catalin

Lasă un comentariu