O, tempora ! O, mores !

În ziarul  Gândul, de azi, am …DOVADA !

Preşedintele s-a amestecat în treburile guvernării, dezinteresat, prin sugestii patriotice. O fi încălcare de Constituţie ? O fi …infracţiune  periculoasă de genocid, prin imprudenţă ?

 

Odată scăpat, nu se mai bagă, lasă totul pe …Premierul Boc. Acesta, ca o insectă neputincioasă, se zbate, fără rezultat. Dar, mă bucur. Din aceeaşi sursă, aflu, că principalul vinovat pentru situaţia  în care ne aflăm, este tot BOC, după cum îl apelează predecesorul său, domnul Tăriceanu. Despre ce-ar fi vorba ?  

La începutul anului, Preşedintele, i-ar fi cerut lui BOC, să facă reduceri de cheltuieli, la nivelul cabinetului; dar acesta, nu l-ar fi ascultat, să-şi preseze oamenii, să acţioneze în consecinţă ! Mira-m-aş ! Adevărul este că BOC s-a înţeles cu miniştrii să reducă, dar molima clientelismului PDL-ist, şi-a spus însă cuvântul, în teritoriu, unde reducerea de 20%, aferentă cabinetului, revenea la 80% din administraţia publică locală.

Ce să facă bietul om ? A lăsat-o moartă, cum se zice, banii s-au dus şi azi suferim toţi, iar el, BOC este practic, un muribund politic; un fel de ”mortul din trăsura goală”, cum era cândva o vorbă. Acu, ce vină o avea şi domnul Boc, dacă şi-a apărat scaunul de viitor preşedinte PDL-ist ? Dar, ei drăcie, ce gând chisnovat, mi-a venit: dacă ”Preşedintele mare”, în felul acesta, îi săpa groapa ”preşedintelui mic” ?

Încurcate, mai sunt Doamne, căile PDL-ului ! La început, de stânga (FSN-ist), apoi, nu se ştie (democrat, înscris în Internaţionala  socialistă), apoi, iar ceaţă (prin invazia liberală), azi …feroce de dreapta (la putere).

15 comentarii

Din categoria Politică

15 răspunsuri la „O, tempora ! O, mores !

  1. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 23) « Blogul lui Teo Negură

  2. Pingback: LA CAPĂT DE LINIE, SPERANŢA… (18) «

  3. Pingback: Moldova sub ape guvernantilor nu le pasa « Hai ca se poate!

  4. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Fotografii din Cluj

  5. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » La mulți ani, Snejinka!

  6. Pingback: Adevărul din dicționare – Sânge balcanic (101) poem « Cosmin Stefanescu's Blog

  7. TELL WHOLE picture, not much I make you something.

  8. Basescu mereu a dat vina pe…celalalt. E un viclean, un perfid, dar se pare ca nimeni nu are ac de cojocul sau….E groaznic sa vedem atat de multa neputinta la un popor…Repet, NOI sa fim sanatosi!

    P.S. Adaug aici o comica …explicatie, sa mai destind atmosfera!
    Serafina e pisica Enyei, de fapt, Snejinka e un prieten-motanel bun, cunoscut din blogosfera. Serafina a fost adusa de la munte, dintr-o familie saraca, dar iubitoare de pisici. Noi am adoptat-o si am facut-o printesa! O preafrumoasa printesa, care e a Enyei si o iubim enorm! Snejinka e un scump de Angora, adus de la Arad, dintr-o familie cu pedigree. El ar fi fost un rasfatat oriunde, dar aici a a juns chiar mai bine decat se astepta, ca este foarte alintat, respectiv la sora CELLEI, Mona. Cella este matusa lui!

    Multumim pentru versuri!
    O seara minunata! 🙂

  9. Pingback: basescu a rezolvat inundatiile – se face ca ploua « Hai ca se poate!

  10. Why not come out in the street people ? to 89 were rushed to come out.

    • Amice,

      Un 1989 este exclus.
      Basescu este anticomunist, si noi nu mai vrem comunism,chiar daca este aberant, sa mai crezi posibil, asa ceva!
      Bine-mi face, daca am fost un dobitoc si l-am votat !
      Sper, ca el sa nu devina un nou Ceausescu ! 😦

  11. Pingback: Moldova sub ape guvernantilor nu le pasa

Lasă un comentariu