Boc …la Cotroceni ?!

 Motto: ”Facerea de bine, scoatere din Cotroceni” – Anonim

Pare o glumă, dar premisele, aşa arată. Rodica Ciobanu, de la Gândul, din 22.10.2010, spune că Boc este un …supravieţuitor ! Şi adaugă: ”l-a înlocuit pe Stolojan, i-a scos din joc pe Croitoru şi pe Johannis. Desigur, nu singur, ci ţinut în şuturi de Cotroceni, conform proverbului  (?): ”un şut în spate, o moţiune trecută”.

Omul, intuitiv, a simţit, că dacă suportă umilinţa, vine şi funcţia, direct proporţional cu suferinţa: a suportat ironia Parlamentului şi, din minuscul membru de partid, a ajuns preşedinte de partid; a îndurat ca preşedinte de partid, a ajuns Primar de Cluj, a suportat, ca preşedinte de partid şi primar de Cluj, negocieri purtate pe ascuns, de Băsescu şi PSD, dar a ajuns Premier.

Îndură şi acum, negocierile lui Băsescu, nu cu PSD, ci cu FMI; ce mai are de făcut? Ce urmează ? Să vină la Cotroceni, să-şi înciudeze Protectorul, să-şi împlinească Destinul, de jalnic martir, să-şi stingă ura strânsă, în ani şi ani de sclavie arivist consimţită !

În fond, ce importanţă are ? Pentru posteritate, merită ! Ce contează ”ciuma”; a rămas Caragea ! Ce dacă, inundaţii, Băsescu şi genocid de pensionari ? Va rămâne Boc !

Ce frumos, ce anticomunist !

PS: Autoarea, ca o înzestrată ziaristă, ce este, are chiar din introducere, o poantă demnă de personajul ei. Zice: ”Şi când a fost predestinat să cadă şi s-a prăvălit cu zgomot de oase, a zvâcnit din şezut, redobândindu-şi poziţia verticală, şi a mers mai departe, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.” Doamneeee, ce şezut, trebuie să aibă ! Cine spune, că geniul nu-i ”99 la sută transpiraţie” ?

Păi, vă daţi seama, câte şuturi a încasat, ca să realizeze un asemenea zvâcnet ?  Da…, şi ce şut, o avea antrenorul; sau.., cu ce patimă, l-o aplica !? Oare-l şi înjură ? Nu cred că i-a fost, sau îi este uşor domnului Boc ! Poate că de aci, şi obedienţa !?

? Ioan Ionescu

37 comentarii

Din categoria Politică

37 de răspunsuri la „Boc …la Cotroceni ?!

  1. Boc este supravieţuitor ????? Să meargă la Discovery.

    • Cristian,

      Iti prezint scuzele de rigoare, pentru intarziere !
      Aseara insaa, tarziu am dat un raspuns, dar, cine stie, poate ca nu l-am trimis. El, era cam de genul: sau poate la Animaal Planet, plin de rechini, niste veritabili supravietuitori !
      De fapt, privind ilustrarea deosebita a lui Madi, mandibula eroului, mi-a amintit de filmul FALCI. 😀

      PS: Apropo de hahahaaaaha….,ce-mi place postul meu; desi, mi-e putin mila de personaj ! Dar oare el stie ce-i mila ? O merita-o ?
      Cu urari de clipa prezenta, perpetua !
      Madi si Onu

  2. Ca exercițiu de retorică merge, dar în realitate… rechinii din PDL or să-l măture imediat ce pică din funtea guvernului. Oricum, n-are loc de udrea…

  3. Pingback: Turnul «

  4. @ Madi și Onu,
    Postarea de față este groaznic de reală ! Sincer, de-aș incerca să-mi descarc sufletul pe personajul principal impins din spate de diavol, aș atrage replici dure din partea fanilor lui B&B și, nu vreau ca blogul ce mă atrage ca un magnet cu minunatele-i lectii de viață aducându-mi liniștea de care am nevoie să fie improșcat cu noroi portocaliu sau chiar roșiatic că tot mai persistă pe Dunărea bătrână.
    O noapte liniștită și pace vouă suflete pereche !

  5. O fi şi şuturile importante, dar în viaţă sunt două cuvinte care deschid multe uşi: “trage” şi “împinge”… 😆
    Scuze, pentru glumiţă, dar din păcate mama proştilor e mereu gravidă…, nu cred că scăpăm prea uşor de ei!

    • Cammely,

      Incerc o prognoza psihologica a unui arivist; si omeneset, sa recunoastem, a indurat destul, si merita sa-s scoata „parleala” !
      Eu, i-o doresc !
      Macar ne-ar razbuna pe toti, intr-o maniera inedita !
      Noapte linistita !

      Onu

  6. Madi și Onu, boc ăsta nici măcar nu-i din Clujul meu drag, e din Răchițele, un sat mic și neînsemnat, ca el. Un premier trebuie să aibă măcar bunul simț de a recunoaște că lucrurile i-au scăpat de sub control. E jalnic. mai jalnic ca toanta aia cu frunza carpatină-n frunte, mai netot ca cealaltă tâmpă, că le găsește băse în arătură! băse ăsta și-a înconjurat dosul cu pigmei, la propriu și la figurat, asezonați de țoape inculte, la propriu.
    Iar noi suferim. Și nu sunt doar minusurile, e demnitatea. E??? Nu știu dacă mai e.
    Dar revine ea, odată cu șutul pe care-l va primi pigmeul și țoapele.
    Eu vă doresc un weekend plin de voie bună! Cu tot ce trebuie: căldură, bunătăți, lene, ce mai vreți voi doi! 🙂

    • Mirela,

      Figuri grotesti ? A la Michelangelo, Goya ?
      Este vorba de demnitatea arivistului. Noua , care nu le-avem, ni se par meschine, dar pentru ei, sunt deziderate!
      Obiectiv, privind lucrurile, tenacitatea exemplarului este memorabila.
      Si tie aceeasi urare, fara lene, ca nu vad in CASA voastra de creatie, loc pentru asa ceva !

      Madi si Onu

      • ”Este vorba de demnitatea arivistului. Noua , care nu le-avem, ni se par meschine, dar pentru ei, sunt deziderate!”
        Ei, în cazul acesta trebuie să le construim o leprozerie a ariviștilor cu…demnitate, dar care au deziderate! Și afară cu ei! 😀
        Numai bine! 🙂

      • Mirellla,

        Si sa le cada: nasurile, bucata cu bucata, ureche cu ureche, buza cu buza ? Dar e infiorator, nu, te rog, sa nu-i lasam suferintei; sa-i ajutam !
        O duminica minunata !

  7. Pingback: Mâncare la wok « Elisa-gradina mea de vis

  8. rhorvath

    UN ZIARIST JAPONEZ CATRE ROMANI !

    KIYOKO HORVATH TOKYO JAPAN :

    Domnule redactor,

    In cazul pe care al relatez depaseste fictiunea si poate creia un conflict diplomatic sau chiar sa puna in pericol presidentia Basescu.
    Nu cred ca in analele diplomatice exista un caz similar. Iata faptele prezentate pe scurt,

    LA ORDINUL EXPRES A PRESEDINTELUI BASESCU DIPLOMATII ROMANI INCEARCA SA ARESTEZRE UN ZIARIST JAPONEZ SI UNUL AMERICAN IN MIJLOCUL NEW YORK-ULUI PE 5 AVENUE IN CELEBRA PUBLIC LIBRARY.

    PRETEXAND CA EI SUNT UN PERICOL PENTRU ORDINEA PUBLICA CHEMA POLITIA AMERICANA CERAND ARESTAREA LOR. POLITISTII VAZAND CA REPREZENTANTII MEDIEI POARTA
    ECUSONUL DE PRESS SI SUNT IN EXERCITIUL FUNCTIUNII….. FILMAND SI FOTOGRAFIIND UN EVENIMENT ORGANIZAT DE CONSULATUL ROMANIEI INTR-UN SPATIU PUBLIC… INTRA IN PANICA. CER SCUZE SI O IAU LA FUGA IN FATA IN RASETELE INVITATILOR ROMANI SI AMERICANI.

    Incidentul este inregistrat pe pelicula si publicul romanesc al va putea viziona pe you tube. El este relatat
    de un martor ocular intr-un articol dedicat acesui eveniment intradevar unic ,de scriitorul Victor Niculae in
    ordin de restrictie
new york magazin > nr. 606 > editorial
    Consulul… isi asuma intreaga responsabilitate. apare politia, asta americana….daca ar fi navalit gradatii ordinii noastre, robert ar fi zburat in strada si si-ar fi rupt oasele de caldaram. in cazul adunarilor protocolare si politia newyorkeza are un consemn special – se poarta fara pic de menajament, pana ce agresorul e complet imobilizat. si acum, atentie, vine scena cea mai tare,:

    Only in New York ! Politistul american cu privire de erete si obraz masliniu il localizeaza printre invitati pe reclamat, se apropie profesional si, cand toata lumea din jur se asteapta sa-l umfle… ofiterul isi pune haina-n cap! isi ascunde fata-n veston si cauta s-o stearga repede din zona. superiorul lui, la fel. incredibil, dar adevarat. ‘troublemaker’-ul lui leo, hartuitorul institutional robert, tine in mana un aparat de filmat si poarta-n piept ecusonul presei, verificat temeinic, trimestrial, de NYPD. pretinsa lui agresiune cade sub incidenta primului amendament la constitutia SUA, care impiedica ingradirea libertatii de constiinta, a libertatii de exprimare si a libertatii presei. Cine sunt hartuitorii si incalcatorii acestui faimos amendament ?…… Este proba mentalitatii dementei Basescu live’, in inima celui mai democrat oras al lumii, chiar la Public Library.
    Consecintele vor fi dramatice pentru acest regim care a luat-o razna. Deocamdata eu Kiyoko Horvath, fotograf jaonez m-am adresat Primului Ministru al Japoniei iar Robert in calitate de cetatean al unei tari libere, numita America a trimis o scrisoare Presedintelui Obama pentru care a votat
    Sper ca articolul sa fie publicat in intraga presa romaneasca. Astazi sa incercat arestarea mea maine vom fi arestati……. toti.

    Kiyoko Horvath – Nipon Press
    Vice Presedunte Devartes Film International New York – Tokyo

  9. Pingback: Comentarii la Cartea Proverbelor lui Solomon – 3 | Ioan Sorin Usca

  10. Pingback: Opţiuni ferme | Ioan Usca

  11. Pingback: M’s Movies – Bridge To Terabithia « M's blog

  12. Pingback: Basescu este liderul clanului mafiot care conduce tara spune Emil Constantinescu « Dum spiro, spero

  13. Pingback: Emil Constantinescu – O ţară care aşteaptă ca preşedintele să afle nu are viitor democratic « Hai ca se poate!

  14. Pingback: Susțin moțiunea ! «

  15. Site Brasov

    Doriti ca blogul dumneavoastra sa arate altfel? Doriti sa nu mai pierdeti datele de pe blog fara a le mai putea recupera, vreti sa treceti la un domeniu la comanda si sa aveti mai multi cititori sau vreti sa faceti bani din reclama?
    Echipa Site Brasov va poate oferi toate acestea cu preturi incepand de la 99 RON.

    E-mail: site_brasov@yahoo.com

  16. Haha, Onule, m-am amuzat la inceput, bun si articolul, dar totusi, eu sper ca e o noua gluma, futu-i! Nu de alta, dar asta ne-ar mai lipsi, am fi mai rau ca-n „Ferma animalelor” 😀

    • Teo, injuraciosule,

      Buna !
      Che sara’, sara’ !

      Mie mi-e mila de cei slabi si neinsemnati.
      Iar postul, nefiind cu animale, fiecare, extrage morala dorita!
      Eu, spre exemplu, m-am gandit la un Rechinariu, cu multi corali, in care sa ne pitim neputinciosi, de-ai nostri, pana trece calamitatea! 😀

  17. Pingback: Olenka | Nataşa

  18. Pingback: Adela | Caius

  19. Pingback: Marie-Françoise Prager (n.1929) – Vreau să mimez « Orfiv

  20. Pingback: Oraşul sau (şi) oamenii?… « GENUNCHIUL LUMII | Flavius Obeadă

  21. Dintre toti politicienii eu il consider cel mai onest.
    Sunt sigur ca-i de buna credinta, doar ca-i depasit de situatie – are in subordine prea multe ”variabile” intangibile prerogativelor sale!
    Ma rog, prin parbrizul meu asa se vede.. 🙂

    • Strongo,

      Cu conditia, ca parbrizul tau, sa nu fie murdarit de zoile politicianului, pistolar verbal, care asta seara, va apare!
      Strict psihologic, poate ai dreptate, dar, obiectiv privind.., am putea gandi, Frumoasa si Bestia?Noapte cu Pace!

      PS: Numele, strongo, e un alint gruzin, al unui prieten de-al meu !

      • Imi place sa cred ca parbrizul meu e mereu curat ..
        Sigur ca doar ”strict psihologic”
        Imaginile ”obiective ” le fac altii mult mai antrenati – si de-o parte si de alta!
        Pace! 😉

  22. por favor, a mai ramas un ”mereu” in plus (inaintea lui e) 😉

  23. Pingback: Madi's Animation » M’s Movies – Bridge To Terabithia

  24. Pingback: Mâncare la wok | cuelisa.com

  25. Pingback: Emil Constantinescu – O ţară care aşteaptă ca preşedintele să afle nu are viitor democratic

Lasă un comentariu