ANIŞORUL

Azi, împlinesc un anişor !

Aseară, tata m-a luat de umeri, aşa, ca băieţii de cartier şi apropiindu-şi fruntea de tâmpla mea, a declarat mândru: fiule,  mâine, împlineşti un anişor, devii un flăcăiandru !

Hai să-ţi vorbesc despre tine, cum ai apărut pe lume. Dar înainte de asta, trebuie să ştii că eu am fost un mare plimbăreţ pe bloguri, unde sunt multe fete frumoase. Aşa se face, că într-o zi, am zărit o frumuseţe deosebită, după care am mers până în locaţia sa, numită În Oraşul de cuvinte. M-am prezentat printru-un comentariu, şi aşa, ne-am cunoscut,  eu cu frumoasa Cati Lupaşcu.

Prin blogul ei, tot comentând, am descoperit  o altă frumuseţe, Mădişor, de prin Dobrogea mea natală.

Şi avea Mădişor un gust la muzică şi un fel ales de a vorbi, încât n-am rezistat să nu-i spun că-mi place tare mult de ea, şi s-o invit la mine pe blog, să mai sporovăim, ca în blogosferă. Bineînţeles, împreună  cu prietena ei cea mai bună, Cati Lupaşcu.

Aflasem despre ea că este cadru medical, asistentă medicală, medicina fiind pentru mine vârful preocupărilor profesionale. Blogul meu era pe platforma blogspot, destul de greu accesibilă, pentru comunicare, chiar şi pentru mine, uneori abia reuşind să ajung acasă. Mămica ta a reuşit, să mă viziteze, dar Cati, nu; atunci, m-a certat şi mi-a spus, să o rog pe Madi, care şi pe ea o ajutase, să mă  mut pe platforma wordpress.

I-am spus că mi-e ruşine, că  nu voiam să-i las o impresie proastă ca bărbat. Cati însă, nu s-a lăsat, mi-a vorbit despre priceperea, modestia şi  delicateţea exemplare ale lui Mădişor, într-ale bloggingului. Asta…,  şi poate ceva, intuitiv, mi-au dat imboldul necesar, si am rugat-o să mă ajute. Nu ştiu, când mi-a făcut blogul, după care mi-a spus: uite, îl poţi folosi, iar pentru discreţie, schimbă parola, şi continuă activitatea incepută pe celălalt blog.

Nu cred să înţelegi, în ce stare sufletească eram: jenă, derută, recunoştinţă, neîndemânare. Cu alte cuvinte, în faţa personalităţii ei covârşitoare, “eu nu mai eram eu !”.

Copleşit, recunoscător şi jenat, i-am propus ca blogul să fie al nostru, şi pentru asta, nu voi schimba nici o parolă. A acceptat şi de atunci tu, pe lângă World of Solitaire, nume pe care ţi l-a dat, să nu difere prea mult de Amalgam Solitaire, blogul pe care-l părăsisem, te numeşti MADI şi ONU Blog.

Că schimbarea, a însemnat enorm, îţi spune situaţia  relaţiilor noastre, de neimaginat,  faţă de platforma iniţială, unde ne vizitau doar câteva personae. Azi datorită politicii tematice şi regiei artistice desfăşurată de mămica ta, Mădişor, ne bucurăm de peste 25.000 vizitatori, 3861 comentarii pertinente discrete şi decente, la un număr de 144 posturi, cu o tematică amplă, desfăşurată sub deviza SALUS POPULI SUPREMA LEX ESTO, cu un limbaj elegant şi argumentat, de care, ca şi noi, poţi fi mândru.

Dintre vizitatori, peste 72 % au fost din Ţară, iar restul, de 28 %, sunt din străinătate (din 60 de ţări, începând cu SUA şi continuând cu Italia, Spania, Rusia, Germania, Moldova, Israel, Ukraina, Canada, Anglia, Belgia, Australia, Franţa, Olanda, şi multe altele), semn că ai moştenit de la Universul nostru Sufletesc, însuşiri empatice de necontestat.

Şi aş dori să repet, că în existenţa ta, doar visată de mine, cândva, totul se datorează energiei, capacităţii şi activităţii manageriale, depusă de mămica ta extraordinară.

Cu o expresie admirativă, tata, s-a oprit îngândurat.

Atunci, l-am  întrebat:

– Tată, dacă mie-mi place când comentează doamnele pe blog, înseamnă că am să fiu şi eu ca tine ?

– Nu, Puiule, înseamnă că eşti destul de sensibil, şi ăsta nu e un lucru rău.

– Mulţumesc, tată !

MADI şi ONU

49 comentarii

Din categoria De pe bloguri ..., Madi, Politică, Univers feminin

49 de răspunsuri la „ANIŞORUL

  1. Păi LA MULȚI ANI!!! tinere blog… curând te voi ajunge și eu.. mai am o lună și 9 zile 😀 Spor în tot ce faceți și să ne întâlnim și la anu să sărbătorim! Sincere și calde îmbrățișări!

    • Cristian,
      Nabadaiosul tau, imi pare a fi un prieten, mult mai evoluat in crestere
      Iti multumesc pentru urari, si poate,ne-om intalni toti PATRU! mai ales pentru bucuria descoperirii de caractere aparte.
      Rezisti imbratisarii noastre?
      MADI si ONU

  2. Doamne, ce frumos!
    Ce caut eu in blogosfera? 😦
    La multi ani blogulet!
    Felicitari Madi si Onu!

  3. LA MULŢI ANIŞORI, BLOGULEŢ !

    SĂNĂTATE ŞI FERICIRE PENTRU TOTI CITITORII TĂI !

  4. La mulţi ani şi la cât mai multe postări! Gânduri bune!

  5. Madi si Onu ,
    Acum am inteles totul si-ncă ceva in plus : că dintr-o simplă postare pe un blog anume se poate naste o prietenie nebănuit de puternică si frumoasă si nu numai ! De când am avut posibilitatea să postez pe blogul vostru, mi-am dat seama că sunteti un cuplu de bloggeri minunati si inspirati, modesti si inimosi, cu o vastă cultură generală fără de care a indrăzni să intri in marea familie a internautilor ai toate sansele de a cădea in ridicol , si , nu in ultimul rând un cuplu cu mult, foarte mult bun simt si intelegere mai ales pentru cei care, din invidie, gelozie, răutate sau pur si simplu din incultură au incercat să abată cu obstenatie bolnăvicioasă atentia de la ideea principală a articolului postat de voi sau să folosească cuvinte nepotrivite sau obsecene. Vă felicit cu ocazia aniversării implinirii unui ANISOR de la infiintarea blogului „ Madi si Onu” , blog unde , dacă poposesc la orice oră din zi sau din noapte, imi regăsesc totala liniste sufletească atunci când gândurile negre provocare de cei ce ne guvernează si conduc, mă cuprind incet dar sigur . Desi sunteti „ mai mici cu un an ” ca mine ( 25/03/2009) ca bloggeri, sunteti mult inaintea mea !
    LA MULTI ANI, blog „ Madi si Onu” !
    Cu aleasă prietenie, Alioșa.

  6. @ Madi si Onu-ANISOR ,
    Nu e un „ LAUDATIO ” , este un adevăr, o realitate , o destăinuire sinceră . M-as simti onorat dacă ati intra pe http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/02/27/OPORTUNISTUL , postarea nr. 13 ( sper să nu fie cu ghinion numărul ei ), REMEMBER 04 MARTIE 1977 căci, sigur nu vă va părea rău !
    Cu bucurie, Alioșa.

  7. Pingback: Elena Udrea intreaba – Eu raspund « Hai ca se poate!

  8. La multi ani Blogulet! La cat mai multe articole interesante! 🙂

  9. La mulţi ani Bloguleţ şi să aduci numai bucurii părinţilor tăi!
    Închide ochii puişor şi visează o lume albastră!

  10. Pingback: Serbare « Ioan Usca

  11. Of, in sfarsit am ajus si eu. Oaspetii tai, puiule, insa isi dau seama ca petrecerea a fost de vina. Greu mi-am revenit dupa sampanie. Si apoi, ca nasa, pentru „taierea de mot” am avut ceva de alergat. Dar a iesit bine. Si va anunt oficial ca, de pe tava, puiutul a ales primul lucru: TASTATURA (ba , mai mult, nu s-a lasat pana nu a smuls aproape tastele cu M si O). Asta inseamna ca va fi un blogger pe cinste . Dragii mei, va iubesc si va stimez chiar daca, Onu, cateodata mertiti si cate o cifuleala buna. 🙂 🙂 – si acum intre noi fie vorba, nici nu ma abtin sa o fac – 🙂 🙂 Nu de alta dar cel mic trebuie sa stie ca NASA trebuie ascultata. Trebuie sa stie cine e sheful pe aici. Cu mult drag 🙂

    • Măi dragă, Năşică,
      Păi te ascultau părinţii mei, dacă nu te recunoşteau de Şef?
      Şi-apoi, n-a fost o fericire, că ai fost ascultată?
      Se poate da cu piciorul Bunăvoinţei, pe care o stăpâneşti cu atâta Artă?
      Şi, să ştii, tu rămâi pentru mine, GENEZA.
      Cu tot ce însemni pentru mine şi ai mei.
      Al tău MADI şi ONU- ANIŞOR.

  12. * Usps, mami, am uitat, te astept cu bors si sarmale da?

  13. Pingback: Inocentul – 18 | Caius

  14. Doar un an? parca il citesc dintotdeauna 🙂 La multi, multi ani, Madi si Onu blog!

  15. Pingback: Poveste de vis (25) « Blogul lui Teo Negură

  16. La mulți ani și la mai mare!

  17. Pingback: Petitie « Popateapa's Blog

  18. Pingback: Politica « Rinder Razvan Catalin

  19. La multi ani si sa cresti cat mai mare!
    Iar celor ce te ingrijesc, un gand bun! 🙂

  20. Pingback: 6 martie 1945 – 6 martie 2011, 66 de ani de la instaurarea primului guvern comunist in Romania « Rinder Razvan Catalin

  21. La multi ani, puiule! Sa cresti in virtuti si intelepciune! Noi te sustinem in evolutia ta prin viata blogosferica. Speram sa punetem sa adugam tineretii tale putin din noi.

  22. Pingback: Fibrilaţiile iubirii « Gabriela Elena

  23. Pingback: Popii pe bancă – Dialoguri nocturne « Cristian Dima

  24. @ Madi si Onu,
    Incă un LA MULTI ANI in plus nu strică !
    Sătul de OPORTUNISM si OPORTUNISTI am trecut la „ amintiri, amintiri ” : http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/03/07/am-fost-si-eu-acolo
    Lectură plăcută !
    Alioșa.

  25. Pingback: Pentru tine, Lisa! (5) « Cristian Dima

  26. i.o.flavius

    Servus!
    La multi ani de ganduri bune!
    Cu mult dragm
    Flavius

  27. i.o.flavius

    Servus!
    La multi ani de ganduri bune!
    Cu mult drag!
    Flavius

Lasă un comentariu