Gustul verii

Motto: ”Dacă utilizaţi caracteristicile individuale ale grupei sanguine drept ghid de alimentaţie, şi mod de viaţă, veţi fi mai sănătoşi, veţi atinge în mod natural greutatea corporală ideală, şi veţi încetini procesul de îmbătrânire” – Dr. Peter J. D’Adamo – Creatorul Dietei Individualizate

Madi, inspirată, ca mereu, îmi spune …

Onu, hai să încercăm şi alte teme. Ce zici de “Gustul Verii” ? Să vorbim despre feeria de forme şi culori a pieţelor agroalimentare, dată de standurile gemând de povara legumelor, fructelor  şi zarzavaturilor expuse. Şi să subliniem virtutile alimentare pentru sănătate ale acestor alimente miraculoase.

 – Da, ideea ta este fascinantă, dar nu se poate într-un post scurt, cum mă sfatuiesti  tu managerial pentru blog, şi fiind o temă, cred eu, benefică pentru musafirii noştri, va necesita cel puţin câteva episoade. Ce zici, facem aşa ?

 – Mă mai întrebi, Onu, când este vorba de binele vizitatorilor noştri ? Atunci, să antamăm şi tema alimentaţiei adecvate celor 4 grupe sangvine.

 – Mădişor, temeritatea ta, ma sperie; doar suntem nişte autodidacţi în temă. Dar te şi admir, pentru altruismul care-l manifeşti ! Mai ales, că eu sunt adeptul acestei atitudini alimentare. Şi asta, cu tot scepticismul exprimat de persoane erudite în probleme  medicale. Din jenă, nu-ţi redau, afirmaţia sceptică a unei doamne doctor, “nutriţionist” îşi spunea !

 –  Onu, tu mă ştii: “Facta, non verba!”. Şi Edison, avea doar trei luni din prima clasă de şcoală primară, şi azi, citim la becul lui .

– Doaaamne, Madi, ce vrei să spui ?

– Să nu ezităm, şi să începem, prin a transmite sfatul Dr. Peter J. D’Adamo: “S-ar putea să fiţi şovăitori în a vă avânta într-un astfel de teritoriu nefamiliar, chiar dacă argumentele ştiinţifice, par convingătoare. Vă rog să faceţi doar trei lucruri: discutaţi cu medicul, înainte de a începe, aflaţi-vă grupa sanguină, dacă nu o cunoaşteţi deja şi încercaţi dieta grupei  sanguine, timp de cel puţin trei săptămâni. Cei mai mulţi dintre pacienţii mei, sesizează unele rezultate în decursul acestei perioade de timp-energie crescută, scădere în greutate, o reducere a acuzelor digestive şi o ameliorare a problemelor cronice cum ar fi astmul, cefaleea şi pirozisul … Convingeţi-vă singuri că sângele nu numai că asigură organismului dumneavoastră elementele nutritive cele mai importante, dar se dovedeşte acum a fi şi un mijloc de păstrare a sănătăţii dumneavostră  în viitor”.

– Sună promiţător, ba chiar incitant ! Dar cum procedăm ?

– Simplu: sunt patru grupe sangvine: O, A, B, şi AB. Dacă printre cititorii noştri, există doritori, la semnalarea lor, noi, ca autodidacţi practicieni, prelucrăm şi transmitem informaţiile, conspectelor noastre, despre viziunea personală,  asupra experienţei noastre, privind aplicarea metodei. Sigur, cine doreşte s-o facă direct, poate încerca şi singur, iar eventual, să dezbatem pe blog, opinii şi rezultate obţinute.

–  Madi, nu-ţi ascund, încep să prind alt drag de tine ! Vrei ca discuţia noastră să constituie primul episod ?

– Daaa, Onucu, daaa !

– Atunci, Doamne, ajută: să fie în sănătatea vizitatorilor, pentru  o blogolume conform “Mens sana in corpore sano”, cu toată criza asta afurisită !

Onu, poate în episodul următor, să vorbim despre încercările tale , de combinare a acestei diete, cu aceea de hrană vie ?

– Da, dar după ce vom răspunde întrebărilor adresate nouă.

  Madi şi Onu

32 comentarii

Din categoria De sănătate ..., Madi, Muzică

32 de răspunsuri la „Gustul verii

  1. Astept cu mare interes episodul urmator 🙂
    O seara placuta si un start bun în saptamâna ce urmeaza, draga Madi si draga Onu!

  2. Pingback: Rugaminte – Cine are grupa 01 RH negativ « Hai ca se poate!

  3. Pingback: GEAMANTANUL (9) «

  4. Buna dimineata!
    Va urmaresc 🙂

  5. Pingback: Inocentul – VII « Ioan Usca

  6. Buna dimineata de vara!
    Am o carte prin biblioteca (o biblioteca mare si greu de pus in ordine!), referitoare la acest subiect. Inutil sa o mai caut, n-am gasit-o….dar m-am trezit aspirand cartile si am pierdut o zi facand curat. Asa ca, va cer voua, Madi si Onu, care ne puneti la dispozitie cu atat de multa generozitate informatiile necesare, intrebarile referitoare la dieta in functie de grupa sanguina.
    Eu am O pozitiv, imi amintesc ca nu imi e recomandat laptele si nici nu pot sa il suport! De asemenea, stiu ca , indiferent de ceea ce spun unii ca e sanatos, se pare ca Grupa O are nevoie si de carne….DAR, sa astept parerea si sfatul specialistului! Multumesc pentru aceasta generoasa initiativa! Madi stiu ca e experta, am mai citit recomandari scrise de ea si sunt extrem de utile….Of, daca am avea suficienta vointa sa consumam numai ceea ce este sanatos si adecvat! Va multumesc si va doresc o zi perfecta! 🙂

    • Mirela,

      Te salutam, spunandu-ti ca ne-ai lansat o adevarata provocare pentru recunostinta; nu mai prejos, este Teo.

      Vom incepe cu tine, grupa originara, O: pentru sistematizarea comunicarii, vom nota, cu: a. m. pentru cele mai bune, cu virtuti de medicament, pentru organism; neutre pentru cele cu valente exclusiv nutritive, si nocive, pentru cele de evitat, in acceptia creatorului metodei. Rolul nostru, nu va fi decat cel exclusiv informativ-altruist, datorita convingerii, ca este o metoda efectiv benefica sanatatii omului. Pe parcurs, in posturi distincte, vom prezenta explicatia autorului, care noua, ni se pare infailibila, din punct de vedere, anatomo-fiziologic.

      Asadar, pentru grupa O, se recomanda: a.m.,carne de vita sau de oaie; hrisca sau secara; ulei de masline; seminte de dovleac; broccoli, gulie, ceapa rosie, patrunjel, (excelent pentru aparatul genito-urinar),pastarnac, ardei rosii, dovleac, spanac, ridichi, alge; smochine uscate/ proaspete, prune negre uscate/ proaspete; ceaiuri: papadie, ghimbir, tei, patrunjel, menta, macese.

      N.B.: elimina painea de grau, mamaliga, lintea si fasolea mare; ingrasa ! Momentan, poti incepe, cu alimentele medicament, reducand treptat pe cele neincluse in comentariu. Regula generala a alimentatiei sanatoase este: putin si bine mestecat. Fara lichide la masa; preferabil, in afara lor, cu cel putin o jumatatae de ora, inainte sau dupa. Precizam, ca ne vom feri de pareri personale, posibile imixtiuni, care n-ar fi decat penibile, si vrem, din probitate morala, sa evitam asemenea aspecte, in blogul nostru.
      Te asteptam, cu nedumeriri, inerente la inceputul unei asemenea intreprinderi.

      Cu bine !

      • Înainte de toate, mulţumesc frumos! Am notat. Ceea ce est mai interesant, e că îmi plac exact alimentele specificate în dieta grupei 0 ! Mai puţin algele, dar mă voi strădui! Vă sunt recunoscătoare şi , deoarece am o atracţie faţă de alimentele şi ceaiurile enumerate, nu-mi va fi greu. Mai greu e cu lichidele, că beau apă plată cam multă. Vara, va fi ceai rece. Despre cafea…nimic? Nu fumez, nu beau alcooluri, dar de cafea nu mă voi putea lăsa niciodată. SPER…chiar sper că nu mi se va interzice acest viciu inofensiv! 😉
        Vă rămân datoare! O zi cât mai frumoasă! 🙂

      • Mirela,
        Ne pare rau, dar cafeaua este indezirabila; si naturala si decofeinizata.
        Sifonul este a.m. O buna alternativa a cafelei, este ceaiul verde. Sau , incearca,limonada cu sifon. Dar, nu in timpul mesei; inainte, sau dupa, cu cel putin o jumatate de ora! Apropo de hrisca si secara, sunt foarte bune , pentru sistemul cardiovascular si ficat! Numai bine!

  7. Pingback: Sala de asteptare « Blogul lui Teo Negură

  8. Pingback: Liviu Negoiţă, încă una din peniţă! O sală de sport cât zece diguri pentru inundaţii « Hai ca se poate!

  9. Interesant dialog… La cât mai multe! Să aveţi o săptămână excelentă, dragilor!

  10. Gata, Onule, Madi, mi-ati captat intentia, recunosc 😉 Eu am grupa aia faina de poate primi de la toti, chiar daca e mai egoista ea asa 😀 Adica AB. Dar ma consolez ca n-am ales-o eu. E foarte interesant ce se petrece pe aici, prietene, nu ezita sa-mi dai ping cand mai dezbateti subiecte atat de incitante. Cum sunt un tip tare curios….vin intr-o fuga.

    • Teo,

      Ca suntem maguliti de interesul tau, si aparte stimulati, este credem inutil, sa-ti mai spunem.
      Ingaduie-ne, te rugam sa respectam ordinea Naturii; sa incepem cu grupa O, a Mirelei Pete. Interesant, nu ?
      Mirela se afla de doua ori, in varf; o data, prin statura sa de om de arta, si apoi prin apartenenta la grupa sangvina originara,O.
      Vorbesc de varful Piramidei lui Maslow, a trebuintelor omenesti !

      • Teo,

        Iata ca Madi, a avut o inspiratie de bloguri mari, iar eu, am sansa deslusirii nedumeririi, textelor tale, aproape, demonstratii ezoterice, care-mi dau de furca, in a le comenta. Asa dar, tu flacau, prin grupa de sange apartii categoriei Enigmaticul; un mister evolutionist, cu un sistem imunitar excesiv de tolerant, raspunzand optim la stres in planul spiritual, fizic si la nivel de energii creatoare.

        Probabil, spun eu, justificarea raspunsului de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta. In viziunea autorului, grupa ta sangvina, AB, daca am citit bine, este tanara, „sub o mie de ani vechime”, „este rara (2-5% din populatia globului), o fuziune intre grupele A si B, un fel de grupa sanguina „centaur”.

        Asa ca, dragul nostru, ne apari precum semnul de circulatie, care avertizeaza: „atentie, pericol”. Iar noi, avand in vedere raspunsul tau cameleonic, citeste adaptabil, vom purcede la a-ti recomanda, sub rezerva, prudentei, categoria a. m. (vezi Mirela), urmand sa le permanentizezi, pe cele care stii, ca-ti priesc. Cu alte cuvinte, vei continua procesul de autocunoastere !

        Asadar,a. m., pentru grupa „Enigmatica”: miel, curcan; cod, macrou, sturion, sardine, stiuca, pastrav, scrumbie; branza de capra/ Feta, kefir; ulei de masline; arahide, nuci; mei, faina de ovaz/ secara; frunze de sfecla, castravete, broccoli, conopida, varza, telina, pastarnac; cirese, smochine proaspete/uscate, struguri, ananas, grapefruit, kiwi, lamai, prune; sucuri de: ( daca esti adeptul) varza, morcov, telina, cirese negre, struguri, papaya; ceaiuri de: brusture, musetel, ghimbir, paducel, ginseng, ceai verde, macese; bauturi, cafea obisnuita/ decofeinizata. Pentru inceput, ai si tu de discernut.

        Toate bune!

  11. Onule, imi cer mii de scuze pentru greseli, sunt un repezit…mereu pe fuga. Nu stii de unde pot sa cumpar niste timp? 😉

  12. Pingback: Ocupată « Nataşa

  13. Pingback: Pe cand o exorcizare transmisa in direct? « Hai ca se poate!

  14. Pingback: FSN nu poate deveni alternativă la FSN « Adevarul e dincolo de noi

  15. eu vin de nicaieri, din dor de cuvinte. rasuflarea mi-e calda si inima uda. privesc prin fereastra astazi inchisa si nu mai stiu daca de vina pentru blana mea uda e ploaia sau sunt chiar lacrimile.
    am desenat pe fereastra numele meu de sange (e chiar a de la amar si amagire). apoi am privit ploaia cum il sterge. in casa se facuse focul si povesti se teseau sub jocul lui. afara, doar eu si noaptea si ploaia.
    as fi strigat, dar sub lespedea grea a tacerii, cuvintele aveau gustul nisipului ud. am mai privit o data in urma mea.
    felina hoinara ce sunt, port blestemul cuvintelor transformate in pietre.

  16. Pingback: La Mulţi Ani, Bloguleţ ! « M's blog

  17. Pingback: Boc nu a auzit de demisia de onoare sau de harakiri? « Hai ca se poate!

  18. pe vremea cînd nu era atîta informaţie am învăţat să-mi „ascult vocea organismului”, viu, care sunt 😀
    i-am dat „ce şi doar cît” a „cerut” şi nu am avut, încă, probleme de sănătate ori greutate. micul secret a fost, doar, moderaţie-n toate
    contribui şi eu din aşa noian de informaţii la îndemînă cu „sfatul specialistului” 😉 pentru grupa A
    http://www.slabire-sanatate.ro/articole/alimentatiea.php
    ceilalţi pot completa la B şi … spor în toate!
    muzica şi gîndul în tandem (vă) sunt MINUNATE !
    o plimbare prin piaţa debordînd de culori şi miresme te încarcă de minunată energie şi e, categoric, unul dintre cele mai frumoase „exerciţii” de vară. chiar dacă nu cumperi mare lucrupoţi mîngîia cu privirea caisele, piersicile şi cîte şi mai cîte. e aşa bun- bun la sufleţel şi dacă ignori etichetele cu preţuri îţi faci curaj şi … ceri să guşi 😉

    • CELLA,

      Multumim, pentru bunavointa vizitei si aprecieri. Conteaza mult, pentru noi. Vocea organismului, este de fapt tot a sangelui, obisnuit pe parcursul evolutiei sale, cu substante care-i priesc.
      Corect; cheia este cumpatarea; instinctul de care vorbesti este de fapt, rafinament celular, paradigma noii grupe sangvine. Rarisime, sunt aprecierile tale delicate, si ne-ar mai incanta revenirea ta, ca si opiniile asupra intentiilor noastre; de altfel, simple si oneste, tinzand catre o noua filozofie civilizatiei alimentare .

      Ai observat poate, stilul nostru este decenta, iar metoda, indemnul la o noua cunoastere de sine, invocand psihosoma. Nu mercantilismul, nu justitiarismul; sunt premisa abordarii noastre. Sufletelul despre care atat de delicat vorbesti; ar trebui sa devina conditia de sine, a caracterului nostru.

      Spre a ma intelege: am locuit in camera circa doi ani de studii cu un estonian; atata civilizatie, ca la el, nu mi-am imaginat: linistit, binevoitor, fara vorbe urate,fara injuraturi sau gesturi desmatate. Intrebandu-l de curiozitate, daca nu simte nevoia unei descatusari nervoase, s-a uitat nedumerit la mine, si am simtit ca am decazut in aprecierea lui.

      Noapte in Pace !

  19. Pingback: Boc nu a auzit de demisia de onoare sau de harakiri?

  20. Pingback: Liviu Negoiţă, încă una din peniţă! O sală de sport cât zece diguri pentru inundaţii

  21. Pingback: Rugaminte – Cine are grupa 01 RH negativ

Lasă un comentariu