Telepercepţie II

 – Madi, am încheiat postul Telepercepţie, cu promisiunea ta, de a vorbi despre proprietăţile de apărare ale sângelui. Te pot ruga, să continui dezvoltarea acestei idei, tot atât de simplu şi clar ?

– Da, Onu, să încercăm, e un aspect medical pasionant, şi ne va ajuta să înţelegem semnificaţia apărării sănătăţii, a dietei individualizate (pe grupe sanguine). Şi poate, cu ocazia înfăptuirii aforismului ”mens sana in corpore sano” să-i descoperim valenţe cu importanţă de destin !

În sensul că sănătatea prosperă, poate ajuta luarea unor decizii inspirate economico-financiar, în existenţa fiecăruia şi finalizarea lor optimă ?

– Desigur, nu mai repetăm, lăsăm vizitatorilor plăcerea de a savura şansa, de a-şi hotărî singuri soarta, în deplinătatea puterii psihosomatice revigorate de efectele dietei individualizate.

Deci, se ştie, că prin componentele sale, sângele îndeplineşte un rol foarte important, în apărarea organismului nostru, contra microorganismelor producătoare de boli, adică, îi conferă o rezistenţă, care împiedică îmbolnăvirea. Şi această  stare de rezistenţă se numeşte imunitate.

– Dar, de ce sunt dăunătoare aceste microorganisme ?

– Simplu, în timpul vieţii lor, ca orice organism viu, acestea produc nişte deşeuri numite toxine, pentru că ele acţionează ca o otravă, ce se manifestă  prin simptomele bolii, denumită  corespunzător, de ştiinţa medicală . Aşa că, este mai uşor, să fie prevenită instalarea factorului patogen (de producere a simptomelor specifice bolii respective), iar dacă acesta, s-a instalat, să se acţioneze  în direcţia îndepărtării toxinelor produse de el.

Înainte de a continua, trebuie spus, că în sânge pe lângă eritrocite (globule roşii sau hematii) există şi alte celule, un fel de eritrocite, mai mari, fără hemoglobină. Spre deosebire de eritrocite , au forma schimbătoare, fapt ce le permite o deplasare rapidă, şi capacitatea de a trece uşor, prin peretele capilarelor, ajungând astfel, la toate celulele corpului. Principala caracteristică a celulelor albe (fără hemoglobină), este că datorită formei lor variabile, pot ingera diferite particule, organice, în special, bacterii, pe care le digeră, proces numit fagocitoză; de la care, leucocitele se mai numesc fagocite.

– Bine, dar atunci, nu există pericolul, de a ne mânca propriile celule ?

– Nu, Fagocitoza are un caracter selectiv, în cadrul căruia, nu sunt fagocitate şi celulele vii ale aceluiaşi organism. Leucocitele, printr-un proces biochimic specific, sunt atrase de microorganism, şi de toxinele produse de el, îl ingeră şi îl digeră.

 Aş mai adăuga, pentru o accentuare a rolului vital al enzimelor, (despre care am vorbit în postul: ”Elixirul vitalităţii III” din 24.05.2010), că digestia microorganismelor şi a produselor lor metabolice, este posibilă, datorită a numeroase enzime, în special proteaze, prezente în protoplasma fagocitelor.

Madi şi Onu

27 comentarii

Din categoria De sănătate ...

27 de răspunsuri la „Telepercepţie II

  1. Am o nelamurire.
    Spre rusinea mea desi te citesc de o mie de ani (asa de mult timp a trecut? 🙂 ) nu stiu inca mai nimic despre tine.
    Esti medic ?

    • Theo,

      World, alias Madi si Onu, constata: cochetaria feminitatii tale, se asorteaza perfect , avatarului ales!
      Un raspuns complet, il poate furniza numai World, in urma unei blog-decizii.
      Till then, in virtutea celor o mie de ani, Onu iti raspunde, ca ii pare rau sa nu fie medic; doctor inginer, este prea putin, fata de nobila arta medicala !

  2. Pingback: DE-ALE CHEFLIILOR – AMINTIRI CINEMATOGRAFICE «

  3. Foarte buna postarea, as dori, daca va pricepeti la medicina, sa abordati si subiecte mai contemporane cum ar fi stresul, depresia si altele care afecteaza psihicul uman si nu numai.

    • Societate,

      Multumim pentru aprecierea dezideratului Educatiei prin sine insusi(intelectula, fizica si morala), pe care o intentionam. Sunt stimulat in aspiratia mea de autodidact. Cu ajutorul lui Madi, intentionam, ca prin asigurarea deprinderilor dietei individualizate, (pe cele patru grupe sangvine: O,A, B, AB), sa antamam premisele prevenirii stresului si a consecintelor sale.

      Intrucat, „grupa sanguina, (in acceptia autorului acestei invataturi, Peter J d’Adamo) este cheia spre tainele sanatatii, longevitatii, vitalitatii fizice si puterii emotionale.” Ori, de la emotie, excesul de emotie, porneste raul. Spre edificare, reciteste cele doua posturi despre emotii. Solutia, ramane deci sangele hranit, cu alimentele cu care s-a obisnuit, in decursul devenirii sale. Sigur, in preistorie, eram patrupede, dar am mai reusi oare azi, fara consecinte asupra coloanei, bazinului si altor sisteme, implicate? Tot astfel, sangele, obisnuit cu un anumit tip de aliment, in decursul evolutiei sale, s-a constatat stiintific, a fi conservator in obisnuintele sale, fata de alimente!Si asa mai departe!

      Cu bine !

  4. Stai ca acum m-am incurcat si mai tare.
    Deci World, Madi si Onu sunt aceasi persoana?

  5. Recunosc ca am banuit la un moment dat ca Onu si World sunt aceeasi persoana.
    Dar Madi… eram sigura ca este o doamna foarte sensibila, inteligenta si frumoasa. Nu un domn.
    Ma rog asta este.
    O sa ma obisnuiesc cu ideea.

  6. Pingback: Inocentul – XXVI « Ioan Usca

  7. spatarusorin

    Buna ziua,

    Va contactez in legatura cu un parteneriat constand in link-exchange. Am observat ca detineti un blog foarte interesant si mi-ar face placere sa colaboram

    Va propun umatoarele 2 site-uri pentru link-exchange:
    -Motruinfo:
    titlu:Motruinfo
    link: http://www.motruinfo.ro

    -Famouswhy.ro
    titlul: Intrebari Faimoase
    link: http://ask.famouswhy.ro/

    Daca sunteti deacord adaugati cele 2 linkuri si astept un raspuns din partea dumneavoastra (includeti titlul si linkul catre blogul/blogurile dvs) pe sorin@motruinfo.ro si voi posta linkuri catre site-ul dvs de pe ambele domenii. Daca mai detineti si alte siteuri/bloguri sunt as fi dispus sa le includ in aceasta oferta si pe acestea.

    Cu respect,
    Spataru Sorin
    Stiri si articole la http://www.MOTRUinfo.ro &http://www.famouswhy.ro

  8. Pingback: Comentarii la Ieşirea – 1 « Ioan Sorin Usca

  9. Pingback: Ioan Usca/Ioan Traia – Comentarii la Psalmul 57 « Ana Usca

  10. Pingback: Exerciţii « Nataşa

  11. Pingback: Friederike Mayröcker (1924) – Ca iarba s-o veşteji « Orfiv

  12. Pingback: Ars poetica « Caius

  13. Pingback: Eu sunt mai saraca decat in 1989 Voi? « Hai ca se poate!

  14. Pingback: Romani pentru romani « Societate

  15. World te rog frumos nu ma incurca si mai tare.
    World si Onu impreuna cu Madi sunt doua inimi care bat ca una.
    Sigur ca se poate si este foarte frumos.
    Dar vreau sa stiu mie cine imi raspunde la comentarii ?

    • Theo,

      Eu credeam, că Onu, dar uneori …nu sunt convinsă, că nu este Fantomas !
      Oricum, un lucru e sigur …ţinem amândoi foarte mult la tine !!! Eu, Madi – Asistentă medicală şi Ioan Ionescu – Dr. Inginer 😉

      Seară în Pace !

      Madi şi Onu

  16. s-a rezolvat. i’m back in bussines. domeniu nou 🙂

  17. Sentimentul este reciproc dragii mei.
    Si ca sa glumesc un pic pentru ca este duminica
    semeaza 🙂

    Theodora si Marinescu

  18. Pingback: De ce nu pot eu sa mananc eu paine cu ceapa? Raspuns corect: de grija relatiei lui Basescu cu PDL « Hai ca se poate!

  19. Pingback: De ce nu pot eu sa mananc paine cu ceapa? Raspuns corect: de grija relatiei lui Basescu cu PDL « Hai ca se poate!

Lasă un comentariu