TEST

Motto: “Chiar dacă-nşeală el şi zei şi oameni,
Nu trebuie să creadă niciodată
Că fapta lui rămâne-n veci ascunsă”Lucreţiu

Mihai Gâdea, este de cinci ani, eroul Antenei 3, prin emisiunea plină de curaj, ”Sinteza zilei”. Figuri ilustre au acceptat onoarea, de a-şi fi demonstrat certe calităţi retorice, afinităţi pro şi contra, nu contează cui, dacă aduceau rating.

Încet, încet.., iniţiatorul ei la vedere, Mihai Gadea, a devenit un temerar. Nu s-a sfiit, spre pildă, să-i adreseze Excelentei Sale, Principesa Margareta, întrebarea, dacă în cazul revenirii monarhiei, la conducerea de facto a României, ar mai exista şansa redresării neamului. Cu alte cuvinte: ce-ar fi să încercaţi, în joacă marea cu degetul, şi să ne salvaţi Patria. Superficial, îmi pare o întrebare de „peţitor electoral”. Tineretul, fire modelabilă, monarhiştii consacraţi, lumea dezamăgită, de eşecul actualei guvernări, ar putea constitui o mică oază de speranţă monarhică. Să fi fost inspiraţia lui ?

Tare n-aş crede !

N-am rezistat penibilului, în care a fost situată, Excelenţa Sa, şi am renunţat la emisiune. Mi-am spus, totuşi:  Tare, Mihai Gâdea ! Prin profesie, îmi plac însă verificările testările.

De atunci, ideea acestui curaj, m-a urmărit  până astăzi, când, m-am întrebat: Ar îndrăzni, temerarul nostru, să-şi invite patronul şi să-l întrebe, cu menajamentele cuvenite.., desigur, celui de care–ţi depinde curajul: Ce a intenţionat domnul Băsescu, prin afirmaţia, din anul 2008, că a fost nevoit, să recurgă la “soluţia imorală” ? Din câte mă mai ţin băierile apetitului pentru politică, Preşedintele s-a referit, parcă, la solicitarea făcută  domnului Dan Voiculescu, pentru guvernare, alături de alianţa politică “DA”.

Cine-şi mai aminteşte, domnul Voiculescu, intrase în Parlament, graţie, aplecării asupra PC, de către actualul PSD, recte, prin neinspiratul în promovarea de oameni fără caracter, preşedintele de atunci al acestuia, Adrian Năstase.

Ofensat  de nerecunoştinţă, domnul Voiculescu, s-a retras “demn”.  Ar fi interesantă o sinceritate retroactivă, faţă de o criză de labilitate politică. Ar constitui şi o verificare a afirmaţiei  camusiene: ”Totul începe prin conştiinţă şi nimic nu are valoare, decât prin ea”. Totodată, un test de curaj, iar noi…, ne-am instrui  mai demn.

PS: Căutacilor de profesie, le sugerăm, brut, să nu descopere vreun nod în papură vizavi de Monarhie. Ne interesează doar adevărul frust al conştiinţei politice actuale. Cu toată eroarea asupra Apocalipsei.

Madi şi Onu

39 comentarii

Din categoria Politică

39 de răspunsuri la „TEST

  1. Bună ziua!

    Dacă am înțeles eu bine vă întrebați dacă tânărul Mihai gâdea ar avea curajul să-l întrebe pe patron, de fapt pe tatăl patroanei Camelia Voiculescu, despre soluția imorală la care s-a referit președintele Băsescu ?

    Ei bine, nu. Cunosc persoane care lucrează în trustul Intact, îi înjură politica dusă dar, pentru renumerația consistentă, fac și afirmă lucruri cu care nu sunt de acord. Când nu mai pot dezertează și povestesc. Exemple concrete : Sorina Matei și cel care s-a dus la DNA săptămâna trecută cu înregistrările cu Codruț Sereș.

    • dictatueajustitiei,
      Buna,
      Mai intai, cum evolueaza convalescenta?
      Apoi,orice rau,are un inceput; un aspect imoral.
      Iar moralitatea, trebuie sa aiba un caracter spartan.
      Probabil, presedintele Basescu,dezgustat de sine, a facut recurs, la un act vindicativ, de sinceritate,prin care a devoalat cauza nenorocirii.
      ” El a legat victima, altfel, crima nu-mi reusea!” Iar el ar trebui sa-si recunoasca fapta de complicitate abominabila.
      Astfel psihologia multimilor va incepe sa ia aminte. Va incepe efortul constient, de discernamant electoral.
      Dar fondul este ce spuneai. Fiind bine platit, o fac pe „neznaika”, desi, totul este la lumina zilei.
      Inceputul raului s-a facut prin raul tradarii celui care ti-a dat viata.Asa s-au nascut ororile comuniste, prin cei care se dadeau eroi, musamalizand faptele, la paravanul interesului personal/functiei.
      Popa satului, l-a aparat pe Terente, pana cand nenorocitul, nu i-a pangarit preoteasa. Urmarea se stie.
      De acord, cu spiritul duplicitar, asupra lui atrag atentia.
      Cat timp, vom tolera, compromisul, complicitatea, ne vom calca in picioare, cu buna stiinta, si vom ramane inapoiati, ca Natie.
      Ideea postului, este sa nu mai proliferam pescuitul in ape tulburi.Cu stima!
      Madi si Onu Blog

  2. Buna Madi si Onu ! 🙂
    Asa cum am mai spus, nu ma pricep la politica de fel. Dar am sa va spun parerea mea vis-a-vis de salvarea Patriei. Cred eu ca oricine ar veni acum la conducerea tarii, mare lucru nu ar putea face. Pentru ca Romania sa prospere este nevoie ca noi locuitorii ei, sa ne schimbam mentalitatea. Majoritatea romanilor si in special cei ajunsi in functii de conducere, opteaza pentru imbogatirea personala, ceea ce nu-i un lucru rau, pentru ca un popor bogat economico-social, implicit face ca tara sa fie una bogata. Dar, aceasta imbogatire, sa fie bazata pe corectitudine, nu pe furt. Nu prin asuprirea omului de catre om, pentru ca ceea ce fac patronatele si guvernul, in momentul de fata, asta se intampla. In tara noastra se fura cu acte, incepand de la cel mai mic la cel mai mare. Iar din sacul din care tot iei si nu mai pui nimic, pana la urma ramane gol. Din pacate si spre rusinea noastra ca popor, noi romanii nu suntem uniti, nu suntem patrioti, daca am putea ne-am scoate ochii unii altora si tot ce implica cultura romaneasca distrugem. Si toata aceasta dezbinare a romanilor are sintagma ” mandria prosteasca” care implica, invidie si egoism.

    O Duminica minunata va doresc ! 🙂

    • Stefania, Buna! ai pus degetul pe rana: MENTALITATEA. Ne trebuie o noua Paradigma, o veritabila sinceritate fata de noi insine, sa depasim primele doua trepte, ale piramidei lui Maslow.
      Altfel, ramanem o turma, care are nevoie de iluminare, de la Sinteza zilei, care cauta raul, in aval de inceputuri/izvor.O Duminica minunata, si tie!
      : ) Madi si Onu

  3. Pingback: Melomanii « Ioan Usca

  4. Erorile sunt la tot pasul. Atunci cand eroarea duce la suferinta unui intreg popor, este trist si uneori rezultatul este ireparabil.

    Sa ne mai bucuram de o seara linistita de duminica, pana mai putem! 🙂

    • Gabriela,
      Inteleg: carpe diem. Dar asta nu ma opreste sa nu-i acord creditul cuvenit lui Lucretiu, atat de trist de actual pentru noi.
      Iar tu ramai exceptia peregrinarilor mele virtuale.
      Cand spui,” pana mai putem”, sper ca nu te gandesti la apocalipsa!
      Numai seri linistite!Madi si Onu.

  5. Pingback: Au comis-o! « lunapatrata

  6. @ Madi si Onu,
    Felicitări pentru articol !
    Ati prins doi iepuri dintr-odată !
    Să stiti că eu citesc cu atentie nu numai ARTICOLUL de fond dar ,si COMENTARIILE !
    Asa ne putem cunoaste mai bine opiniile politice si ne dăm singuri răspunsuri la multe intrebări cum ar fi de exemplu : „ de ce nu mai trece pe la mine cutărescu sau cutăreasca, i-am supărat cu ceva ” ? Nu noi, ci OPINIILE noastre politice despre un subiect sau altul la care am comentat ceva, cândva si care sunt diferite de ale celuilalt .Cândva, cineva imi spunea : „ chiar dacă avem opinii politice diferite, putem continua civilizat dialogul pe internet” ! Cum eu spun sincer ceea ce gîndesc despre un subiect anume, comentariul meu făcut cândva, undeva, a fost in discordantă cu opiniile cuiva si , de atunci, desi eu i-am mai trecut pragul casei virtuale de vreo câteva ori să mă conving de ceva, , persoana in cauză a intrat in „ silenzio stampa ” !
    Asa-i la noi românii si asa va fi mereu ! Dacă nu spui ca mine esti impotriva mea ! Mentalitate tipic românească dar certamente rău dăunătoare progresului !
    Păcat că nu mi-ati trimis si mie un ping că tema propusă merită dezbătută mai pe larg la ceas de seară si nu sub presiunea străzii prea mult zgomotoase pe-aici la mine-n cartier. ……..
    O săptămână minunată si cu mult spor vă doresc !
    Cu prietenie, Alioșa.

    • Aliosa,
      Ca deobicei, ne esti tare aproape.
      La ce pinguri!?
      Madi si Onu

      • @ Madi si Onu,
        Surprize-surprize , dar, plăcerea a fost de partea mea !
        Ce ti-e si cu COMPUTERUL :
        „ El, ti-arată ce-ti doresti
        De stii s-apesi pe taste
        Si-apoi , tu poti să zăbovesti,
        Peste intinderi vaste ” ( My computer ) , cum de fapt ati făcut si voi acolo-n pagina cu amintiri .
        Vă multumesc prieteni !
        Al vostru prieten, Alioșa.

    • freddye

      Colega ALIOSA
      Ai identificat doar una din cauzele neintelegerilor dintre oameni ..Mai sunt destule .. Niciodata nu exista doar un singur om suparat in Paradis..Cu exceptia acelora care sunt suparati pe ei insisi…Toate-s vechi si noua-s toate ,colega..Noi doar facem slalom urias printre ele,pana ce postasul ne va aduce ultima pensie..
      Scuze pentru interventie…

  7. Pingback: Ciorna « Teo Negură

  8. Pingback: Florar | Gabriela Savitsky

  9. Pingback: Legea presei/Politia presei – o chestiune care nu ar trebui anatemizata atat de dur « Rinder Razvan Catalin

  10. 1,2,3 ,proba de microfon !!-test de verificare 😆
    -Dragii mei , vecinul meu Montgomenumorut ,la o partida de sapa in gradini paralele imi zise astazi ca nu-l mai iubeste pe GADEA fiindca ar fi auzit ca nu ar fi crestin-ortodox..Eu i-am spus ca adevarul e deasupra A TOT si TOATE , ca zboara deasupra cuibului de cuci infometati carora le da de mancare fara sa le ceara codul PIN.. Cred ca l-am convins ,fiindca m-a invitat la o partida de mititei ,pe hotar ..
    -MISU GADEA are curaj .Are carisma .Si LE ZICE…de la obraz,el si invitatii sai.De marca..Daca mai si greseste ,ma bucur pentru el..Inseamna ca E OM..
    Sa fiti iubiti,dragi prieteni virtuali .. E o onoare sa pot posta AICI ,la voi… 😆

  11. Pingback: Iubirea ne-a jefuit! « Gabriela Elena

  12. freddye,

    Buna !
    Credinta individuala, n-ar trebui sa ne preocupe. Suntem opera aceluiasi CREATOR.
    Apoi, ca o sarja amicala, doresc sa-ti adresez o intrebare de limba roman a: daca te-as aprecia folosind superlative, poate chiar absolute, as deveni pleonastic?
    Ceva insa, pot afirma, fara a cadea in riscul subtilitatilor lingvistice. „Onoarea este reciproca!”.
    Cat despre eroul postului, Mihai Gadea, prin comportarea lui de copil bine educat/crescut, il apreciem. Scopul este reiterarea adevarului lucretian, ca lugubrul tradarii, nu se uita.
    Expresia „pe hotar”, are o incarcatura polisemantica admirabila.
    O zi excelenta !!!
    .Madi si Onu.

    • Multumesc ,sarja omologata 😆 dar ,chiar ma simt bine la voi si asta imi ajunge…
      Din pacate,nu prea am tot timpul din lume pentru a ma bucura de [ cu] voi ,dragii mei.. Gradina isi cere drepturile pentru ca ulterior sa- si poata onora obligatiile 😆 ,iar ….de la 1 iunie ,ILINCUTA lu” tataie ,nepoata mea de 1 an si 11 luni ,o minune dorita cu incapatanare timp de 12 ani ,va veni la mine-n batatura ,pana in iarna…Sper sa-i termin parculetul pana ajunge aici .. Promit fotografii !!

      • Buna dimineata freddye,
        Iata, ca si minunile(Ilincuta) au nevoie deoameni(Bunicul)
        Ca sa ne avem bine cu minunile, , si de dragul lor,inclusiv bunicul, te rugam sa-ti urmezi programul stabilit,precum japonezii.
        Astfel, bucuria implinirii va fipe masura.
        Multumim pentru promisiune, care suna deosebit.
        O zi spornica,de la Madi si Onu Blog

  13. Mitzaa Biciclista

    Nu-mi place politica de nici un fel, dragul meu. Dacă am putea trăi fără politică bănuiesc că am fi mult mai fericiţi.
    Vezi? De aia scriu eu poveşti. ca să nu am de-a face cu politica 😀

    • Mitzaa,Multumesc, pentru vizita!
      Tot politica, in intentia creerii unui ambient placut, nu?Am in vedere povestile pe care le scrii.
      Sau poate o defulare la acumularile politice neplacute, in timp?
      Povesti.., la fel de reusite!Madi si Onu

  14. Cum nu prea sunt la curent cu politica, conducatorii trusturilor si evolutia moderatorilor prin emisiuni, o sa-mi dau cu parerea acolo un articolul m-a atins pe mine si anume la adresarea intrebarilor de cine si catre cine.

    Sunt anumite emisiuni, cred ca singurele, asupra carora ma opresc tocmai pentru ca respira prestanta si respect. Mi se par doua lucruri din ce in ce mai rare si ma hranesc cu ele, atunci cand le prind „la oferta”.

    Nu oricine e capabil sa puna intrebari si nu oricine e in stare sa-si priveasca cu respect omul din fata lui, sa i se adreseze asa cum i se cuvine si sa vada in curajul de a intreba o virtute.

    A intreba e o arta. Din pacate cei mai multi dintre moderatorii nostri au uitat acest lucru. Vorbesc la pertu, omit „doamna”, „domnul”, judeca prin afirmatiile lor, sugereaza raspunsuri, insinueaza rautati gratuite, ridica barfa la grad de informatie si multe altele care duc nu numai la situatii penibile, dar si la scarba privitorului de acasa…

    Oare acesti absolventi de Jurnalism sau de orice alta facultate, uita cine sunt ei cu adevarat? Ii ridica la rang superior faptul ca detin o emisiune de 5 ani sau ca in fiecare seara li se lasa loc de vocalize pe posturile tv?
    Am asistat cu rusine la interviuri in care mari actori, mari istorici, oameni cu scoala si experienta de viata cat noi mucosii nu vom apuca sa strangem vreodata erau pusi in fata intrebarilor „curajoase” ale unor Mitici dornici de afirmare…

    • Cam prea rar, pe lanoi.
      Au nu stii ca esti asteptata?
      In dorul unui comentariu ales, parca de noi cules?
      Adevar grait-ai.
      Dar, sa lasam timpului, sa-si faca efectele.
      Oricum, la Gadea, n-am observat proasta crestere sau infatuare.As spune chiar, ca este un intelectual fin.Are cum s-ar zice, „7 ani de la mama”.Invitatii sai, il onoreaza.
      Nu-mi place insa, uitarea lui, cand este evidenta cauza nenorocirilor impotriva carora se zbate.
      Poate nutreste sentimente de mila!?
      Multumesc, si numai bine, Meet The Sun. Madi si Onu

      • Nu stiam ca-s asa asteptata, recunosc :”>
        Mai vin eu, dar de multe ori lipsa mea de informare ma tine departe de rubrica comentariilor. Insa si cand ma nimeriti, nu ma zgarcesc la vorbe 🙂
        Mai vin pe la voi tot cu soarele dupa mine, dar fara frica ca n-am nici UV-uri in tolba si nici nu canicula 😀

      • Nu stiam ca-s asa asteptata, recunosc :”>
        Mai vin eu, dar de multe ori lipsa mea de informare ma tine departe de rubrica comentariilor. Insa si cand ma nimeriti, nu ma zgarcesc la vorbe 🙂
        Mai vin pe la voi tot cu soarele dupa mine, dar fara frica ca n-am nici UV-uri in tolba si nici canicula 😀

      • MeetTheSun,
        Doar atât: Esti o dulcică!
        Noi, cei doi

  15. Pingback: Ramas bun, Fanus Neagu « Rinder Razvan Catalin

  16. Pingback: Miercurea fara cuvinte- Ce sa-ti aduc iubito de pe mare? « lunapatrata

  17. Pingback: miercurea fara cuvinte-4(Wordless Wednesday) « Rokssana's Blog

  18. Pingback: În creion « Gabriela Elena

  19. Pingback: Ziarul lui Ipu « Popateapa's Blog

  20. Pingback: Râuri de durere surdă « Blog de furăciuni 2

  21. Pingback: Vorbind cu mine despre Fănuş « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

  22. @ Madi si Onu,
    Ca să ne mai descretim putin fruntile, vă propun si eu un mic test :http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/05/26/STEAUA-a-câstigat-pentru-a-21-a-oară-CUPA-ROMÂNIEI-la-fotbal!!!
    Lectură plăcută si contraziceri cât cuprinde !
    Cu prietenie statornică, Alioșa.

  23. Pingback: Reactii Adverse La Antibiotice - tratament candida

  24. Pingback: Ziarul lui Ipu | Site de test

Lasă un comentariu