Aşa să fie, oare ?!

 Motto:  ”Nu se stie, niciodată !” – Anonim

Ca undele, într-o mişcare seismică  şi în politica dâmboviţeană, noutăţile se succed vertiginos: Senatorul Vadim Tudor afirmă că , preşedintele Băsescu ar avea …”tumori pe creier şi la ficat”. Nu vreau să-l cred; ar putea fi o glumă macabră. Totuşi, ceva mă derutează …

Acelaşi, cu ”tumori pe creier şi la ficat, îşi afirmă profunda concluzie de gândire politică economică, cum că impozitarea tuturor veniturilor românilor, indiferent de cuantumul acestora, ar însemna un reviriment pentru economia romanească.

 Chiar aşa ? Să jecmăneşti nişte nenorociţi, care şi aşa sunt la limita subzistenţei ? Şi să nu scoţi un sunet despre impozitarea economiei subterane, care, din auzite, ar aduce venituri de zeci de miliarde de euro ? Ca să nu-ţi pui camarila, la treaba ? Sau să nu se ocupe pe brânci, să acceseze fondurile europene acordate gratuit ? Mi se pare cel puţin ciudat, dacă nu anormal ! Tot acelaşi, afirma despre doi portocalii, care au început să conştientizeze dezastrul  de neîncredere în care se află PDL-ul, că de-ar fi preşedintele partidului, i-ar da afară. Iar un aspect de hiatus neural, în comportarea bolnavului lui Vadim.

Colac peste pupăză, liderul PSD, asupra unor afirmaţii tendenţioase privind capabilitatea la guvernare a PSD sau PNL, se exprimă: ”Declaraţiile preşedintelui sunt neserioase şi mincinoase”. Aspecte evidente, care mă pun pe gânduri: Nu cumva senatorul Vadim, are dreptate ? Şi brusc, mi se face frică… Dar dacă bietul om, are aceste incoerenţe, ca urmare a tumorilor respective ? Să fie neoplazice, să fie expresia indiferenţei în faţa unui sfârşit inevitabil ? Şi într-o supremă pierdere a discernământului, precum sinucigaşii, să nu-i mai pese de soarta celorlalţi, rămaşi după el: cetăţenii, care l-au ales, sau se compromit, în continuare, susţinându-l neghiobeşte ?

O fi aşa, n-o fi aşa ! Nu-mi dau seama; dar o milă nesfârşită mă cuprinde pentru orfanii  săi alegători şi susţinători ! Dar poate nu-i adevărat şi n-o să moară de tumori !? că, nu se ştie, niciodată !

Onu

30 comentarii

Din categoria Politică

30 de răspunsuri la „Aşa să fie, oare ?!

  1. Pingback: DE-ALE CHEFLIILOR – 16 ORE «

  2. Pingback: Comentarii la Ieşirea – 6 | Ioan Sorin Usca

  3. Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 61 | Ana Usca

  4. Buna ziua,

    Ati putea schimba, va rog, textul pt. linkul paracetalol.ro in „Poze tari” ?

    Va multumesc anticipat,

    Marian

  5. Pingback: Caldura mare, monser! Dar ploua cu stele. « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

  6. Pingback: Tainicul vârtej « Ioan Usca

  7. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Riviera venețiană. Bibione și noi

  8. Citez: ”Şi într-o supremă pierdere a discernământului, precum sinucigaşii, să nu-i mai pese de soarta celorlalţi, rămaşi după el: cetăţenii, care l-au ales, sau se compromit, în continuare, susţinându-l neghiobeşte ”
    Poate tumorile sunt reale și chiar asta îl îndeamnă să ”ucidă” neghiob, spiritual cu ucide, siguranță….Cât de perfect l-ai văzut, l-ai analizat, l-ai disecat (mi-ar place s-o facă cineva la popriu). Vezi, eu niciodată nu m-am gândit cu răutate, dar acest caz clinic mă face să-mi pierd cumpătul!
    Vă doresc o zi frumoasă și senină! 🙂

    • Mirela,
      Bine-ai venit; ne-afost dor de tine, de voi!
      Cat priveste cazul, este unul patologic, fara indoiala; cu final apropiat. Pentru monstruozitatea ciudata a cazului, merita privit cu interes; posteritatea va avea un Dracula funest/o ciudatenie: Monstrul apocaliptic din Carpati, cum a fost Jack Spintecatorul( de constitutie, in cazul in speta)!Cat priveste disectia, macar stiinta neuropsihiatrica, o va face: un nou Lombroso, nu trebuie ratat!
      Iti dorim un weekend senin, fara monstrii politici!

      • Și…cât de apropiat să fie finalul, oare? Nimic nu poate doborî monstruozitatea cu ușurință…E greu să lupți cu răutatea, viclenia, psihozele unora. E mai greu decât să lupți cu prostia, spun asta pentru că aveam convingerea că nimic nu poate învinge prostia. Nu pot tolera răutatea, prostia, indiferența, intoleranța și perfidia. PERFIDIA…întruchiparea răului. Îmi doresc să fi rămas la Veneția, acolo ne simțem mai acasă decât oriunde! Se simte libertatea în aer! În câteva secunde, poți deveni….venețian! Noi….noi ce suntem acum?
        O duminică frumosă ție și lui Madi, cu drag!

      • Mirela,
        Ce aproape suntem de trairi! Apropo de impresii venetiene: „În câteva secunde, poți deveni….venețian! ” In Capela Sixtina, am avut senzatia speciala, ca apartin Universului, iar emotia constientizarii acestei stari, este covarsitoare!
        Multumim, pentru bucuria comentariului!Urari bune, pe masura personalitatii tale remarcabile!
        PS: Cat priveste raul, Pieta il va stavili!
        Madi si Onu

  9. Buna! Va trimit acest mesaj în speranta unei colaborari de schimb de linkuri. Daca sunteti de acord, trimiteti-mi un email cu titlul si adresa siteului dvs. pe adresa ainaw@yahoo.com . Siteul meu e:

    Titlu : Jocuri Noi
    Adresa : http://www.ejocuri-noi.ro

    Multumesc!:d

  10. Pingback: Poate Basescu Traian sa fie un partener loial cuiva? « Hai ca se poate!

  11. Pingback: Pe o margine de şpalt « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

  12. TRĂIM INTR-O MARE MOCIRLĂ !
    Toate cele bune, tuturor si DOMNUL fie cu noi !
    Nu vreau răsplăti si nici onoruri, vreau doar ca toată lumea bună sau rea să se aseze-n fata crucii si cu evlavie să spună-n fata ei că suntem niste muritori mai mult sau mai putin credinciosi dar cu sufletul curat si inima neâmpărtită, să spunem clar si răspicat că nu o DUCEM BINE ! DA, nu o ducem bine deloc si asta e numai din cauza unui om sters dar cu orgolii peste capacitătile lui intelectuale ce de vreo sase ani incoace ne minte,dezbină si manipulează doar pentru el si-al lui . Trăim intr-o mare mocirlă si nu stiu când vom avea sansa să scăpăm de ea. Sunt foarte multe de spus si nu e timp că timpu-i scump si costă mult dar un lucru este cert: de nu pleacă marinarul HUIDUIT in urbea sa azi de pomenirea MAICII DOMNULUI, e vai de noi si fratii nostri !

    • Aliosa,
      Multumim, pentru vizita. O consideram un eveniment! Admirabila, expresia:”DA, nu o ducem bine deloc si asta e „numai din cauza unui om sters dar cu orgolii peste capacitătile lui intelectuale” ce de vreo sase ani incoace ne minte,dezbină si manipulează”.Dar, intelectul nostru, oare ce face? Sau stam execrabil, cu discernamantul? Apropo de previziunea cu huiduielile: au avut loc, dar personajul, asemenea unui microorganism, s-a adaptat. Se vede treaba, necesita antibiotice mai puternice!

      • W.S ,
        „ Intelectul nostru” nu stiu ce face dar al meu lucrează zilnic la a demasca fărădelegile guvernului Băsescu-Boc dar , sunt complet dezamăgit că cei peste cinci milioane de păcăliti si manipulati politic au intrat in silenzio stampa de rusinea prostiei lor iar foarte multi din ceilalti ce nu l-au votat s-au n-au iesit la vot preferând sarmalele reci si tuica fiartă in seara de MOS NICOLAE din 6 dec 2009 au inceput să se resemneze si să accepte bobârnac după bobârnac si suturi după suturi in fundul lor acoperit de blugii de contrabandă adusi de urmasii marinarului din porturile pe unde l-au dus vapoarele pe timpuri nu de mult apuse. Despre discernământ propun să discutăm prin 2012 după alegerile locale si parlamentare si să vezi atunci minumea : păcălitii se vor mai lăsa păcăliti incă odată !

      • Aliosa,
        Buna ziua,

        Cand esti convins; nu mai are rost nici un zbucium.
        Pe undeva, la romani, starea de spirit este cea de la Sfantul Neculai. Faptul pe care-l relatez in „Autoeducatie”, urmatorul post, (asteapta in ciorna!) s-a petrecut ieri, provocat de aspectul ca figura si vocea mea, dau impresia ca sunt accesibile oricarei adaptari. Impresie, desigur!
        Subiectul relatarii, m-a mahnit profund. Din lectura lui, vei intelege, ca nu stam deloc pe roze. Si atunci, singura refulare, vorba goala, precum „autoeducatie”, s.a.

        Niciun alt unguent (sic) sufletesc !

  13. Pingback: Marfa | Nataşa

  14. Pingback: De ce ii uraste Basescu Traian pe cei care gandesc? « Hai ca se poate!

  15. hoţul strigă hoţul, iar nebunul strigă ce vrea

  16. Pingback: Covorul chinezesc | Caius

  17. Pingback: Cat de rau a ajuns SIE? « Hai ca se poate!

  18. Pingback: Nu avem nevoie de atacuri teroriste, ne aruncam singuri in aer « Hai ca se poate!

  19. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Vedi Veneția! ( II)

  20. Pingback: De ce ii uraste Basescu Traian pe cei care gandesc?

  21. Pingback: Poate Basescu Traian sa fie un partener loial cuiva?

  22. Pingback: Cat de rau a ajuns SIE?

Lasă un comentariu