Crin Antonescu, în plasa lui Băsescu !

 Pe blogul său, Theodora, a postat un articol: ”Sigur că domnul Antonescu are dreptate”. Este dreptul autoarei la o asemenea părere, dar parcă, n-aş fi de acord !

 Din câteva raţiuni personale, precum …

1. Pentru prima oara, îmi dă senzaţia unui Crin Antonescu, agent publicitar al lui Băsescu,  în loc să se ocupe de problemele pragmatice ale Programului PNL. Pe lângă reclama pe care i-o fac năimiţii săi, iată că Băsescu, a găsit calea, să-şi adjudece şi opoziţia, prin granzii ei. Urmează să  ia această plasă şi Victor Ponta, ca abilul Băsescu, să ne fi  probat pe viu, că este arivistul politic, cel mai valoros, care a reuşit să-i prindă foarte abil în plasa de păianjen anticomunistă pe aproape jumătate din români, cărora inculcându-le obsesiv fobia anticomunistă le-a valorificat electoral optim, lipsa de discernământ politic. Dacă nu sunt adeptul teoriei corupţiei, expresie umilitoare a demnităţii Naţiei, în mod firesc, nu pot accepta periculozitatea unui mort, (pseudocomunismul), când premisele resuscitării lui, nu mai există, decât în minţi îngrijorător înspăimântate.

2. O politică inteligentă, constructivă, nu se face frizând penibilul; dimpotrivă, creind premisele socio- opiniale, pentru implementarea pragmatică a prevederilor programatice. Altfel, rămânem adepţii unui nihilism (atitudine de negare totală) contraproductiv; în baza căruia, vor putea toţi, să ne dicteze legea lor, în propria-ne casă/Ţară.

 3. Cineva, trebuie să înceapă! Mă aşteptam de la Crinn Antonescu, să răsară acest început. Sintagma “revoluţionar al bunului-simţ”, promovat de Domnia Sa, incumbă, în opinia mea, Facta non verba.  A te axa pe zicerile  insidioase ale Preşedintelui Băsescu, după ce el, şi-a pus deja sacii în căruţă, este ca în proverbul biblic, care spune că “oaia, la fiecare behăit, pierde o gura de iarbă”.

4. Şi, ajuns aci, mă întreb: care să fie valorile “bunului-simţ?”, în accepţia principiului liberal, “prin noi înşine ?” Certamente, vizează prosperitatea socio-economică a României ! Aşa să fie, când ne irosim timpul cu Băsescu ?

PS: Pentru interesaţi, dar şi pentru cârcotaşi, principiul “prin noi înşine (exploatarea bogăţiilor ţării ”în primul rând prin muncă, iniţiativă şi capitalurile romanesti”…),  a fost lansat la Congresul PNL, la Bucureşti, în 21 noiembrie1921.

16 comentarii

Din categoria Politică

16 răspunsuri la „Crin Antonescu, în plasa lui Băsescu !

 1. Sa inteleg ca tu ai vrea sa il lasam pe Basescu sa vorbeasca tot ce vrea el si noi toti din opozitie sa nu avem nici o replica? 😦

  • Theo,
   Personalitatile gigant ale Romaniei – Crin, Victor, nu trebuie sa-si iroseasca timpul cu pigmei, care ii provoaca deliberat !
   Asta-i mesajul postului. Nu sunt lasati sa-si faca treaba, iar ei se complac/prind, in hora manipularii !

 2. Pingback: Ioan Usca – Ultimul Mitropolit – 8 « Caius

  • Dintr-o eroare de neatentie, am facut comentariul, la alt post. Caut, aci, a face cuvenita reparatie: „Din apreciere pentru eruditia unui Mitropolit, voi incerca o retragere discreta, in nazuinta indreptarii, prin respectul Valorii”Si, in acelas prinos de respect, voi mai repeta cautarea nazuita!

 3. Pingback: Aprilie învolburat « Ioan Usca

 4. Pingback: Elizabeth Coatsworth (1893 – 1986) – O doamnă intră într-un birt « Orfiv

 5. Pingback: Circul se vede, unde este painea? « Hai ca se poate!

 6. Pingback: Ai ajuns unde nimic nu te mai emoționează? « Andi Bob

  • Andi,

   Imi place jocul, prin iluzia de mecena, pe care mi-o produce. Si voind-o veridica, as sponsoriza jurnalistul de investigatie de fraude aristocrate. Concret, as vrea sa stiu: 30 dec. 1947, a fost urmat de un imprumut masiv, dela Pinacoteca Nationala? Emotivitatea mea, ca insusire a viului ce sunt, sufera sa perceapa eronat. Desfide inadvertentele! Multumesc,pentru ping; il consider elevat!

 7. Pingback: Buburuza « Gabriela Savitsky

 8. Pingback: S’il vous plait messieurs sau cum este denigrat poporul roman « Hai ca se poate!

 9. Pingback: 2% PENTRU SMURD ! « M's blog

 10. Pingback: Paduri ce-ar fi putut sa fie… « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

 11. Pingback: O constitutie dupa chipul si asemanarea lui Basescu « Hai ca se poate!

 12. Pingback: Circul se vede, unde este painea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s