REDIVIVUS

Motto: ”Când stăpânul nu-i acasă, hoţii fură tot, din casă” – Proverb popular

Ca de obicei, Madi, lucrează cu mine, la ”hipopotalamus”. Aşa se face, că azi îmi trimite următorul link: Trafic feroviar-ingreunat pe ruta Bucuresti – Constanta din cauza hotilor de cabluri; “şi pe ruta Bucureşti – Galaţi au furat cablurile”, adaugă ea, plângand prin emoticonul :(. Îi înţeleg mesajul … Sinapsele îmi vibrează, ca la cutremur. Apelez la istoria Franţei, deşi, n-ar trebui, că ea nu ne-a lăsat să intrăm în Schenghen.

Aaa, acum m-am prins ! Să se fi temut Franţa, de soarta căilor ferate din spaţiul respectiv ? Că dacă bine-mi amintesc, nu e primul caz petrecut la noi, şi mediatizat cuvenit, aşa că ştiau ei ceva.

Recurg la Franţa, pentru că imi oferă un  exemplu, care nu mai comportă interpretări religioase. Şi când este vorba de necinste, ca faţă de CFR sau de tranşa trasă de la FMI, verdictul trebuie să fie pilduitor, precum cel francez, despre care voi vorbi.

Şi era prin anul de poveste, când piticul Napoleon, a devenit Prim Consul al Franţei. Ghinionist însă băiatul, căci Franţa, de pe urma alungării Regelui, era bântuită de bande de hoţi, din lipsa unei mâini ferme. DIRECTORATUL, cu toate străduinţele atotputernicului BARRAS, era neputincios. Bandiţii erau necunoscuţi şi rămâneau neprinşi. Erau atacaţi, până şi soldaţii neînarmaţi. În faţa acestei CRIZE, ce credeţi că a făcut MICUŢUL ?

A dat un ORDIN, lapidar, cum îi era felul: ”Bandiţii prinşi asupra faptei, cumpărătorii de lucruri furate,  ca şi tăinuitorii acestora (bandiţi şi cumpărători), vor fi împuşcaţi!” EFECTUL ? După 6 luni, de la emiterea Ordinului, cine vedea un lucru pe stradă, îşi făcea cruce, şi spunea: “Doamne fereşte, nu-mi trebuie, vreau sa trăiesc!”

Revenind la hoţii noştri, de şină de cale ferată, şi de orice alt material, metalic (clopote de biserici,conductori de la transformatoare, reţele electrice, telefonice şi câte altele asemenea), sunt atât de abili şi organizaţi, că nu pot fi descoperiţi. Rămân în funcţiune, tăinuitorii (REMAT-uri, parcă se numesc), care îşi cunosc furnizorii şi mărfurile vândute. Însă, între ei există o simbioză, nu-i trădează. Dar, dacă, se vrea stoparea hoţiei,nu se poate proceda, ca în modelul Piticului Napoleon, cu o OUG,  privind interdicţia cumpărării unor astfel de obiecte, şi efectuarea unor controale, cu măsura expresă , ca în cazul încălcării prevederilor actului legislativ respectiv, să se  interzică dreptul de funcţionare?  Poate şi cu aplicarea unor pedepse penale, pentru acoperirea prejudiciilor produse prin hoţiile respective ?

Şi astfel, dreapta măsură, a Balanţei Legii, fie ea şi  omodestă OUG, va cuprinde întreaga ROMÂNIE, fără a ne amesteca în lucarea DOMNULUI, de a lua viaţa hoţilor respectivi. Nu am idee, la nivelul tranşelor FMI, dar cred că acolo, nu e cazul…, că de ele se ocupă Preşedintele, şi nu e cazul de LEZMAJESTATE.

PS: Sperăm, să fie clar, că noi sugerăm egalitate democratică, în faţa legii. Iar cei ce-şi vor binele, vor credita, certamente, USL !

MADI şi ONU

39 comentarii

Din categoria Politică

39 de răspunsuri la „REDIVIVUS

  1. @ Madi si Onu,
    „ Când pisica nu-i acasă, joacă soarecii pe masă ” !
    E tare articolul dar si mai tare-i intentia. Vedeti, tocmai de aceea vă vizitez de 2-3 ori pe zi : pentru că sunteti maestri in ale postării iar mie-mi plac schimbările bruste de teme de dezbateri. Ideea ca guvernul să dea o OUG pentru a stopa FURTURILE DE MATERIALE FEROASE de la CFR care pot provoca CATASTROFE FEROVIARE cu urmări nebănuit de grave, este EXCELENTĂ dar, se vrea oare ? „ Corb la corb nu-si scoate ochii” iar hotul si cu rematistul sunt frati de sânge ce contribuie din plin la mărirea bugetului guvernului boc-poc . La mine s-au furat până si capacele de fontă de la gurile de canalizare ca să nu mai vorbesc de tomberoanele de gunoi din metal . E ca si cum ati cere o OUG ca să nu se mai dea, primească, pretinde si promova spaga care, stiti că si ea are rostul ei si incălzeste inimile de jos in sus, sus de tot netinând cont de studii si caractere. NAPOLEON marele meu fan in ale artei si strategiei militare , chiar dacă era mic de statură a fost un MARE CURAJOS ! Revenind la zilele noastre, poate că si din cauza fricii de a nu se fura bucăti din CFF, Sarkozy a spus ce-a spus despre intrarea ROMÂNIEI in spatiul SCHENGEN si despre expulzarea imigrantilor ilegali de ale căror mâini se lipesc de toate si de la toti , de parcă ar avea lipici pe mâinile lor si nu mizerie de la nespălat cu lunile.
    O seară linistiti, vă doresc.
    Alioșa.

    • Aliosa,
      Bine-ai venit,dar ce sa raspundem? Comentariul tau, ideatic, are toate ingredientele unui post. Să te reluăm, gen repetitio est mater studiorum, ar prezenta riscul unor elemente de monotonie, care am inteles ca-ti displace. Ne-ai dat insa o idee, prin care, la data publicarii, vom ruga pe cei implicati , să dea crezare şi ascultare, Şefului lor Spiritual.
      Teamă ne este, că vom constata, cum nici Domnul, nu-şi mai stăpâneşte turma de slujbaşi. Ce să mai spunem, de păcătoşii de rand: Preşedinte, Guvern şi alţii asemenea lor? Multumim, pentru vizită.
      Madi şi Onu.

      • @ Madi si Onu,
        Plecat cu ceva treburi prin oras nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul iar prânzul l-am servit mai târziu ca niciodată. Si cum nu pot mânca dacă nu deschid televizorul, am nimerit tocmai in toiul arestărilor de vamesi si nu numai si imediat mi-am amintit de sinele de cale ferată, de cei cu lipici la ele si fără a sta prea mult pe gânduri am deschis PC-ul să văd ce comentarii aveti la „ Redivivus” si să vă intreb de nu vă e cu supărare ,dar nici să fiu gresit inteles : oare cine-s mai vinovati, amărâtii care scormone prin gropile de gunoi după fiare vechi ( nu hotii de sine de cale ferată ) ca să aibă cu ce hrăni vreo 7-8 puradei sau cei care fură STATUL ( adică si pe ei si pe noi ) prin inginerii financiare, eludări ale fiscului, vămuiri si spăguiri samd ?
        Si, incă o intrebare : oare abia acum s-a descoperit că VAMESII, „ vămuiesc” si sarmalele , suncile si cârnatii nu numai tigările ? Ce vrea „ băiatul ăsta” cu bacu la 24 de ani ? Să-i arate cârmaciului că-i tare ?
        O seară bună vă doresc.
        Alioșa.

      • Aliosa, Nu e nimeni vinovat, iar hotia-i o virtute, ca si indisciplina militara. Exista, si gata.
        Asa gandesc probabil si guvernantii.De fapt, cred ca adiscuta despre morala, este o pierdere de timp.
        Cu bine, Madi si Onu.

      • @Madi si Onu,
        BUNĂ DIMINEATA !
        Da, „ hotia-i o virtute ” pentru PDL ! Roberta fură voturi, deputatii PDL votează pentru „ santaj” portocaliu, presedintele stia incă din anul 2008 de la SRI că vamesii „ vămuiesc” orice dar , nu „ a ordonat ” nici o măsură . Păi, cum , era să-i taie „ craca de sub picioare PDL -ului in an electoral local si parlamentar si-apoi ( 2009 ) prezidential ? Mai ajungea VAMA până sus, sus de tot ? Acum e altă situatie si se pot face experiente ca lumea să uite de FMI, criză si hotie ! Da, „ a discuta despre morală este o pierdere ( mare ) de timp ” !
        Intrebarea mea este insă simplă : mai există MORALĂ la nivel inalt ? Sau, cum e cu „ Lupul moralist ” ?
        Trăiesc momente de dezgust total si nici la televiziunea publică nu mă mai uit ! De ce ? Pentru că , de m-as uita, as revedea acelasi scenariu de până in 1989 când, toti LĂUDACII si APLAUDACII vorbeau aceeasi limbă ascultând docili bolboroselile conducătorului iubit.
        Să ne-auzim cu bine mai spre seară când, la adăpostul serii, se poate intâmpla orice in politica românească.
        Cu bine, Alioșa.

  2. Dar de metoda lui Vlad Tepes ce spuneti, nu ar duce la eradicarea hotiei?
    Sau este prea tarziu?
    Lepra hotiei i-a cuprins pe aproape toti?

  3. Gabriela,Uiti, ca pedeapsa cu moartea, nu se aplica nici ucigasilor? Iar daca ar fi lepra,am scapa in timp de ei, cazandu-le cate o parte anatomica.Unica metoda, ar fi teama, frica. De ce nu-si introduce nimeni, degetele in priza, sau mana in foc? De teama! Daca ar realiza consecinta legii, ca o priza, sau o flacara, nu cred ca ar fi nevoie de trageri in teapa. Nici la criminali, daca ar fi privati de libertate, prin temnita grea! Despre restul, ce sa mai gandim? Noapte cu Pace! Madi si Onu

    • Ne gandim la masuri coercitive, la teama care intr-adevar ne tine departe de ceva, dar nu ar putea invata lectia dragostei?
      Cand iti iubesti aproapele ca pe tine insuti, nu poti, datorita constiintei, sa-l ranesti nici intr-un fel.
      Este foarte greu, dar nu imposibil.

      • Gabriela,
        Cu bucuria descoperirii unei Rara avis, incerc totuşi s-mi exprim rezerva, că din iubirea adevărată,a mai rămas o penibilă stare egocentrică.Priveşte-i, cum se bat, pentru agheasmă, lângă Lăcaşul Domnului.
        Cu preţuire,
        Madi si Onu

  4. Pingback: Pentru tine, Lisa! (1) « Cristian Dima

  5. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 54) « Blogul lui Teo Negură

  6. Pingback: Cumpănit « Ioan Usca

  7. Daria şi examenul de angajare pe post

    „E oamenii prea săraci mâncaţi-aş!” 😆
    Se orientează şi ei, cum pot că deh, aguridele înalţilor le-ar face acid la stomac, aşa că mai servesc şi ei câte o găină, sau o …şină. 😉

    • cammely,

      Mancate-as !
      Cate gaini a servit Isus ?
      Cat priveste saracia cu duhul, de acord.
      Ea nu prea exista, desi, in Fericirile date de Isus,prima, parca, se referea la saracii cu duhul.
      Ce-ar mai fi de spus, daca insusiIsus este ignorat cu o nonsalanta de Mefistofeles ?
      Este dilema mea religioasa.
      Pana la urma, care-i rolul religiei al salariatilor ei, in educarea omului …Sa nu luam ca repere, babele habotnice, care suduie la orice pas ?
      Cu bine.
      Madi si Onu

      • Ajungea şi a opta poruncă din Decalog, dacă se doreau cele sfinte, dar cei cu furtul tocmai au câte un l(i)psus, pe principiul „ar mânca şi gura mea, mâncaţi-aş!” 😆
        Puterea exemplului. „De la vlădică la opincă” se fură! 😉

  8. Pingback: Tenebre – 31 | Caius

  9. Nu încurajez furtul şi nu scuz pe nimeni, doar constat cu tristeţe că ne aducem aminte de cele sfinte mai des când e să dăm vina pe cineva. Şi nu prea cred ca cei cu furtul să fi fost duşi prea des la biserică.
    Nu trebuie să căutăm vinovaţi, ci soluţii de bunăstare şi pentru amărâţii sorţii.
    Dacă nici bogaţii nu se satură, ce ne mirăm de cei săraci?
    Ştii zicala”ochii văd, inima cere, conştiinţa…Nu şi NU!” 😆

    • cammely,
      Interesant, nu cred ca furtul trebuie acceptat sub vreo forma, pe motiv ca o fac si cei mari.
      De la aceasta ingaduinta, cred ca am ajuns unde suntem.
      Hotia, ca o conditie existentiala.
      Nu mi se pare corecta, mila incurajatoare de necinste. Asa s-a extrapolat mentalitatea : furam ca sa traim. sau furam, ca unii au ma i mult.Nu-mi pare corect!
      Probabil, hotul, cand pleaca la furat, spune plin de piosenie, Doamne ajuta.
      Cu bine,Madi si Onu.

  10. Pingback: Deputatul PDL Dan Pasat, acuzat de santaj si trafic de influenta, scapa de arest

  11. Pingback: Numele proprii care apar în Evanghelia după Luca | Ioan Sorin Usca

  12. bine v-am găsit, dragilor și felicitări pentru articol.
    păi cum să nu fure și ei când au văzut că se practică și la nivel înalt? și ce mi-e că deraiezi un tren sau că pui de-o catrastrofă feroviară când ceilalți au deraiat o întreagă economie și au aruncat țara într-un dezastru cu proporții de calamitate? cum să-i tragi în țeapă (vorba Gabrielei) pe cei care pun în pericol câteva sute de oameni dintr-un tren când noi nu i-am pedepsit încă pe cei ca au pus în pericol viața a milioane de oameni? tare mi-e teamă că aici avem nevoie de un proces gen Nuremberg în care răul trebuie recunoscut și stârpit, pe eșafod, ca exemplu pentru tot poporul. proccesul nazismului nu a fost o execuție a tuturor naziștilor din Germania, că rămânea țara fără populație… dar au fost pedepsiți inițiatorii acelui genocid…
    eu atât aveam de spus, noapte bună.

    • bogdan,

      Multumim!
      Adevar Nurenberg, grait-ai!
      Felicitari pentru idee!
      Dar, vorba, tot a Gabrielei,avangardista a „Iubirii de aproape”(cata generozitate, nu?), poate – si constientizeaza statutul si se retrag”de bunavoie si nesiliti de nimeni”, că romanul, milos şi cu dusmanul de înfometare,îi va ierta, din recunoştinţă cătotuşi, n-a murit de mâna lor.
      O zi reusita, ca blogul tau!
      Madi si Onu

  13. Pingback: Circ si ticalosie marca Basescu Traian la Televiziunea Romana « Hai ca se poate!

  14. Pingback: Gânduri la tinereţe despre bătrâneţe « Gabriela Elena

  15. Mai Onu, dar chiar asa, sa-i banuiesti tu de furtisaguri pe portocalii? 😀

    • Exact acelaşi lucru ca şi Teo N., vă întreb şi eu.
      Cu alte cuvinte: nu mă dezamăgiţi vă rog, că nu doresc să îmi fi plăcut pozele independente ale unei doamne şi a unui domn superbi(dvs. şi dna Madi), degeaba. Eu v-am răspuns prin povestirea unor fapte reale,dovedite, adică de tip Julian Assange, cînd m-aţi întrebat d. Baconski, în postarea anterioară ‘Cultul personalităţii la tv'(vedeţi ultimul mail de acolo, scris de c. mine, referitor la Udrea, Baconsk ş.a.m.d.). E rîndul dumneavoastră acum să fiţi cinstit! Amy N.

    • Teo,
      Subtilă, talleyrandiană, nedumerire, dar n-am scris, că pe întuneric, erau portocalii şi nici conform proverbului, cu pisicile noaptea, deci ne lepădăm de orice confuzie pigmentală.
      Drăguţ comentariu, rămânem datori!
      Zile senine,Madi si Onu.

  16. Pingback: Uniunea Social-Liberala, pastila amara pe care liberalii braileni trebuie sa o accepte «

  17. Dacă ar funcționa acel proverb românesc „unde-i lege nu-i tocmeală” nu ar fi nevoie nici de un Napoleon nici de un Țepeș.. dar din păcate justiția se negociază, judecătorii se cumpără… de fapt totul e de vânzare la noi în țară… Și ce frumoși eram odată…

  18. Pingback: Cu Naşul la psihiatru – în varianta CFR « Blogul lui Teo Negură

  19. Pingback: Broaştele ninja « Un blog cu năbădăi

  20. Pingback: Ii rog pe vamesii romani sa nu se mai imbogateasca din contrabanda, Basescu nu suporta concurenta « Hai ca se poate!

  21. Pingback: Bancul de joi | Simion Cristian

  22. Pingback: Primii pași « Cristian Dima

Lasă un comentariu