Cui bono ?

La ce bun ?!  intenţiile noastre de a schimba paradigma caracterială românească,  folosind valenţele blogului ?! Care mentalităţi ?! 

Păi, lipsa de finalitate, spiritul glumeţ cu orice preţ, din nevoia de a fi inspirat, cum sententios sugera Eminescu ”’glume multe, bune, ce din coad-ar vrea sa sune”; cârtirea, spre amuzamentul mulţimii; că şi monarhul, este distrat uneori, de măscăriciul său banal. In scop de ”Nosce te ipsum”, cum tot moralizator, scrie pe frontispiciul templului lui Apollo din Delfi, am postat …

 ”Enya, o stea în devenire”; ”Ubi bene ibi patria”; ”Bancheri din UE, uniţi-vă !”; ”Economia subterană”; ”Iluzie”; ”De 1Mai”; ”Norocul prostului”; ”Miting şi putere”; ”Randamentul muncii şi veselia la români”; ”Miting şi petrecere”; ”Hai, că s-ar putea, totul este să vrem!” … şi alte câteva, în acelaşi scop: ieşirea din marasmul logoreic, în care ne complacem.

Că şi Cartea Sfântă, (cu citirea căreia, toţi, ariviştii se laudă), ne îndrumă foarte clar, spunând, că ”la fiecare behăit, oaia pierde o gură de iarbă”. Regretabil, că dintre cei mai vocali, putere şi opoziţie, niciunul, nu a luat din blogul nostru, măcar un sfat complet, privind măsuri radicale împotriva economiei subterane, renunţări deliberate, fie şi sugerate, la venituri exorbitante, incert decente umanitar sau politic.

În schimb, se blamează existenţa  bugetarilor, şi a majorităţii populaţiei, toţi suspectaţi tendenţios, de bugetofagi. Sau ca Media, să fi preluat sugestia persistării, în eficientizarea actelor sale, prin neabandonarea acestora până la finalizare. Şi, mai important, n-am auzit de renunţări/abdicări din funcţii,  pe motive de incompetenţă socio-politică, vizibilă medical, pe faciesul  unora.

 Madi şi Onu

16 comentarii

Din categoria Politică

16 răspunsuri la „Cui bono ?

  1. Propunerile de redresare a economiei, găsibile pe bloguri, sunt de obicei de bun simţ. De unde vrei tu să aibă politicientii de la vârf aşa ceva?! Utopie!
    Dacă lui băse chiar îi păsa de noi, ar fi luat vârfurile din fiecare domeniu de activitate şi le-ar fi pus în guvern, indiferent de coloratura lor politică. Dar el are alte treburi.

  2. Pingback: Viva Italia. In urma rezultatului meciului cu Slovacia, mamele jucatorilor italieni se vor duce cu copiii lor la FIFA | Adevarul e dincolo de noi

  3. Pingback: INAMICUL PUBLIC Nr. 1 «

  4. Pingback: Racila – 2 « Ioan Usca

  5. Pingback: Comentarii la Facerea – 37 « Ioan Sorin Usca

  6. Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 48 « Ana Usca

  7. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 44 « Caius

  8. Pingback: Se pregateste planul B, urmeaza planurile C, D, E …..W « Hai ca se poate!

  9. Pingback: Negociere fara granite – Sange balcanic (98) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

  10. Pingback: FMI a amanat reuniunea programata pentru 28 iunie « Hai ca se poate!

  11. Pingback: De ce sunt un mahalagiu?… « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

  12. De fiecare data regasesc aici, la voi, ceva din ceea ce caut si gandesc (dar nu stiu exprima prin cuvinte). Blogul meu transmite altceva, m-am axat pe arta si ceea ce deriva din ea, nu am alte pretentii…
    Rezolvarea problemelor cred ca se numeste: eficienta, munca, responsabilitate. Mai putin egoism, mai putina frustrare, mai putina lacomie si toata lumea va fi mai fericita. Am ambitia sa sper! Eu citesc acest indemn aici! Vad, oare, altceva, sau chiar despre asta e vorba ?!

    E unul din blogurile care au un sens si un traseu foarte clar si inspirat.
    Sa aveti o zi frumoasa! 🙂

    • Mirela,
      Reverberatia aprecierii tale este aidoma spectrului operei tale, consacrat plasata, in varful piramidei Viului.
      Pentru chintesenta aprecierii , incerc un modest remember: cuprins de emotie, in Capela Sixtina, simteam imperios nevoia, sa multumesc. Dar cui? Si atunci, sfios, am privit coplesit, cupola acesteia.
      Ei bine, comentariul tau, mi-a ridicat recunoscator, privirea, catre numele tau, iar gandul, spre tezaurul estetic, al blogului tau!
      Si voua, numai zile alese!

  13. Pingback: Se pregateste planul B, urmeaza planurile C, D, E …..W

  14. Pingback: FMI a amanat reuniunea programata pentru 28 iunie, solutia TVA 24%

Lasă un comentariu