ŞI A TRECUT …

Şi a trecut Zi-ntâi, de Ţară,
Cu valoare – aniversară,
Şi Paradă Militară,
Dar vai, Şeful a lipsit,
Datoria l-a chemat
În Kazahstanu-ndepărtat,
Unde, aşa de obosit era,
Că tot timpul moţăia,
Eu însă, l-am înţeles,
Din respect uman firesc.


Însă, ce n-am priceput,
Şi-s chiar rău, nedumerit,
Onorul, la Parada Militară,
Ce se dă Primului OM din Ţară,
Adică Onor Preşedintelui,
Sau Şefului Senatului,
În lipsa-ndrituitului,
S-a dat neichii nimănui.
Vai, încercând, să-mi spun “nu-i bai!”
Dau de blogul lui redsky,
Unde, reînviat, citesc:
”ROMÂNIA, TE IUBESC !”
Îmi place cum e scris,
Şi simt nevoia, să îi spun,
Tot în cuget de Român:
Dacă ar fi să spun Respect,
Din ce poate al meu piept,
Pentru redsky aş intona,
IMN, din toată inima,
Pentru mintea ei curată,
Fără de prejudecată.
Nu se poate decât spune,
Ţie, genuin, mă-nchin.
Suflete de Heruvim.

Madi şi Onu

35 comentarii

Din categoria Poezie, Politică

35 de răspunsuri la „ŞI A TRECUT …

  1. madi si onu, ma simt onorata si vreau sa va multumesc foarte mult pentru aprecieri.
    numai bine!

  2. Pingback: Aşa suntem… «

  3. Pingback: Nip/Tuck | Redsky2010's Blog

  4. A fost o zi a dezamăgirii. Încă o dată, şi ar fi trebuit să ne aşteptăm la asta, ne-am dat seama că unii tratează cu fundul această zi, fiind ba plecaţi prin ţări străine, ba în doliu. Iar altul, prezent, a primit onorul din postura de clovn…

  5. Pingback: Ieşirea-n primăvară. La citit « GENUNCHIUL LUMII

  6. Pingback: C - Elisa – gradina mea de vis

  7. Pingback: In Colegiul Hateg vor avea loc alegeri partiale pentru un post de deputat « Dum spiro, spero

  8. @ Madi și Onu,
    Prieteni de nădejde !
    Da, INTÂI DECEBMBRIE -a trecut ! A fost cea mai tristă sărbătoare a ZILEI NAȚIONALE de după Revoluție ! La 19 ani când sângele clocotește-n vinele adolescentului ce se gândește că ,„ orice soldat poartă in ranița sa bastonul de mareșal ” ( NAPOLEON ), am jurat credință ȚĂRII :
    „ JUR, să-mi apăr ȚARA chiar cu prețul vieții ” !
    Acum ,când inima-mi bate mai rar iar părul negru grizonat din anii de Școală Militară de Ofițeri Activi este lins și dă spre alb , am constatat cu mare durere-n suflet și-n simțiri, că, deși am jurat să-mi apăr ȚARA, nu mai știu cum s-o apăr pentru că ,dușmanii ei și-ai mei nu stau față-n față bărbătește ca-n evul mediu sau epoca modernă ci acționează chiar in interior , perfid , folosind din plin perceptele strategiei și artei militare precum ambuscada, invăluirea, diversiunea, inducerea in eroare, manipularea , dezinformarea,minciuna, ipocrizia și surpriza , element uneori hotărâtor in obținerea victoriei . Pe acești dușmani nu am cum să-i infrunt cu arma-n mână, nu am cum a le spune, „ pe aici nu se trece ” cum au făcut inaintașii noștri cu nemții in 1916-1918 pentru simplul motiv că, deși sunt trădători de neam și țară, sunt totuși sânge din sângele neamului meu , sunt frații,cumnații,cuscrii, finii, prietenii , vecinii și cunoscuții mei care, intr-un moment de slăbiciune ,inconștiență sau beție , au votat cu cine nu trebuia in dec. 2009 din varii motive dintre care unul este bine arătat in http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/11/26/ parvenitul Chiar de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI,
    unii, in loc de cocarde tricolore au purtat banderole negre , de doliu, alții de frica huiduielilor și fluierăturilor au ales somnul pe furiș in plin summit OSCE, alții mai lași ,au profitat primind onoruri nemeritate iar mulți, extraordinar de mulți s-au călcat in picioare ( la figurat ) pentru o lingură de fasole, un cârnat cine știe din ce făcut, o chiflă, o sarma sau o țuică fiartă stârnind deliciul mass-media străine care ne-a mai prezentat incă odată lumii intregi așa cum nu suntem noi toți românii ci doar o mică parte cu care, sincer imi este rușine.Din considerentele expuse mai sus,eu ,când am văzut cine primește onorul, am oprit televizorul și am ieșit afară, chiar dacă ploua ca vara și astfel,n-am urmărit parada militară deși am onorat-o cu prezența fizică incă din 1968 ! „ SĂRACA” ȚARĂ „ BOGATĂ” că tare rău a mai ajuns !
    Vouă sensibile ființe, numai sănătate și bucurii vă doresc !
    Alioșa.

    • Aliosa,

      Buna!

      Dezolant comentariu. Patriotic, suntem framantati de aceleasi tristeti; si neputinte. Ca atunci cand iti privesti incapabil, sa-l ajuti, copilul handicapat pe viata. Dar nici nu ne vine sa-l ponegrim, stiind ca boala, nu-i apartine, este independenta de vointa lui …
      De fapt, citind si recitind comentariul tau, ne intrebam ce vine are o familie cu un handicapat, chiar si fara dorinta lui ? Acum, obiectiv, cati isi recunosc incapacitatea de a-si discerne propria greseala ? Spune-i lui Crin, ca obsesia lui anticomunista, nu mai este oportuna, ca este cazul sa colaboreze cu Ponta, impotriva raului comun, fara prejudecati !!!
      Eu, spre exemplu, sunt convins ca personajul este depasit psihomental, dar in virtutea statutului socio- politic, sper, totusi, ca poate conjunctural, ar mai fi util. Probabil, grava greseala, dat fiind ca pe un fond de prejudecati, nu este posibil.
      Caracterele slabe simt mereu nevoia sa se dea in spectacol …

      Cu bine, Madi si Onu

      • Madi și Onu,
        Peste tot unde-am navigat, citit și comentat am spus : ca să aibă șanse de câștig in fața perfizilor portocalii, cei doi „ crai ” trebuie să-și infrângă pornirile copilărești și orgoliile nemăsurate și să se unească-n cuget și simțiri măcar până -și văd visul de a debarca haita portocalie de pe corabia numită ROMÂNIA ,aflată deja in derivă.
        O seară frumoasă vă doresc !
        Alioșa.

      • Aliosa,

        Ce sa mai vorbim.
        Politica, nu stim.
        Ca papagalii ne purtam, far-a pricepe, ca-i fara noima, ce rostim.
        Ca in democratie, cei mai dicerni, au drept sa fie.
        Cei despre care Isus in Fericirile recomandate in completarea Poruncilor, spunea:”Fericiti cei saraci cu duhul” si despre care prostii rad, confundand duhul lor inexistent cu bunul simt, cu modestia, cu puritatea si armonia sufleteasca.
        Pentru asemenea fericiti cu duhul, ar trebui sa fie democratia.
        Politrucii nostri incepand cu cei doi, dar nu-i cazul lui Ponta, isi inchipuie ca toti-s prosti, ca doar ei au dreptate; si- si ingaduie penibilul de a se face de ras, ignorand fericirea saraciei noastre cu duhul.Ei nu pot sa invete, teasta lor, e aidoma unui cos de gunoi, incarcat de prejudecati. Vorbeste-i unui „liberal” despre eficientizarea agriculturii, prin suprafete mari; iti va sari in cap, ca vrei reintro -ducerea colectivizarii; limitarea lor, mege pana acolo, incat notiunea de agricultura stiintifica este echivalenta cu o incercare de socializare.
        Pentru aceasta categorie, probabil notiunea de Facebook, e o incercare perfida a proletariatului international, de a pregati in mod abscons, revenirea in masa, a comunismului.
        Ma opresc, ma ingrozesc de ce concluzii nascocesc.
        Si asta, din cauza ta, ca-s de acord, cu tine.

        Cu bine, Madi si Onu

  9. Pingback: Sunt doua moduri de a cuceri si subjuga o natiune: prin sabie sau prin indatorare « Hai ca se poate!

  10. Pingback: Ocean of light « Gabriela Elena

  11. „În lipsa-ndrituitului,
    S-a dat neichii nimănui”.
    😆

  12. Pingback: Comentarii la Cartea Ecclesiastul – 12 | Ioan Sorin Usca

  13. Pingback: Colecţionara de coşmaruri – 14 | Caius

  14. Pingback: Sfântul Nicolae | Ioan Usca

  15. Pingback: Poveste de vis (16) « Blogul lui Teo Negură

  16. Pingback: Jos mafia portocalie ! «

  17. Pingback: Principalul obiectiv pentru 2012 al PD-L este o alianta cu PNL. Obstacolul principal este Crin Antonescu « Hai ca se poate!

  18. Pingback: Nu-mi pasă « Cristian Dima

  19. Pingback: Antenele si Realitatea TV fac opozitie in locul PSD si PNL zice Udrea « Dum spiro, spero

  20. Pingback: Cu scântei… « Gabriela Elena

  21. Pingback: Oglinda fermecată şi roberta | Ioan Usca

  22. Pingback: Vers captiv – Sange balcanic (143) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

  23. Pingback: Campania „10 mari sibieni” şi-a desemnat câştigătorii. Cioran, Blaga, Goga pe primele locuri. | ÎNK TÂNĂR, ÎNK CITITOR

  24. Pingback: Campania „10 mari sibieni” şi-a desemnat câştigătorii. Cioran, Blaga, Goga pe primele locuri | Reporter de teren

  25. Pingback: Campania „10 mari sibieni” şi-a desemnat câştigătorii. Cioran, Blaga, Goga pe primele locuri | ÎNK TÂNĂR, ÎNK CITITOR

  26. Pingback: Principalul obiectiv pentru 2012 al PD-L este o alianta cu PNL. Obstacolul principal este Crin Antonescu

  27. Pingback: Ocean of light | Gabriela Elena's Blog

Lasă un comentariu