BRADUL DE CRĂCIUN

Motto: ”Eu nu strivesc corola de minuni a lumii” – Lucian Blaga

 De Sărbători, mi-am cumpărat Brăduţ !

Năltuţ, ceva peste mine, dar plângăcios, nevoie mare. Până acasă, în troleibuz, a oftat tot timpul, de se uita lumea la noi, crezând că l-am certat , sau poate chiar bătut. Am încercat zadarnic, un ssstt, ssstt, să nu deranjăm. Imposibil ! Natura şi-a urmat firea …

Acasă, l-am întrebat:
– Ce-i cu tine, ce nu-ţi convine ? Cu ce ţi-am greşit ?
– Toate-s bune, zice, toate-mi convin. Ba chiar la tine, simt că ţin !

Dar am tot auzit printre cumpărători: e scump măi, lasă, luăm unul artificial şi e mai ieftin, ţine mai mulţi ani ! Dacă şi tu, la Anul, vei dori unul artificial ?

– Eu, nu, că ştiu ce-i natural. Dar tu, să ştii, lumea merge înainte, se schimbă ! Dar ce-i valoros, rămâne, indiferent de schimbări. Vrei un exemplu ? Priveşte întinderea Câmpiei. Mai vezi fântâni cu cumpănă, cu ciutură ? Crezi că oamenii nu mai beau apă, ca se pot lipsi de viul apei, de ajutorul Naturii, că nu se mai văd fântânile ?

Şi tu, Bradul, vei rămâne ca apa. Eşti simbolul Vieţii, Vestitorul Naşterii Mântuitorului !

Şi-acum…, hai la împodobit ! Nu vrei să fii din timp gătit ?

De Sfintele Sărbători ale Crăciunului, Madi şi Onu, urează La Mulţi Ani, de viaţă nouă, dorită şi meritată !

124 comentarii

Din categoria Credinţă, De acasă ...

124 de răspunsuri la „BRADUL DE CRĂCIUN

  1. Pingback: nu am* … « leneşrĂu's Blog ?

  2. Lipsa mirosului de brad în casă zic că e un păcat şi o pierdere mare… eu nu pot concepe Crăciunul fără brad şi sarmale… cât că nu prea mănânc… da să fie acolo mirosul!

    Sărăbători Fericite şi Un an mai bun vă doresc şi vouă din suflet!!!

  3. Pingback: Ce gandeste un bebe la botez « Omnia mea mecum porto

  4. Pingback: All inclusive «

  5. Brăduţul meu e prea înalt, trebuie să-l scurtez niţel, acum muncim la el 🙂

    Sărbători cu pace şi bucurie să aveţi!

  6. Saru’mana de urari .
    Sarbatori fericite si voua,cu multe bucurii si liniste sufleteasca.

  7. e elegerea fiecaruia ce pune in casa. cat timp nu va fi interzis de lege sa se taie brazii, nu pot condamna pe cei care aleg sa aiba in casa un brad, care inainte era viu. dar am un respect tot mai mare pentru cei care aleg sa nu mai sustina taierea brazilor. sunt convins ca nici 90% dintre cei care cumpara brad, nu are idee de ce face asta, in afara ca „asa se face”

  8. sărbători cu lumină, madi şi onu.
    fie ca sfânta stea a magilor să vă lumineze calea şi viaţa.
    primiţi cu colinda?
    http://www.youtube.com/watch?v=5rv-2v1QH5s&feature=related

  9. @ Madi si Onu,
    Bradul de CRĂCIUN e musai să fie natural ! Dacă-n seara de AJUN in casă nu miroase-a cetină de brad, sarmale-n foi de vită, cârnati afumati proaspăt prăjiti , a tuică si vin fiert si nu se-aud colindătorii, CRĂCIUNUL n-are nici un farmec ! Sunt impotriva tăierii necontrolate a vârfurilor de brazi mai in etate si a defrisării pădurilor tinere dar, dacă tot se taie si sunt pe piată de vânzare , eu cumpăr iar respectarea legii si a normelor in vigoare cade in sarcina celor plătiti din banii nostri.
    Cu ocazia CRĂCIUNULUI si a ANULUI NOU, vă doresc din toată inima multă sănătate si fericire, satisfactii si implinirea tururor dorintelor voastre. MAGIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ ( http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/12/12/mirajul-sărbătorilor-de-iarnă ) să vă aducă liniste si căldură in suflet si in casă !
    CRĂCIUN FERICIT si un AN NOU mai bun!
    Aliosa.

    • Aliosa,
      Multumim!
      A fost odata un scriitor roman, de profesie preot; se numea Ion Agarbiceanu(nu stiu daca era pseudonim).Si a scrisOmul acesta, o schita sau nuvela?
      ” Pastele ca Pastele, Craciunu-i sarbatoare”
      Lectura ei, era un balsam de suflet, si de pofta de mancare. Eu nu o mai am, dar daca ii gasesti opera, citeste-o neaparat.
      Cat priveste taierea pomilor de Craciun,lor, in scop de ingrijire/toaletare, care nu se poate compara cu salbaticia defrisarilor frauduloase, care a dus la dezgolirea versantilor si expunerea lor agresiunii nestavilite a apelor, cu urmarile implicite, de inundatii, alunecari de terenuri, degradarea solului, colmatarea acumularilor construite tocmai in scopul prevenirii acestor efecte nefaste, nu cred ca suporta comparatie contraventionala. Actiunea, ar intra dupa mine, in sfera economiei durabile!
      Pastrand desigur proportiile bunului simt .
      Craciun Fericit si un An Nou, pe masura!
      Madi si Onu

    • Domnul meu, daca dumneata si multi alttii cumparati bradul pentru ca „oricum se taie”, se vor taia in continuare. daca dumneata si multi altii nu vor mai cumpara, nici nu se vor mai taia.
      iar asta cu „e musai sa fie natural” va face ca in viitor copiii nostri sa aiba parte de un craciun la 15-20 de grade.
      dumneata stii de ce se pune brad in casa? sau doar stii ca „asa se face” sau „asa-i musai”?

      • @back,
        „e musai sa fie natural” ca „asa sa face” sau „asa-i musai”.
        Este vorba ,probabil, de constiinta unor impresii, printre care si aceea de a le sti pe toate.
        In comentariul pentru Aliosa, mi-am exprimat opinia.Iar in baza taierilor de intretinere, „oricum se vor taia”. O regula a padurii, pe care n-o stabilim noi.
        Apropo, de ceva timp, dar cred ca mai este pe rol, o batrana a fost reclamata de politia locala, ca ar cultiva canepa pentru droguri.Absolut corect, daca politistul respectiv, n-ar fi aflat de curand, ca din canepa se pot face droguri.El,insa, nu stia ca pentru tesatura imbracamintei femeii, era musai nevoie de acea canepa. Urarea anterioara se mentine.
        World

  10. Si eu mi-am luat astazi bradut 🙂 e tare frumos… si e natural si al meu… ca eu asa am fost crescut de o vecina… cu bradut natural care sa miroase a bradut… ea avea un copil mic..si il schimba tare rar..ca zicea ca daca nu miroase e ca si cum nu ai avea copil…
    Ce e natural e natural… nu ca plasticaraia Made in China.

  11. Pingback: Greierele si furnica « Omnia mea mecum porto

  12. Multumesc pentru urari, inzecite se intorc la voi din partea mea, dragii mei dragi. Va doresc multa santate, bucurii, impliniri si un An Nou mai bun. Cu toata dragostea, La multi ANI!

  13. Dragul meu domn, îţi mulţumesc pentru colaborarea din acest an şi doresc..la cît mai mulţi. Sărbători Fericite şi La Mulţi Ani!!şi urările mele de foarte bine pentru toţi membri familiei!!
    Cu prietenie, Amy N.

    • Draga noastra Prietena, Amy,
      Plini de duiosie, chiar daca nu fiintam in Relatii Internationale, raspundem salutului si urarilor tale deosebite, cu caldura de care simtim ca ai nevoie!
      Sarbatori Fericite!
      Madi si Onu, cu aleasa Prietenie.

  14. Pingback: Poveste de Crăciun | Ioan Usca

  15. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 31 | Caius

  16. greseala mea este ca nu am specificat ca raspunsul meu se adresa domnului aliosa.

    • daniel,
      Mea culpa, ca nu caut greseli!
      Cred ca esti totusi, un baiat foarte bun; si sunt convins ca vei ramane,acelasi fond sanatos.
      Sarbatorifericite!
      Ai tai, Madi si Onu

    • daniel,
      Greseala ta a fost că n-ai citit cu atentie comentariul meu referitor la „ bradul de Crăciun” sau l-ai citit si nu ai inteles nimic si-atunci e si mai grav !

      • „Bradul de CRĂCIUN e musai să fie natural ! Dacă-n seara de AJUN in casă nu miroase-a cetină de brad, sarmale-n foi de vită, cârnati afumati proaspăt prăjiti , a tuică si vin fiert si nu se-aud colindătorii, CRĂCIUNUL n-are nici un farmec ! Sunt impotriva tăierii necontrolate a vârfurilor de brazi mai in etate si a defrisării pădurilor tinere dar, dacă tot se taie si sunt pe piată de vânzare , eu cumpăr”
        am citit si am inteles. dumneata cumperi daca tot exista pe piata. DAR daca dumneata si ceilalti nu ar mai cumpara, nu s-ar mai taia. e cat se poate de simplu…
        este ca si cum ai spune „stiu ca mancarea de fastfood nu e sanatoasa, dar daca tot se face, hai s-o cumpar”

      • daniel,
        „ e cât se poate de simplu” că vrei să demonstrezi ceva dar , n-ai argumente logice ! După capul dumitale, probabil că pădurile de conifere ( si brazi ) din HARGHITA si COVASNA au fost tăiate că „ eu si altii ca mine ” am cumpărat de-a lungul anilor , de CRĂCIUN ,câte un vârf de brad sau chiar brădut din pepiniera ocoalelor silvice destinate si comercializării . De ce nu-i certi pe cei ce-au defrisat dealurile si muntii din cele două judete si te legi de cei ce cumpără legal, un brădut crescut pentru a fi comercializat ? Cine iti dă dreptul să-i certi pe cei ce vor să-si instaleze un brad natural de CRĂCIUN ?

  17. Madi si Onu,
    Va rog frumos sa adaugati in blogrollul dumneavoastra si site-ul:
    http://haicasepoate.eu/
    O perioada o sa scriu si pe theodora0303.wordpress.com si pe haicasepoate.eu
    Va multumesc!

  18. Pingback: Dupa 21 de ani descopar ca traiesc mai rau decat inainte de Revolutie si ca unii mi-au furat tara « Hai ca se poate!

  19. Pingback: - Elisa – gradina mea de vis

  20. Pingback: Bună sara lu’ Shogun « Andi Bob

  21. Pingback: Alianta Social-Liberala – “Fata Morgana” visata de Dan “Felix” Voiculescu « Omnia mea mecum porto

  22. Fie ca Sfintele Sarbatori sa te gaseasca alaturi de cei dragi, casa sa-ti rasune de veselie, masa sa-ti fie bogata, colindatorii sa nu te ocoleasca si Noul An sa-ti aduca sanatate si multe împliniri! La multi ani Madi si Onu!

  23. Pingback: De Moş Crăciun « Blogul lui Teo Negură

  24. Pingback: Năbădaiosu’ la colinda « Cristian Dima

  25. Pingback: Metode specifice | Ioan Usca

  26. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 32 | Caius

  27. Pingback: Craciun fericit! « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

  28. Pingback: Cat de mare a ajuns disperarea romanilor? Nu trebuie sa ne sinucidem. Trebuie sa ne unim sa scoatem tara din necaz. « Hai ca se poate!

  29. Pingback: Trebuie sa ne solidarizam intre noi, nu sa ne sinucidem « Dum spiro, spero

  30. Pingback: Un angajat al TVR s-a aruncat astazi, din cauza disperarii, de la unul din balcoanele Parlamentului

  31. Pingback: România la majorat | Gabriela Savitsky

  32. Pingback: Sarbatori fericite!!! | Michaelas Blog

  33. Pingback: Craciun fericit! | Redsky2010's Blog

  34. Crăciunul aduce magia sărbătorilor de iarnă. E timpul să visăm, să sperăm şi să credem că nimic nu e imposibil !


    Sărbători Luminate, Onut !

  35. Pingback: Mos Craciun revine « Cosmin Stefanescu's Blog

  36. Mădiţă,
    Visăm, sperăm şi credem în POSIBIL, ca unul.
    Să ne împlinim şi de MAGIA Naşterii Mântuitorului!
    Onu

  37. Craciun fericit Madi si Onu!

  38. Pingback: Colinde pentru prietenii mei « Hai ca se poate!

  39. Pingback: Otto Pop » Crăciun Fericit!

  40. Pingback: Marsul Radetzky in interpretarea maestrului Herbert von Karajan « Omnia mea mecum porto

  41. Pingback: Deschide usa crestine in ajunul de Craciun

  42. Pingback: Azi colind « Blogul lui Teo Negură

  43. Pingback: Fior nepătruns « Blogul omului frumos

  44. Pingback: Craciun fericit! « Hai ca se poate!

  45. Pingback: Cristian Preda a mintit | Aici, Sonia Lorena

  46. Nasterea Domnului nostru, Fiul lui Dumnezeu, ne- a adus in suflete bucurie si pace.
    Pentru Madi si Onu, numai ganduri bune la aceste Sfinte Sarbatori! 🙂

  47. Pingback: De Crăciun şi zi de zi, fii mai bun! « Gabriela Elena

  48. Pingback: Cele mai frumoase melodii romanesti ale anilor ’80 « Omnia mea mecum porto

  49. Pingback: Detoxifiere | Ana Usca

  50. Pingback: In atentia prietenilor mei: Vizitele si comentariile pe blogul Soniei Lorena inseamna incurajarea furtului. Nu o incurajati pe Sonia Lorena sa fure « Hai ca se poate!

  51. Pingback: Romania are cu 25% mai multi angajati in MAI decat media europeana. E acesta vreun semnal privind un nou val de disponibilizari? « Omnia mea mecum porto

  52. Pingback: De ce l-a decorat Basescu pe fostul procuror general Botoş? « Dum spiro, spero

  53. Pingback: Debut « Cristian Dima

  54. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 48) « Blogul lui Teo Negură

  55. Pingback: Prima la dreapta, a doua la stânga sau tot înainte? « Gabriela Elena

  56. Pingback: Crăciunițe «

  57. Pingback: Organizaţia pentru cooperare economică la Marea Neagră,autostrada in jurul Marii Negre

  58. Pingback: Crin Antonescu: “Sugerez o alianţă, o comasare a acestor două mari partide. (…) Trebuie foarte repede să punem la o parte diferenţele dintre noi. Este limpede ce ne uneşte” « Hai ca se poate!

  59. Pingback: Baconschi propune vot prin corespondenta pentru romanii din diaspora « Dum spiro, spero

  60. Să aveţi parte de un final de an cât mai bun, împreună cu cei dragi de lângă voi, şi de un An Nou care să vă aducă tot ceea ce vă doriţi. Să fiţi sănătoşi, fiindcă asta este cel mai important, şi să vă bucuraţi de fiecare zi… Gândurile noastre bune!

    Cristi şi Geanina

  61. Pingback: Cele cinci « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

  62. Pingback: In atentia romanilor din afara tarii: Proiectul legislativ privind votul prin corespondenta este supus dezbateri publice timp de 30 de zile

  63. Pingback: Bilanţ pozitiv | Ioan Usca

  64. Pingback: Proiectul legislativ privind votul prin corespondenta este supus timp de 30 de zile dezbaterii publice « Hai ca se poate!

  65. Pingback: Kitschura « Gabriela Elena

  66. Pingback: Năbădăiosu` is MJ « Cristian Dima

  67. Pingback: De-aş avea « Blogul lui Teo Negură

  68. @ Madi si Onu,
    Acum când mai sunt doar câteva zeci de ore până la cumpăna dintre ani, dati-mi voie să vă mărturisec bucuria mea de a vă fi cunoscut prin intermediul internetului , linistea sufletească ce mi-ati transmis-o prin minunatele voastre articole si comentarii, onoarea ce mi-ati făcut-o prin vizitarea modestului meu blog si nerăbdarea cu care asteptam un pingback sau un comentariu de la voi . Anul care vine să vă aducă numai bucurii, implinirea tuturor dorintelor, intelegere deplină si iubire fără margini, o mai bogată prezentă pe meleagurile Pădurii Nebune unde Alioșa vă va primi cu respect si sinceră prietenie. Iar dacă prin ce-am scris pe blogul vostru drag mie, v-am supărat cu ceva, vă rog să mă iertati că nici o clipă-n capul meu n-a fost intentia răutăcioasă ce se observă de la o postă la unii bloggeri ce aruncă uneori fraze si propozitii cu atac direct la persoană lăsându-si identitatea ascunsă sub avatar. Eu sunt un simplu pontonier ,infrătit cu DUNĂREA bătrână ,si chiar de uneori n-am fler, stiu să spun o vorbă bună !
    La multi ani cu sănătate,
    Să vă dea DOMNUL tot ce doriti,
    Zile senine si fericite,
    LA MULTI ANI, să trăiti !
    Al vostru, sper, prieten, Alioșa .

  69. Pingback: Bilant « Omnia mea mecum porto

  70. Aliosa,
    Prieten exemplar si noi, odata cu bucuria vizitei tale, iti dorim asemenea!
    Madi si Onu

  71. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 38 | Caius

  72. La mulţi ani !, multă sănătate, un an liniştit şi generos în trăiri
    numai bine şi gînduri dragi

  73. Pingback: Holograf – Inima mea nu e intreaga « Omnia mea mecum porto

  74. Optimist, intre optimisti, neobosit, intre cei harnici ai cuvantului, cugetator intre cei multi ce asculta… Ar mai fi multe de spus, dar lasam si pentru anii urmatori, nu? La Multi Ani si plinatate fara de goliciune, in anul ce vine! (am zis bine nu? :-))

  75. Pingback: LA MULTI ANI !!! | Michaelas Blog

  76. Pingback: Un calcul matematic neobişnuit « Gabriela Elena

  77. Pingback: Pentru inceput, bun venit! « Razvan Rinder

  78. La Multi Ani s ibucurii in anul care a venit! Asteptam continuarea 🙂

  79. Pingback: Cum va fi 2011? | alexandrescudaniela.com

  80. Pingback: La mulţi ani! « Blogul lui Teo Negură

  81. Pingback: Un nou început « Cristian Dima

  82. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 49) « Blogul lui Teo Negură

  83. Trec anii, cu bune, cu rele…


    Madi, Onu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Unde sunteţi, tot mai sărbătoriţi? 🙂

  84. Pingback: “Strigă istoria sub noi, oameni buni!” « Ionel băiat bun

  85. Pingback: Pasi prin istorie V. Despre generalul Alexandru Averescu « Omnia mea mecum porto

  86. Pingback: Start in noul “sezon competitional” « Razvan Rinder

  87. Pingback: Aeroportul International din Memphis – fotografii « Cosmin Stefanescu's Blog

  88. Pingback: Un plan in care am incredere | Aici, Sonia Lorena

  89. Pingback: LA MULTI ANI !!! | Mika Blog

Lasă un comentariu